Dagens lifehack

3 years ago

Dagens lifehack

Igår steg jag upp klockan sex för att spela in en videointervju klockan sju. Jag hade riggat en studio med fejk bokhylla i bakgrunden, flyttat en krukväxt och arrangerat så att jag talade med folk på datorskärmen, men spelade in mig själv med telefonen (för mycket bättre kvalitet). Det visade sig att a) Norden gått över till vintertid b) jag visste det, men räknat fel och min intervju var klockan 9. Då otroligt irriterande, men gick tillbaka och såg några avsnitt av What we do in the Shadows medan jag väntade på att klockan skulle bli rätt.

Jaja, det gick bra och sedan hade jag resten av söndagen på mig att ta det lugnt. Jag tänkte på en sak, som jag sedan också pratade kort om med Ellen, att livet verkligen blir skönare om man tar bort sociala medier-konton och poddar som får en att bli irriterade. Det kan vara människor som är hur härliga som helst i verkligheten, men som förvandlas till personligheter som bara hetsar en att göra saker (KÖPA) man inte vill. Jag är helt för att ta del av många olika verkligheter, jag kollar på Fox News och lyssnar på podcaster med konservativa programledare (kan bl.a. rekommendera The Argument), men sociala medier vill jag bara bli glad och inspirerad av. Det var dagens lifehack.

 

Dagens lifehack

Anna · 3 years ago
Så proffsig din uppsättning ser ut, kan du inte berätta lite om vad du använder till Zoom-intervjuer och hur du kopplar ihop allt?! Själv har jag inte kommit till skott med att förbättra min setup men borde verkligen göra det!

Peppe Öhman · 3 years ago
Jag är absolut inget proffs! Den här gången ringde jag över zoom (talade med en författare i Stockholm och en i Helsingfors), men bilden blir så dålig då så jag spelade in mig själv med telefonens kamera. Sen klipper jag in mig själv. Den här gången spelade Magnus in ljudet på ett eget spår, men det är vanligtvis överkurs för mig.

Anna · 3 years ago
Men... vad har du för stativ osv? Ser ju jätteproffsigt ut från min sida som bara har laptop och telefon...

Kristina Snyder · 3 years ago
Hej Peppe - såg en fantastisk film som jag måste tipsa dig om pga du bor i LA. ”Los Angeles Plays Itself” av Thom Andersen från 2004. Helt fantastisk och unik om LA som filmstad. Kram! Kristina

Peppe Öhman · 3 years ago
En LA-kompis (som jobbar med film) tipsade om den för ca 6 månader sedan. ÄLSKADE den. kram!

Kristina Snyder · 3 years ago
Gud va härligt yay! :)

Peppe Öhman · 3 years ago
Blir glad över att du kan min filmsmak <3 (= tar alltid emot rekommendationer av dig)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.