En liten presentation

4 months ago

En liten presentation
En liten presentation

Hörni, tusen tack för den otroliga feedbacken på inlägget under! Jag har läst varje kommentar minst två gånger och ska försöka svara på alla. Jag tror verkligen att det enda sättet att röra oss mot jämställdhet är att vi som är priviligierade nog att kunna berätta gör det. Och att vi sluter upp bakom varandra. Jag hade såklart hoppats på lite mer stöd från män, men men.

Välkomna nya läsare! Här kommer en kort presentation. Jag heter Peppe, eller egentligen Jeanette, men när jag var tre döpte jag om mig själv efter en apa som hette Peppe och sedan dess har jag kallats det. Jag är född och uppvuxen i Helsingfors, men bor sedan 2013 i Santa Monica, som ligger utanför Los Angeles. Jag hade aldrig drömt om att bo i USA, men fick ett stipendium för att göra en Master in Specialized Journalism, tog med mig familjen och åkte. En amerikansk kompis i Helsingfors sa: “Nobody stays in California for only one year” och han hade rätt, nästan åtta år senare är vi fortfarande här.

Vi är jag och min man Magnus (som ursprungligen är stockholmare så vi brukar hänga där somrar utan pandemi), vår son Vidar som är tio och dotter Majlis som är fyra (den enda riktiga amerikanen i familjen). Magnus är före detta tv- och radiomänniska, men producerar några av de största poddarna i Sverige. Vidde går i skola och Majlis skrotar omkring hemma och skäller på oss andra.

Jag skriver böcker, jobbar som journalist, driver ett kvinnonätverk som heter Friday Lab. Jag gör också podden Magnus och Peppes podcast som handlar om journalistisk, samhälle och feminism, Mellan raderna med Jihde och Öhman som handlar om böcker och Peppe möter där jag intervjuar författare. Ibland talar jag amerikansk politisk på Svenska Yle och SVT Morgonstudion, eller skriver för olika svenska och finlandssvenska tidningar.

Mest av allt tycker jag ändå om att dra upp till stallet och antingen rida ut i bergen eller träna dressyr. Det brukar jag göra tre-fem gånger i veckan.

JUST DET! I dag blev jag också nominerad för Runeberg Junior-priset för min senaste bok “Vita lögner och höga hinder“. Är mycket glad och stolt över det.

En liten presentation

Hara · 4 months ago
Om din "Master in Specialized Journalism", vad har du haft mest nytta av från utbildningen under åren efteråt?

Peppe Öhman · 4 months ago
Förutom bättre engelska och större perspektiv tog jag en otroligt bra kurs som hette typ "The art of not getting fooled" som handlade om bias (fördomar typ), hur man kan ljuga med statistik och hur ens hjärna kan dra för snabba slutsatser.

Alex · 4 months ago
Grattis till nomineringen! Jag har följt din blogg ett tag och det var kul att få en presentation om dig :) Tycker om att du är så aktiv här i bloggen och lyfter många viktiga frågor som i inlägget innan. Ett kön får inte avgöra om man är bättre eller sämre än ngn annan. Kul och se vad ni hittar på där i soliga Santa Monica medans vi sitter här i ett gråmulet Sverige ;)

Peppe Öhman · 4 months ago
Vad roligt att höra! Tack för att du läser.

Elin · 4 months ago
Fint att läsa, även om jag följt dig ett bra tag. Och grattis till nomineringen!

Peppe Öhman · 4 months ago
Tusen tack och fint att ha dig här!

EAQ · 4 months ago
Så bra att du sa ifrån och skrev krönikan! Plus grattis till nomineringen. Väl värd!

Peppe Öhman · 4 months ago
tack! känns helt rätt att ha tagit fighten, inte minst för det otroliga stödet jag fått.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.