Olika lön för lika arbete

2 months ago

Olika lön för lika arbete

Häromdagen fick jag veta att två män som har exakt samma uppdrag som jag får 30 procent mer i arvode. Först blev jag bara paff. Sedan arg. Med iskall vrede kontaktade jag vår gemensamma uppdragsgivare och frågade om man automatiskt får ett högre arvode om man är man. Jag fick ett nekande svar på den frågan och förklaringen att arvoden baseras på “marknadsskäl“. Jag jobbar nu på att ta reda på vad marknadsskäl i praktiken innebär. Jag vill inte att någon skugga ska falla över mina välbetalda manliga kolleger, men tycker ärligt talat att jag är värd lika mycket som de.

Det värsta när sånt här händer är det där lilla tvivlet vaknar upp och viskar att jag kanske ÄR 30 procent sämre än snubbarna. Jag tänker att det är ett kollektivt tvivel som gör att kvinnor blir lite försiktigare när de förhandlar eller nöjer sig med ett lite sämre arvode/lön.

Jag fick också en påminnelse om magnituden av kvinnohat när jag skrev om det här på Twitter. Ett hundratal män (blockade så tangenterna rykte) kände sig tvingade att förklara att kvinnors sämre löner bara handlar om att kvinnor är sämre än män (ibland på att förhandla, andra gånger generellt). Tänk att så många män är redo att ta till vilken som helst förklaring, utom sina egna privilegier och patriarkatet, att förklara varför kvinnor inte tjänar lika mycket som de. Jag önskar att jag kunde skriva att förklaringarna var kreativa med samtliga skrev, oberoende av varandra, om hur män får bättre lön på basen av sin kompetens. Och då kvinnor får bättre lön är det för att de är inkvoterade.

Det här är ju verkligen ingenting nytt, men vet ni, det som jag blir genuint nedslagen av är att mina manliga vänner aldrig ställer sig vid min sida när jag fightar patriarkatet. De är hur härliga och roliga som helst när vi umgås, men just i de här fallen backar de ut och lägger benen på ryggen. #SAD

Jag funderar nu på hur jag ska hantera den här situationen. Eller jag är mitt inne i den.  Jag snackar fortfarande med uppdragsgivaren, men kommer också snart att berätta för er vilken det är. Mina arvoden är ingen rikshemlighet och jag har heller ingen lust att hålla dem om ryggen. Jag fick för övrigt en flashback till när jag fick sommarprata cirka 2009 och livrädd pratade om hur sexistisk organisationen jag jobbade på var. Jag var säker på att jag skulle få sparken då, min chef ringde visserligen och skällde ut mig, men sen hände inte så mycket mer. Det är alltid värt att berätta om orättvisor.

Lena B · 2 months ago
Marknadsskäl? Jag hoppas att du får en bättre förklaring än så. Det gör mig ledsen att höra, men glad att du tar fighten. När ingenjörerna i det manstyngda företag jag jobbar förklarar för mig som ensam kvinna varför jag är ensam så är skälet alltid att det inte finns kompetenta kvinnor att rekrytera. Ingen protesterar. Andra företag i samma bransch har betydligt fler kvinnor. Om löneskillnader i samhället kommer upp, så förklaras de alltid med att marknaden styr dvs om ett företag kom på att kvinnor var lika bra som män du skulle ju alla kvinnor vilja jobba där och om då skulle andra företag behöva betala mer för att behålla sina kvinnor. Eller "om det går att få kompetens för en bråkdel av priset då skulle ju alla företag bara anställa kvinnor och så ser det ju inte ut, eller hur?" Om en kvinna verkligen är lika duktig som en man så skulle det helt enkelt inte GÅ att betala mindre. Så lätt det är för dessa män att beskriva världen! Och ingen protesterar där heller. Suck, jag vet inte hur vi kommer till rätta med det här men att prata om det är bra. Jag hejar på dig! Du är en otroligt duktig journalist som skriver bra och är engagerad, som levererar, kan analysera och är snabbtänkt. Stå på dig. Stor kram och massor av styrka från mig

Maria · 2 months ago
Jag följer detta med stort intresse! Heja dig som tar kampen!

Hanna · 2 months ago
Jag blev så ledsen och arg :( !! Hejar på dig och hoppas verkligen att du får lika mycket i arvode i fortsättningen (och möjligen retroaktivt också?)!

Nina · 2 months ago
Hejar på dig!!

Malin · 2 months ago
Blir så förbannad, less och ledsen å dina vägnar när jag läser det här Peppe! Så tröttsamt, sorgligt beteende det här med folk som inte vågar stå upp och backa en när man ifrågasätter och är kritisk på ett sätt som upplevs som obekvämt. Starkt och bra att du valde att gå ut och skriva om detta. I egenskap av branschkollega blir man ju onekligen nyfiken på vilken uppdragsgivare det är, så att man vet vem man bör undvika.

Emma · 2 months ago
Fasen Peppe, backa inte nu! Vältra dig i ilskan och använd den som bränsle när du tar diskussionen. Det är inte roligt, men det är framförallt inte rättvist. Dessutom är jag själv en förhandlingsmes som ofta själv backar och fastnar i tvivel, du är inte sån, du klarar det här. Vi, dina läsare, tvivlar inte på din kompetens.

Viktoria · 2 months ago
Usch så trist och tråkigt. Att det ens får vara så här år 2020? Hoppas det löser sig och heja dig för att du är tydlig och berättar! Så viktigt, och så svårt.

Motvalls · 2 months ago
Orimligt men inte oväntat. Som frilans tillåter svensk lag att uppdragsgivare betalar helt ojämlikt och vad han/hon behagar. Det din uppdragsgivare hänvisar till, marknadsskäl, gäller bara vid anställning. Där kan de nämligen behöva bevisa att vissa anställda får mer i lön pga har kompetens som saknas för företaget. Om nån skulle dra det till DO eller så. Jag tycker du ska tala om vilket bolag det gäller så att andra frilansare kan skita i att pitcha där. För jobbigt.

Maria · 2 months ago
Vad glad jag blir om du tar den här kampen! Har två döttrar hemma och känns som varje gång någon gör nåt mot dessa orättvisor, så kanske mina barn inte behöver ta just de här fighterna i framtiden.

A · 2 months ago
Nä sånt gör mig så förbannad rent ut sagt. Det kommer aldrig bli bättre i denna värld om inte vi kvinnor agerar som män. Dvs stöttar varandra, lyfter varandra, anställer varandra och ger en kvinna högre lön just för att hon är en kvinna. Det finns så mycket kvinnohatare i denna värld som fortfarande tycker att kvinnan är mindre värd än mannen. Det är bara att titta in i vanliga familjer. Många kvinnor tar ett större ansvar inom familjen oavsett om det gäller barn, djur eller hushållsarbete... Med det menar jag verkligen inte att alla män är skit, långt ifrån.. De som är bra är riktigt bra..

Helena · 2 months ago
Blev de otrevliga och därför blockade du? Annars tänker jag att det finns en vits med att fortsätta diskutera även med folk man tycker har riktigt korkade eller bara förstockade åsikter.

Peppe Öhman · 2 months ago
ärligt talat får jag tillräckligt med kvinnohat bara av att leva i samhället utan att behöva få det direkt skrivet till mig på twitter.

Helena · 2 months ago
Okej. Är ej på twitter men gick in och skumläste tråden. Mycket ifrågasättande och gamska förutsägbara plattityder. Men en del intressanta tankar ändå, även fr en del som inte höll med dig.

Peppe Öhman · 2 months ago
De du läser är de sakligaste, jag blockade hatarna och de kan du inte längre se i mitt flöde.

Helena · 2 months ago
Tänkte nog att det var så. Usch.

Jenny · 2 months ago
Så fruktansvärt stolt över dig, som vågar ta kampen. Tänker att det ofta är det svåra i allt det här: att våga. Och orka.

Ana · 2 months ago
Såg dokumentären RBG härom dagen, blev väldigt inspirerad, hoppas du också kan få kraft av Ruth Bader Ginsburgs arbete. Jag ska försöka argumentera mer som hon, mindre i affekt, mer eftertänksamt och välformulerat. Sanningen segrar till slut :) En annan sak jag läste var en sak Charlotta Smeds skrev för Vatican News: "I Vatikanstaten tjänar män och kvinnor lika mycket vilket kanske är ett av de enda om inte det enda landet i världen där det är så. Det finns ett lönesystem på 10 nivåer och när du är på en viss nivå, tjänar du lika mycket oberoende om du r man eller kvinna". Blev glad av detta, visar på att det finns sätt att komma runt detta stora problem i samhället, sen att Vatikanstaten har för få kvinnor som arbetar där hoppas jag påven Franciskus arbetar vidare med.

Steph · 2 months ago
Heja Peppe! Så tröttsamt. Jag orkar knappt skriva mer, för jag är så trött på hur svårt det ska vara och varför stödet bland männen är så litet när det verkligen gäller trots alla vackra ord, men jag stöder dig helhjärtat. Stå på dig!

Marie · 2 months ago
Igenkänning! Jag har suttit (och sitter) i flera ledningsgrupper i ett ingenjörsdominerat företag och där kan det också skilja sig mellan lönenivåer, vilka som har tjänstebil, får bonus etc. Detta trots att förväntningarna är lika höga på leverans, tillgänglighet och ansvar för affären. (Hint, hint: välj inte att jobba med HR eller kommunikation) Stå på dig, Peppe! Du om någon har marknadsvärde!

Mimmi · 2 months ago
Det är så fruktansvärt att detta fortfarande kan pågå nu 2020. Att vi inte kommit längre än så. Jag jobbar på en kvinnodominerad arbetsplats. När vi får en man till avdelning så sätter de alltid deras ingångslön på samma eller högre lön än min som jag kämpat i 15 år för att få till. Detta oavsett om mannen kommer direkt från skolan eller om han har erfarenhet. Så kämpa på!!

s · 2 months ago
har ni begärt ett arvode du har lagt dig lägre än de här tvä männen? om inte, är det konstigt. begär 30 % HÖGRE än de två.

Anna · 2 months ago
Men, hur ska man veta vad alla andra får, för samma uppdrag? Handlar det inte mer om uppdragsgivaren, och hur denne värderar lika arbete, utfört av både män och kvinnor..? Ligger inte huvudansvaret där ändå? Att de inte Som arbetsgivare bryter mot lagen och diskriminerar pga kön.

s · 2 months ago
visst borde uppdragsgivaren behandla alla lika, men om någon begär ett lägre arvode så är det ju ganska naturligt att de inte frivilligt betalar mera än de måste. oavsett vem som begär det lägre arvodet. och kvinnor begär ofta lägre arvoden och löner än män.

A.S · 2 months ago
Tack för att du vågar skriva om det här, hoppas du får upprättelse! Jag har också upplevt liknande skit längs med åren. Jag vill gärna veta vilken arbetsgivare som kör med sån flummig inställning till löner.

Sara · 2 months ago
Hejja dig! Vi backar dig alla dagar i veckan! //Sara i Värmland

Daniela · 2 months ago
Jag är så innerligt trött på dessa penisförmåner. Tack för att du Peppe orkar kämpa, hoppas många läser ditt inlägg och får kraft att fortsätta kampen. Ibland är jag så färdig att bara ge upp.

Pernilla Axelsson · 2 months ago
Men suck! ”Marknadsskäl” - vad är det för skitsnack? Blir så otroligt arg och ledsen när jag läser detta. Fortsätt kämpa och fortsätt dela med oss!

Camilla · 2 months ago
Strongt att du tar fighten.. man kan ju tro att denna typ av uttalande inte ska ske år 2020! Jösses!! Och att människan dessutom argumenterade, jag blir heligt förbannad! STÅ PÅ DIG!!

Motvalls · 2 months ago
Nu har jag läst hur det ser ut i kommentarsfältet och tycker nog man kan dela frågan i två saker: det ena är att det är helt sjukt att kvinnor år 2020 tjänar mindre än män, frilans såväl som löntagare, det andra är att kvinnor faktiskt behöver bli bättre förhandlare. Så är det. Varje gång en uppdragsgivare accepterar en offert utan knot = då har man lagt sig för lågt. Man måste ta i, acceptera hårda förhandlingar, se till att ligga för högt och räkna med prutning. Det är inte specifikt manligt att göra så här men de tycks verkligen mer tränade på det i allmänhet. Det har jag lärt mig av min man, nyttig skola faktiskt. Själv prutar jag numera på allt, överallt. Men jag ser i dina tweets att du svarar dem som vill diskutera att du behöver förbättra din förhandlingsteknik med orden ”ok, boomer”. Hmmm, skojar du eller....

Anna · 2 months ago
Känns som en VÄLDIGT förenklad, och en smula naiv, syn på saken... Lite vidare omvärldsanalys tror jag skulle bara bra. Tex säg mig de branscher där både kvinnor och män verkar, men där kvinnorna har märkbart högre lön.

Lena B · 2 months ago
Tror du att män som inte förhandlar lön har samma lön som en kvinna som inte förhandlat? Eller är det är så att män har högre lön även om de inte förhandlar, fast kvinnor får ändå skylla sig själva?

Motvalls · 2 months ago
Svar till Anna och Lena B: vi talar frilansjobb här, inte lön eller anställd. Ja, det är min bestämda uppfattning att män ofta är bättre förhandlare än kvinnor. Även när uppdragsgivaren är kvinna får de bättre betalt än kvinnor. Varken naivt eller taskig snäv omvärldsanalys, bara iakttagelse som frilans. Nej, det finns inga branscher där både män och kvinnor verkar och där de sistnämnda har högre lön. Och, när det gäller lön, så ja, män har högre lön oavsett förhandling. Det finns det statistik på. Men som frilans kan man förhandla hårdare, det är vad jag säger. Ni blandar ihop lönearbete med frilansuppdrag, det är inte samma sak.

A.S · 2 months ago
Så bra att du har en bestämd uppfattning Motvalls! Faktum är att jag upplevt exakt samma sak, fast tvärtom. Upplever att kvinnor är mycket bättre förhandlare och ofta är mera pålästa och har fakta till hands för att kunna förhandla bättre.

Motvalls · 2 months ago
AS: Men om detta vore sant när det gäller ersättningar eller lön skulle vi inte ha det problem vi har: kvinnor drar in mindre pengar på sitt arbete än män. Det handlar om att kräva, stå på sig, förhandla. Svårt att se att det blir ändring annars.

A.S · 2 months ago
Jag har sett otaliga kvinnor få ett nej, blivit förbisedda, dissats. Gubbmaffian är för rädd att förlora det viktigaste de har i sina liv: pengar. Så du har fel.

Motvalls · 2 months ago
AS: Vi får vara oense, då, det är OK för min del.

Peppe Öhman · 2 months ago
Att säga att frilansande kvinnor har sig själva att skylle pga av att de är "sämre på att förhandla" är en helt grundlös analys. Det handlar om att mäns arbete värderas högre än kvinnors.

Anna · 2 months ago
Nej. Vi talar inte isolerat om frilans här. Vi talar Lite slarvigt uttryckt om lika lön för lika arbete, oavsett anställningsform. Vi talar om att som uppdragsgivare inte bryta mot lagen, dvs diskriminera helt uppenbart pga kön. Ansvar ligger på arbets/uppdragsgivare, och mindre på enskild person.

Anna · 2 months ago
Bra Peppe! Tänk om dagen kommer, då killkollektivet fattar hur jävla inkvoterade de ofta är. När jag pluggade för snart 20 år sedan fanns fler Göran som chefer, än kvinnor. Japp, Göran. Du har inte jobbet, lönen, förmånen för att du är så extra jävla bra, utan för att du har snopp. Punkt.

Jagjagjag · 2 months ago
När du skriver det är det så tydligt att det är fel. När det på riktigt händer mig, är det inte alltid lika tydligt. Jag känner igen reflektioner av tvekan. Jag ska berätta min senaste historia: För en månad sedan började jag på ett nytt jobb. Kvinnodominerat för det är inom vården. Från dag ett har jag inget eget rum. Tänker flexibelt; byter om på toan, har mina grejer och kläder i ett litet skåp i kafferummet och frågar varje morgon någon vilket rum jag kan ha. Alla vet att det är lite krångligt ändå att inte hitta sina grejer, ställa om printer etc. Så börjar en ny man på mitt jobb. Av någon märklig anledning har han alltid samma stora rum. Så en morgon när jag ska utföra ett moment som inte går att utföra i mitt rum, ber jag helt sonika mannen överlåta sitt rum för en stund till mig. Det gör han. Jag undrar om jag nu inte skulle kunna stanna i det rummet den dagen. Nej, säger han, med motiveringen att han nu är van vid rummet och har sina saker där. Då har mannen arbetat fyra dagar på arbetsplatsen. Men det svåra är att jag blir ledsen och arg och fräser att det minsann inte hittills har varit så att jag fått eget rum. Av någon märklig anledning får han tillbaka sitt rum och jag förpassas till en skrubb. Någon dag senare nappar någon ett instrument där jag befinner mig för att det tillhör mannens rum och jag blir utan. Det kan låta som om det inte är en kvinna-man grej men det är det. Det svåra tycker jag är att även om jag blir arg så får det ingen effekt. Och det låter tramsigt att klaga på en kollega ang rum. Det låter alltid tramsigt att klaga. Och i och för sig klagade jag men inget har hänt. Ja vi måste få ordning på detta med rummen, säger man då. Bra att du står på dig och förstår att du är förbannad!

Peppe Öhman · 2 months ago
Men precis detta!! Så bra att du formulerar det. Visst är det vansinnigt, men när man vänjer sig vid patriarkatet och att män alltid blir värderade högre ön kvinnor väcks såklart också tvivlet hos den som protesterar. Jag tror att det har en enorm betydelse att vi delar med oss av historier. Inte bara för att det är våra historier, utan för att visa att detta inte är enstaka händelser/individuella problem, utan ett mönster.

Anna · 2 months ago
Så viktig historia Jagjagjag. Är ironisk här, men då har du inte varit tillräckligt vass i förhandlingarna om exakt vilken yta du ska arbeta på..? Nä, precis. Det handlar inte om det, utan den obligatoriska manliga gräddfilen. Arbetsgivarna måste börja se dessa strukturer på allvar, och systematiskt arbeta mot dom. Tack

Viktoria · 2 months ago
Jag blir så ledsen. Och arg. Och så fruktansvärt trött på att bli förminskad. Det är som i en film där ingen tror på huvudpersonen, när hon förstår vem den skyldige är. Det är uppenbart, men ingen annan ser det. Det är bara inbillning. Det är absurt. Jag kokar i inombords! Det är väl också logiskt, de priviligierade har ju något att förlora på jämställdhet. (Och givetvis massor att vinna, men troligen inte pengar). Alla vet att det är så, men vi låtsas inte om det. Och skyller på den icke lika priviligierade - man får vad man förtjänar. Hepp! Problem solved, end of story.

Viktoria · 2 months ago
Och jag tror jag kanske kan förstå de kvinnor som bara vill se det som att kvinnor inte tar för sig nog, inte förhandlar som en ”man” och därför får lägre lön. Förutom att man blir en skön lirare som kan vara med i klubben istället för att ifrågasätta den, så antar jag att det kan ge en känsla av kontroll - ”det är inte patriarkatet, jag kan fixa detta med på egen hand om jag bara tar i lite till” typ.

Peppe Öhman · 2 months ago
Ja men JA! bra formulerat. TACK!

Emma · 2 months ago
Det är exakt sånt här som gör att jag själv orkar fortsätta ifrågasätta strukturerna, både privat och professionellt. Det kommer vara obekvämt men i långa loppet så kommer förändring ske snabbare. Ansvaret kan inte bara ligga på en högre nivå, för då kommer det gå för långsamt. Samtidigt är jag också trött på alla som hejar på/ser på medan en själv tar fajten, så fattar verkligen det du skriver. Men jag vill ändå tro att vi kan förändra och att sådana som du och jag i slutändan banar väg för fler likt ”tänk om alla”-tänket. Tack för att du står upp för dig och för en bättre framtid!

Ninnie · 2 months ago
Det är ju fel så klart. Personligen tycker jag att det skulle vara intressant att veta vem som prissatt - har du kommit med arvodessanspråk när du började eller har de erbjudit ett arvode som ligger 30 % lägre än kollegernas. Eller var du först? Och de andra har fått högre arvode men ditt har inte höjts? Oavsett är det för j-vligt men tycker ändå detaljerna säger ganska mycket om arbetsgivaren.

Linda · 2 months ago
Blir så trött på de som säger att man ska bli bättre på att förhandla. Lätt för en extrovert, självsäker person att säga och göra kanske. Som t.ex. introvert, högkänslig som hatar konflikter, men ändå gör ett förbannat bra jobb, så är det inte så enkelt. Det ska handla om hur bra man utför jobbet - inte hur självsäker eller 'tuff' man är. Trött på folk som inte fattar att alla inte funkar som de gör. Det är ett faktum att män får högre lön för mindre ansträngning och det är åt fanders fel. Vi ska inte behöva ta den fighten hela tiden.

Maria · 2 months ago
Är så imponerad av dig! Jag tycker det är SÅ SATANS jobbigt att ta såna här diskussioner för jag faller tillbaka på mig själv och tänker "jag är nog inte så bra, vem är jag ens att tro det". Usch det är så sorgligt! Du sporrar mig att ta bättre betalt och tro på mig själv.

Anna · 2 months ago
Jo tack, den har man ju varit med om.. i mitt fall fanns ingen rimlig förklaring till löneskillnaden. Mannen var anställd senare med dokumenterat mindre ansvar, så det var en skamsen chef som höjde upp min lön (nån liten % över mannens även). Kämpa, det kommer löna sig!

Tessa · 2 months ago
Blev väldigt upprörd av det här. Gäller det uppdrag i de nordiska länderna, eller jobbar du i USA och det gäller jobben där (jag har en hel del fördomar gällande hur kvinnor behandlas i USA)? Om det gäller jobb i Norden, hur är det ens möjligt?! Vad uppgavs orsaken vara, marknadsskäl är ju inget svar. Marknadsskäl haha! Har alltid jobbat i mansdominerade branscher - bygg o data. Ibland har jag haft rejält lägre lön än mina manliga kolleger med samma jobb, ibland rejält högre. Tror att det främst berott på förmannen, eller på förmannens förman, och hens riktlinjer och principer för hur lönen bestäms. Då jag haft lägre lön har det ju kännats svinorättvist och bittert och jag har haft en gnagande känsla av att jag kanske ändå är dummare än killarna. Då jag haft högre lön har det kännats rättvist då jag bevisligen fått mer gjort än de andra.

Peppe Öhman · 2 months ago
I det här fallet gäller det ett återkommande frilansuppdrag i Finland. Jag är så jävla besviken och känner mig direkt sviken av en institution jag trodde var feministisk. Känner mig lite naiv också. men tar fghhten!

ÅlandsPetra · 2 months ago
Jag hoppas verkligen att det inte är HBL eller YLE....men BRA att du tar fighten!! Oberoende av så är Kommentaren om marknadsvärde är då verkligen Bullshit!

Peppe Öhman · 2 months ago
Om jag säger så här, det är inte Yle.

ÅlandsPetra · 2 months ago
Men oberoende av vem det är så ska det upp i luften å absolut inget att hymla med! Den som gör så och som säger såna dumheter är den som ska skämmas!

ÅlandsPetra · 2 months ago
Å i somras sommarpratades det om vikten av jämställda sportreportage....

Peppe Öhman · 2 months ago
Men Filip Saxén som är sportchef är jättebra! Han fattar aktiva feministiska beslut.

Marie · 2 months ago
Jag måste bara tillägga en sak, för om det är något som gör mig ledsen och nedslagen så är det insikten att det inte bara handlar om 'ett arvode', utan åratal av skillnader i inkomst och möjligheter med få chanser att egentligen hinna fatt. Kämpa Peppe!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.