Podd med skrivtips

4 years ago

Podd med skrivtips

Imorse klev jag upp halv sju och skrev ett kapitel i min roman. Det var första gången på två vecka som jag haft ro att skriva. Jag kan inte vara kreativ när jag har hjärtklappning eller har tankarna på annat håll. Varje gång jag har en längre paus tänker jag på min vän Ellens råd “att hålla bastun varm” alltså att inte låta texten svalna eftersom det tar tid att gräva sig in i sitt universum igen efter en tids paus. Tydligen har huvudpersonerna levt med mig eftersom det faktiskt gick ganska bra att få ner ett helt kapitel den här gången.

På tal om skrivande så gjorde jag det sista avsnittet för den här säsongen av podden Peppe möter förra veckan. Jag intervjuade författaren och vetenskapsjournalisten Marcus Rosenlund som bland annat sa att hans bästa tips för att skriva är att sova ordentligt. Så enkelt och så sant. Jag har verkligen gillat att göra de här intervjuerna. Det är både inspirerande och befriande att höra om hur andra författare gör och tänker kring skrivande. Det fina med intervjupoddar är att de inte åldras, man kan lyssna också på äldre avsnitt. Jaja, blir såklart glad om ni vill ge podden några stjärnor på Itunes. Min kompis Ulrika (också skrivande människa) skrev fint om podden i sin skrivblogg.

Ulrika · 4 years ago
så bra och inspirerande podd! perfekt munsbitslängd på avsnitten, inget dösnack utan bara härlig inspo. tack för länkningen!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.