Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
April, maj och juni 2020 | December 30, 2020 | The Way We Play

April, maj och juni 2020

2 years ago

April, maj och juni 2020

I april stängde höll vi långsamt på att anpassa oss till den nya tillvaron. Det var ännu inge obligatoriskt att använda munskydd, men restaurangerna var helt stängda. Ingen visste när de skulle öppna och många av dem hade countdowns på sina fönster. När det fanns noll dagar kvar började de om. Alla levde i en konstig ovisshet om framtiden. Vårt kvarterscafé Primo Passo höll lyckligtvis öppet och att gå dit var ungefär det enda som hände under dagarna. Magnus var så uttråkad att han odlade mustasch. Det regnade mer än vanligt.

April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020

Det här var tiden då man ännu inte visste exakt hur viruset smittade och folk torkade och sprayade av sina matvaraor innan de fick komma in i huset. Minns att vi hälsade på några kompisar och stod på den ena sidan staketet till deras trädgård medan de desinficerade och lade in varje bit godis i en plastpåse innan de räckte över till barnen.

April, maj och juni 2020

I början av maj fick vi låna en kompis hus i Joshua Tree, det var fantastiskt att komma bort från våra fyra väggar och vi avnjöt fyra dagar i öknen utan att träffa en annan människa. Otroligt vackert och varmt var det också. På kvällarna satt vi ute vid brasan och grillade smores, alltså kex med choklad och marshmallows. Mycket amerikanskt mysigt.

April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020

I maj mördade polisen George Floyd och det ledde till protester över hela USA. I lilla Santa Monica demonstrerade folk rakt utanför vårt hus och jag passade på att rapportera om det. Säga vad man vill om skitåret 2020, men det var också året då medborgarrättigheterna fick ta ordentligt med plats. Folk fattade (#inte alla folk) att vi lever i ett rasistiskt system som gynnar folk med ljus hudfärg. Sedan blev det utegångsförbud och militärer på gatorna.

April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020

Vi fick också uppleva fenomenet blå vågor. Väldigt vackert. Har upplevt motsvarande en gång tidigare i mitt liv, på en strand i Thailand. Naturen är så fantastisk.

April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020

Jag hade såklart fel när jag i mars trodde att pandemin skulle vara över till sommaren. Vi avbokade vår resa till Norden, använde ansiktsskydd både utomhus och inne och tillbringade mycket tid med hästarna (och de andra djuren uppe i Topanga). Jag blev såklart enormt besviken över att inte kunna hälsa på familj och vänner den här sommaren, men det är imponerande hur snabbt besvikelser övergår till att bli helt vanligt bra liv.

April, maj och juni 2020
April, maj och juni 2020

Sen firade vi midsommar hos Jennie och Zev och hängde mycket i olika pooler. Bra sommarmånad blev det ändå.

Emma · 2 years ago
Du blir bara vackrare för varje år! Du skiner lycka.

Peppe Öhman · 2 years ago
Gudars vad fint sagt! TACK! Det gjorde mig glad :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.