Juli, augusti och september 2020

3 years ago

Juli inleddes med att vi hängde hos Jennie och Zev. Vi har ju känt varandra i många år, men verkligen hittat varandra först 2020. Hon är en otroligt härlig person och vi skrattar alltid mycket tillsammans. Dessutom lever hon med den otroligt gulliga hunden Roffe.   [caption id="" align="alignnone" width="816"] Vi hängde mycket på olika stränder (tänk att Los Angeles stängde alla stränder och parker i början av pandemin, folk blev helt desperate i sina lägenheter och hus). Efter snart åtta år i LA är detta det första året då vi verkligen uppskattade stranden, visst har vi hängt där ett ar gånger om året förut, men aldrig så mycket som sommaren 2020. Vi såg delfiner nästan varje dag, Magnus steg på en stingrocka, min kompis Jenny krockade med en babyhaj och Malis levde livet.[/caption]   [caption id="attachment_56025" align="alignnone" width="816"] Processed with VSCO with jm1 preset[/caption] I juli fick vi också låna vår vän Tamars hus i Big Bear, körde upp, beundrade landskapet och såg inga björnar. Big bear ligger knappt två timmar från LA och är perfekt att besöka på vintrarna om man suktar efter skidåkning och snö eller på sommaren om man vill svalka av sig lite. [caption id="attachment_56029" align="alignnone" width="816"] Processed with VSCO with c1 preset[/caption] [caption id="attachment_56034" align="alignnone" width="816"] Processed with VSCO with c1 preset[/caption] [caption id="attachment_56035" align="alignnone" width="816"] Processed with VSCO with jm1 preset[/caption] [caption id="attachment_56036" align="alignnone" width="816"] Processed with VSCO with c1 preset[/caption] [caption id="attachment_56037" align="alignnone" width="816"] Processed with VSCO with c1 preset[/caption] [caption id="attachment_56038" align="alignnone" width="885"] Processed with VSCO with c1 preset[/caption]   [caption id="attachment_56030" align="alignnone" width="936"] Samma Tamara har också ett hus i Mammoth, som ligger i närheten av Yosemite i norra Kalifornien. Dit åkte vi och blev förstummade av skönheten. Det var så otroligt vackert där. Säga vad min vill om USA, men naturen är så mäktig. Allt är lite extra allt. Jag älskar att roadtrippa och se små städer som ser ut som om de skulle vara kulisser i en gammal amerikansk film. Vi cyklade, vandrade, badade i varma källor och såg till och med en liten björn. Majlis badade i de iskalla bergssjöarna, men vi andra höll oss.[/caption] Tillbaka i Santa Monica åt vi middag med Jennie och Zev och njöt av de varma sommarkvällarna. För varje år som går upplever jag säsongskillnaderna tydligare i LA. På vintern är det svalt och mörkt, på sommaren varmt och ljust. På hösten tappar en del av träden sina löv och på våren blommar det rosa blommor i hela stan. När jag ännu bodde i Helsingfors tyckte jag mest som våren och försommaren, men i Kalifornien är tidig höst min favortårstid.   [caption id="attachment_56047" align="alignnone" width="1088"] I augusti fyllde jag år, fick frukost på sängen och sedan visade det sig att Magnus och framförallt min kompis Frida hade ordnat en överraskningsfest åt mig uppe i Topanga. Det var så otroligt fint gjort. Blir lite fuktig i ögonen när jag tänker tillbaka på det. På själva dagen blev jag mer än fuktig i ögonen. Frida hade nämligen kontaktat några av mina bästa vänner i Norden och låtit dem spela in en liten videohälsning till mig.[/caption] Min vän Sofie kunde inte delta i lunchen så hon hängde med Magnus och mig på födelsedagsmiddag senare samma dag istället. Vi hade bort på Geoffrey's i Malibu och satt där tills vi blev utslängda. Sofie och Magnus är personer som alltid är redo att gå vidare, medan jag tycker att det är mysigt att komma isäng senast midnatt. Lyckligtvis stängde allt i LA redan klockan 22 pga av pandemin så det blev en tidig kväll. Ja och resten av månaden red vi såklart jättemycket, allihopa. Fick samtliga familjemedlemmar att bli hästbitna och är väldigt nöjd över det (även om det ironiskt nog minskar min egen tid på hästryggen då jag måste hjälpa de andra, men men). [caption id="attachment_56028" align="alignnone" width="816"] Processed with VSCO with c1 preset[/caption]
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.