Tips på julklappar från småföretagare

3 years ago

Tips på julklappar från småföretagare

I samarbete med Gauhar Helsinki

Min kompis Jannika har en jättefin butik i Helsingfors och en online såklart, vi lever trots allt år 2020. Gauhar Helsinki heter den och de allra flesta av deras varor är designade i Finland och sydda i Estland. Förutom kläder (bland annat skjortan jag har på mig på bilden) säljer de också jättefina smycken, plånböcker, hårband, handdukar och annat fint. Gå in och kolla, köp gärna en julklapp därifrån!

 

Tips på julklappar från småföretagare

Det har varit ett tufft och konstigt år för många av oss, äsch DE FLESTA av oss, och jag fattar mer än väl om alla inte har råd med julklappar, eller tycker att det finns tillräckligt mycket grejer i världen som det är. För oss som letar efter något som ändå känns bra att köpa tänkte jag tipsa om några företag/produkter som står mig nära.

Mitt finländska förlag Schildts & Söderströms har sänkt priserna med 30 procent på sina böcker. Bland annat min senaste bok “Vita lögner och höga hinder”. En prefekt gåva till ett lågstadie- eller mellanstadiebarn. Inte för att skryta, men den är nominerad till Runeberg Junior-priset (okej, lite skryt).

Friday Lab ordnar den 3 januari 2020 en fyra timmar lång recharge där vi stänger 2020, sätter hållbara mål för 2021 och funderar på hur vi kan justera vardagen så den känns lite roligare. Detta, inklusive en timme yinyoga med underbara Amanda Backholm, kostar 650 SEK (inklusive moms)Varför inte köpa denna immateriella gåva till en kvinnlig kompis eller släkting och verkligen åt dig själv.

För fler tips vill jag skicka er till Jennifer Sandströms blogg där hon satt ihop en helt otrolig lista med småföretagare som erbjuder julklappar.

 

Ivo · 3 years ago
Hej Peppe! Lite oot att ställa en hästfråga här när du tipsar om julklappar men det hänger ihop lite grann. Min 8 åriga dotter rider och (här är julklappskopplingen) jag har för att förstå hennes nya passion gett mig själv en ridkurs i julklapp. Nu till frågan, hon blev avslängd för tre veckor sedan. Hästen skenade och hon fick stopp på den men sen gjorde den det igen och hon lyckades inte få den att stanna och blev avslängd. Nu är hon rädd och vågar inte trava, sist bröt hon lektionen efter lite gråt på hästryggen trots att hon red en annan häst. Hur hanterar man det? Jag som är helt hästokunnig känner mig lite lost. Ska jag pusha henne att trava så hon kommer över det? Eller låter man det bara vara och står still halva lektionen? Hon vill fortfarande rida men är som sagt rädd. Ledsen för lång kommentar men skulle bli så glad om du, som verkar ha levt ditt liv med hästar, har några tips!

Peppe Öhman · 3 years ago
Grattis till ridkursen! Perfekt julklapp. Och stackars din dotter, fattar att hon blev rädd. Aldrig kul att trilla av. Jag tror att det handlar om personlighet mer än om hästar, vissa kan bli pushade att våga lite mer, medan andra bara får panik. Utan att känna henne skulle jag kanske ändå sätta henne på stallets snällaste häst och försöka övertala henne att trava (kan ni longera henne?). Bara lite åt gången. När man vågar lite mer än man egentligen vågar bygger det självförtroende.

Jennifer S · 3 years ago
TACK för att du tipsar om julklappsguiden. Och recharge är ju en perfekt julklapp – också till sig själv! <3

Peppe Öhman · 3 years ago
En så otroligt bra guide!! Tack själv för den!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.