Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
De tre första månaderna av 2020 | December 29, 2020 | The Way We Play

De tre första månaderna av 2020

2 years ago

De tre första månaderna av 2020

Vilket år hörni! Jag tänkte försöka sammanfatta det i inlägg med tre månader åt gången. Det har ju både varit ett extremt händelserikt år och ett extremt händelsefattigt. De två och en halv första månaderna levde vi ändå lyckligt omedvetna om hur lyckligt lottade vi var som kunde gå på fest, äta middagar med kompisar och kramas. Sedan kom the c-word och världen vändes upp och ner.

De tre första månaderna av 2020

I januari, samma dag som Kobe Bryant avled, åt jag middag med vänner i Malibu. Det var en dag med tjock dimma och Bryants helikopter hade kraschat i närheten av Topanga där vi tillbringade eftermiddagen. Frida som hade kört in från Moorepark passerade olycksplatsen sa att folk bara en halvtimme efter kraschen flockades vid vägen. Vi var alla lite chockade, men åkte ändå ner för att äta middag på Malibu Pier. Samma kväll ringde Svt Morgonstudion och frågade om jag kunde rapportera från LA om olyckan. Jag vet ju ingenting om sport, men läste på som en dåre några timmar innan sändning.

De tre första månaderna av 2020

Vi lunchade också med min poddpartner Karins make Peter som befann sig i landet för att spela in en tv-serie. Han var skakad efter att ha intervjuat en kvinna som tagit sig ur porrbranschen. Oklart varför Majlis inte har byxor.

De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020

I februari firade vi födelsedag och stod så nära varandra att jag ur dagens perspektiv vill kliva in i bilden och sära på folk. Eller det vill jag inte, men jag hoppas att Peppe februari 2020 fattade hur bra hon hade det.

De tre första månaderna av 2020

Jag fick också träffa Elin som är min bloggkollega här på The Way We Play. Tyckte genast väldigt mycket om henne. Hon är dessutom en otrolig skribent och i hemlighet hoppas jag att hon nu sitter och skriver på en roman (för annars finns det ingen rimlig ursäkt för att inte uppdatera bloggen).

De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020

Vi umgicks givetvis inte bara med människor, utan också med olika sorters djur. Kaniner, hästar och katter. Majlis saknar för övrigt katterna Simon och Katniss något otroligt när vi är här i Norden. Det enda som tröstar henne är att hon får kramas med sina farföräldrars varghund Cara. Det jag inte visste i februari var att mitt älskade riskolestall Mill Creek skulle gå i konkurs på grund av coronan och att alla hästarna skulle spridas för vinden.

De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020

I februari hälsade också min Friday Lab-parter Maja med familj på oss i LA. Vi planerade flytten från Facebook till Friday Labs nya plattform Mighty. Så glad över att vi gjorde det, tycker att alla borde tillbringa mindre tid på Facebook.

De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020

I mars åt vi en sista middag inomhus med vänner på restaurang. Vi åkte också till Joshua Tree och sen var det slut på hänget som vi var vana vid. Länge trodde jag att allt skulle vara över till sommaren, men tji fick jag. Lyckligtvis påverkades inte Maggans och min arbetsbild alls. Vi jobbar ju alltid på distans. Men det var många som började få det jobbigt. Inte minst de föräldrar på Vidars klass som hade barn hemma på distansskola, men själva måste åka på jobb.

De tre första månaderna av 2020
De tre första månaderna av 2020

Sedan stängdes alla parker och stränder och det regnade mer än vanligt. Det enda vi kunde göra var åka upp till stallet.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.