Dare to suck

4 months ago

Dare to suck

I förra Magnus och Peppes podcast talade vi om trovärdighet och hur viktigt det är att erkänna sina misstag när man sagt/gjort fel. Det är skillnaden mellan seriösa medier och folk som bara gissar och hetsar. Konspirationsteoretiker backar bara tyst ur rummet när de blir överbevisade. De är å andra sidan kanske inte beroende av sin trovärdighet på samma sätt som journalister. Journalister korrigerar och strävar efter att göra rätt.

Eftersom de verkar vara många (knappast någon bland just er som läser här, men ni kanske har någon tvivlare i er närhet) som tycker att det är skumt att de stora mediebolagen i USA utlyser en vinnare tänkte jag kort förklara hur det går till. Det är nämligen inte vilket mediahus som helst som går ut med informationen om vem som vunnit. Sedan år 1848 är det AP (Associated Press) som efter att ha synat valresultaten publicerar vinnaren. Alla seriösa medier har såklart egna mediaseskar, men många av dem följer AP. Det är bland annat därför som Fox News så snabbt gick ut med att Biden fick Arizonas elektorer, men väntade med att ge honom Nevadas eftersom de då automatiskt skulle ha varit först med att ge segern åt Biden.

På tal om trovärdighet så gästade Magnus och jag podden Dare to suck förra veckan innan presidentvalet var avgjort. Jag tror att jag sa saker om valet och det amerikanska samhället som ännu håller för granskning idag. Lyssna gärna!

Steph · 4 months ago
Tack för informationen! Har själv sett av kommentarerna (arga vita män oftast) och också sett några kommentarer i mitt flöde om hur Trump delvis gjort ett bra jobb. I Finland kritiserar man YLE just nu ganska hårt, eller det är väl nog en minoritet som skriker men den skriker högt och fult, och det är rätt tråkig läsning. Men visste inte detta och det var intressant att veta!

Peppe Öhman · 4 months ago
Så fint att den här bloggen kunde vara till någon nytta! kram

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.