Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Värmebölja i LA | September 7, 2020 | The Way We Play

Värmebölja i la

2 years ago

Värmebölja i LA

Det är så jäkla hett här. Vi har bara hängt vid poolen och haft besök av vänner från The Valley som tampas med ännu varmare väder. När jag bodde i Buenos Aires och det var riktigt varmt brukade jag ta ett iskallt bad precis innan läggdags och sen rusa till sängen för att försöka somna innan jag blev varm igen. En gång på en semesterresa i Florens läste syrran och jag att man kan blöta ner sina lakan lite för att få kyla. Det ledde till att jag, min vana trogen, slarvade med att pressa ut vattnet ur lakanen och sov i en vattenpöl. Lever tydligen sällan med luftkonditionering.

Värmebölja i LA

Stränderna har varit fulla av folk från östra delen av LA där temperaturen har legat över 45 grader celsius. Igår tog vi en promenad på stranden när solen gick ner och överraskades av att så få använde munskydd. En vanlig vardag i Santa Monica har så gott som alla ansiktsskydd, men nu hade knappt hälften. Myndigheterna oroar sig för att viruset ska få fart igen efter den här långhelgen.

Värmebölja i LA

Och så brinner det fortfarande. Tydligen har 200 personer evakuerats från Mammoth (där vi var för nån månad sedan). Tänker på alla vilda djur som inte blir evakuerade. Än har bränderna inte kommit ner till LA, men det är väl bara en fråga om tid.

Jaja, samtidigt pågår vanligt arbetsliv. Om en halvtimme ska jag prata med en kompis som har en otroligt bra bokidé, sedan blir det möte med Maja, Friday Lab modul 2 och på eftermiddagen ska jag försöka skriva lite i mitt manus. Igår skrev jag den sista meningen och det kändes som om jag därmed satte ramen för hela historien och nu bara ska fylla i lite här och där. Kanske det var bra med en paus för att få lite perspektiv på berättelsen.

Den här veckan ska jag också börja spela in säsong 2 av Schildts & Söderströms bokpodd “Peppe möter”, prata om bränderna i Svts Morgonstudion, utveckla en kurs till Friday Lab och en massa annat smått och gott. Ni då, vad ska ni hitta på den här veckan?

Hanna · 2 years ago
Älskar såna här inlägg. Hjälp vad varmt! Saknar värmen och romantiserar varma klimat men de som har 45 grader, och bränderna.... usch vad läskigt. Här känns det som en sanning att munskydd bara hjälper om man sköter hanteringen runt det minutiöst, det finns en del som använder men kanske 1/20 jag såg på Ica nu till exempel. Ja inte vet jag.

Peppe Öhman · 2 years ago
Jag är som du. Älskar ju egentligen värmen, men lite läskigt med dålig luft och bränder. (här var diskussionen i april exakt samma som hos er: man får ej röra munskyddet om man en gång satt på det. Nu är det ganska avslappnat man drar upp och ner på det beroende på hur tätt man möter folk).

Ingela · 2 years ago
Din beskrivning av nerkylning fick mig att minnas hur jag och min man blötte ner handdukar och sov med dem som täcke under en semester i Europa. Ingen av oss hade tänkt på att luftkonditonering skulle vara trevligt på hotellet, men så hade vi heller inte upplevt en storstad i +38'C före det.

Peppe Öhman · 2 years ago
Haha, precis så var det med min syrra och mig. 38 grader i Florens var en överraskning.

Ulrika · 2 years ago
Fantastiskt att få sätta sista meningen, att veta att liksom hela historien finns och "bara" ska fixas till. en behaglig känsla att liksom alls veta att det går att få en historia av alltihop, b rukar jag känna i alla fall. stort!

Peppe Öhman · 2 years ago
Men precis! Känns som om det finns en tydlig ram nu. kram!

Steph · 2 years ago
Så fina bilder från stranden. Det får en finländsk själ att längta efter litet mindre septemberrusk (september visar sig just nu från sin sämsta sida) och önska litet mer värme. Även om den vanliga måttan ju behövs, inte klokt med värmeböljor och framförallt skogsbränder heller. Är helt zen efter gårdagens terrängtur när vi bara skrittade i en timme medan solen gick ned över fält och tallar, så hoppas på en bra fortsättning på veckan fast det blir mest jobb. Om vädret tillåter blir det ridning imorgon igen.

Peppe Öhman · 2 years ago
Härligt med terrängtur! Vet precis den där lugna känslan i kroppen efteråt.

MC · 2 years ago
Helt vansinnigt varmt. Tänker alltid på alla hemlösa i såna extremväder, måste vara fruktansvärt svårt. Jag hade regnkappa idag för första gången, mysigt de första gångerna i alla fall. Jag har kollat på några hyresfastigheter som är till salu, och en person vill tydligen köpa vårt hus och gav ett bud igår (det är inte ute till salu utan skedde spontant) så jag antar att jag kommer att ha griller i huvudet hela veckan.

Peppe Öhman · 2 years ago
Jag med. Los Angeles har visserligen ordnat nerkylningsutrymmen, men fan vet hur bra de funkar under en pandemi.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.