Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Företagare: Börja innan du är klar | December 28, 2020 | The Way We Play

Företagare: börja innan du är klar

2 years ago

Företagare: Börja innan du är klar

För ett par veckor sedan tog fotografen Sara Arnald proffsbilder på Maja och mig. Under våra två år som företagare har Maja och jag jobbat med minst sagt amatörbilder (förlåt Magnus, men det jag säger är bara sanningen). Och att få ett geni som Sara att ta bilder på oss kändes som ett enormt lyft. Inte bara för att det känns bra att känna sig fin på bild, utan också för att proffsiga bilder signalerar proffsighet. 

Företagare: Börja innan du är klar

Jag drömde aldrig om att bli företagare. Kan knappt identifiera mig själv som en sådan. Än mindre entreprenör. Men jag måste säga att det är oerhört roligt och givande att vara en. Kanske för att jag jobbar med en person (Maja) som på många sätt är ganska olika mig, men som ändå har precis samma inställning till företagande som jag. Maja gratulerar mig till exempel alltid då jag jobbat lite och är alltid uppmuntrande och KUL att jobba med. (Hon är för övrigt också utbildad coach och kan verkligen rekommendera att anlita henne).

Det som också känns bra är att Friday Lab, alltså vår företag, gör något som verkar göra folk glada och skapa en hållbar vardag för sig själva. Ju äldre jag blir desto viktigare blir det att jobba med något som känns meningsfullt. Jag läste nånstans (tror jag länkade till texten på fredagslänkar) att människor som känner att de gör något meningsfullt i livet är lyckliga människor.

Företagare: Börja innan du är klar

Jag har lärt mig otroligt mycket om att vara företagare, men en av de viktigaste insikterna är antagligen: Börja innan du är klar. I praktiken innebär det att man aldrig är helt färdig. Det går mycket sällan att skapa något genom att planera det i detalj och sedan utföra det precis enligt planen. Det smartaste man kan göra är komma på en idé och sen börja på den och utveckla den an efter. När man verkligen gör något får man nämligen information och insikter och kan då styra sitt projekt enligt de nya lärdomarna. Äsch, fattade ni vad jag menar? Tänker att detta inte bara gäller företagande utan också projekt som att skriva böcker. När jag börjar skriva en bok har jag såklart alltid en idé om vad den ska handla om, men medan jag skriver lär jag känna huvudpersonerna och de styr ofta historien i en lite annan riktning än planerat.

Handen upp alla som känner igen sig!

Företagare: Börja innan du är klar

Kugge · 2 years ago
Vilka otroligt fina bilder alltså!! Och ja, man ska våga sätta igång och se vad det blir. Man kan alltid förbättra och utvärdera efter hand. Mycket glad över att ni startat Friday Lab!

Peppe Öhman · 2 years ago
Precis så är det! Och Kugge, vi är så otroligt glada över att ha din smarthet och varma energi i Friday Lab <3

Josefina · 2 years ago
Handen upp här! :) Inte alltid lätt men definitivt rätt!

Peppe Öhman · 2 years ago
Haha, exakt! Inte lätt alltid. Tänker ofta på hur skönt det är att vi är två i företaget.

M · 2 years ago
Håller med, vilka proffsiga bilder, ni ser naturliga ut!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.