Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Intstagram tillfredställer mänskliga behov | October 10, 2020 | The Way We Play

Intstagram tillfredställer mänskliga behov

2 years ago

Intstagram tillfredställer mänskliga behov

Har ni ätit ute sen mars? Här i LA är det som sagt förbjudet för restauranger att servera mat inomhus, men det har man löst genom att flytta ut stolar och bor på gator och parkeringsplatser. Det har gjort vår redan mysiga gata om möjligt ännu mysigare. I torsdags träffade vi några vänner och åt på en italienare på sextonde gatan. Otroligt trevligt. Ni vet hur man alltid skrattar mycket med vissa vänner, de här är såna.

Intstagram tillfredställer mänskliga behov
Intstagram tillfredställer mänskliga behov

Jag har också skrivit på den där krönikan jag nämnde i ett tidigare inlägg (om jag var en bättre bloggare som satsade på SEO hade jag länkat till inlägget, men orkar inte). Det blev en text om Instagram och om hur sociala medier är geniala eftersom de tillfredsställer en av de mest grundläggande mänskliga behoven: att bli sedd och bekräftad, men att Instagram inte är nog eftersom det bara är yta och det är därför många influencers vill ha en podd, för att kunna visa en lite djupare bild av sig själv som människa. Jag skrev också att Facebook (som alla under 35 hatar, inklusive undertecknad ) egentligen är mycket ärligare med sina sneda horisonter och dagboksuppdateringar. Varsågoda för spoiler!

Intstagram tillfredställer mänskliga behov
Intstagram tillfredställer mänskliga behov

Tack för alla förslag (äh, nu länkar jag ändå) till tema! Jag kommer att skriva den här krönikan en gång i månaden så era förslag kommer väl till pass. Också i podden som Maggan och jag spelar in imorgon. Ni som var intresserade av den amerikanska skolan är kanske intresserade av att lyssna på NYT podden Nice White Parents. Jag tyckte den var mycket bra.

Emma · 2 years ago
Jag hade nog ätit ute oftare om jag inte hade haft småbarn. Men de gånger jag varit ute har det känts.. precis som vanligt? Mycket folk och inga särskilda rutiner.

Peppe Öhman · 2 years ago
Här är det munskydd och visir och social distansering.

Anna · 2 years ago
Har ätit lunch ute en handfull ggr sedan mars. Känts typ som vanligt, håller avstånd och sitter gärna ute. Har dock inte vart på restaurang på kvällen sedan februari och de jag känner har max vart ute 2-5 ggr. Så, mkt kan säkert verka som vanligt i Sverige, speciellt i storstäderna. Men ändå inte. Samma sak med resande, tycker mig se att storstadsbor reser mer, men det enda resande jag o mina vänner gör är till typ sin stuga eller hem till familj som bor nära, max 1-2 timmar m bil. Inga härliga weekends i Sthlm eller dyl... Märkligt hur snabbt en vänjer sig, längtar och suktar inte efter det så mkt ändå.

Peppe Öhman · 2 years ago
Jag upplever också att svenska kompisar plötsligt var ute och reste i Italien, Frankrike och Spanien. Det kändes väldigt konstigt.

Jen · 2 years ago
Jo har lunchat ute några gånger och när jag fyllde i september så bjöd min sambo mig på middag. Livet här i Vasa har varit förhållandevis normalt tills förra veckan då vi blev Finlands coronahuvudstad. Nu kommer jag knappast att gå någonstans även om många ställen fortfarande håller öppet. På en dag blev det helt normalt att bära ansiktsmask och 95 % av alla man möter i butiken har det. Intressant verkligen! Saknar att kunna vara spontan och dra till Sverige eller Helsingfors en helg men långa resor fattas mig inte för tillfället, tror det har varit en sån grej som normaliseras via some och nu när ingen reser så inser jag att jag egentligen inte har råd eller ngt större behov av det. Visst finns det ställen som jag vill besöka men tänker att jag tar det när jag har råd och tid och det har kommit hållbarare alternativ att röra sig med.

Peppe Öhman · 2 years ago
Så bra resonerat. Glad att höra att Vasa tar pandemin på allvar.

Jennifer Sandström · 2 years ago
SEO-experten vill hälsa att det nog har föga effekt för SEOs skull att göra just den länkningen om man inte sökoptimerar i övrigt, men däremot för läsupplevelsen (där någon potentiellt missat det inlägget) skulle det kunna tillföra desto mer. Förutsatt att det är ett relevant inlägg som man gärna skulle vilja läsa Så som du gjorde nu var ju fint, någon annan kanske också blev nyfiken på vilka förslag som kom in!

Peppe Öhman · 2 years ago
Haha, tack! Uppskattar mycket din SEO-expertis!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.