Tacos på ventura blvd

3 years ago

Tacos på Ventura Blvd

Jag tänkte skriva: “Vilken helg!” men det är ju bara lördag eftermiddag och dessutom långhelg på grund av Labor Day på måndagen. Det råder också värmebölja i LA. Vi fick ett meddelande på Teslan där myndigheterna i Kalifornien uppmanade oss att helst inte ladda batterierna mellan kl 15-20 på lördagen pga av att strömförbrukningen annars också kommer att slå i taket då alla vrider sina luftkonditioneringar på fullt.

Tacos på Ventura Blvd

Igår åkte vi ut till några kompisar i Valley Village. Våra nya vänner har flyttat in på samma gata där Cissan med familj bodde och mitt känslocenter i hjärnan slog knut på sig själv. Saknar fortfarande familjen Blankens. Men också fint att få nya vänner! Vi satte oss på deras bakgård, drack champagne från Trader Joe´s (så god!), sen kom Malin och allt var trevligt.

Tacos på Ventura Blvd
Tacos på Ventura Blvd

När solen gick ner beställde vi en Uber till Ventura och satte oss på restaurang Ceremony På grund av covid har alla restauranger flyttat ut sina bord på gatan. Otroligt mysigt. Speciellt som kvällarna är så varma nu. Hade inte ens med mig en tröja (och klädde mig i en t-shirt från Weekday med minst tio år på nacken. Hittade den i flytten).

Tacos på Ventura Blvd

Jag åt några tacos och drack lite rödvin. Vi talade såklart mycket om det politiska läget i USA, valet och hur framtiden ser ut. Det känns som om det är mest det jag talar med folk om. Eller det och hästar.

Tacos på Ventura Blvd

Följande morgon var jag genomtrött, mer på grund av att vi kom hem vid midnatt än vinet. Tog ett svalt dopp i poolen och när Magnus vaknade (den jäveln klarade av att sova till nio) gick vi upp och åt frukost på kvarterskrogen. Jag tog huevos rancheros med mycket tabasco. Sen hem igen, lite jobb och träff med kompisar vid poolen. Det är över 40 grader inne i LA så Santa Monica med bara trettio känns svalt och skönt.

Tacos på Ventura Blvd
Tacos på Ventura Blvd

Vi kastade barnen och oss själva i poolen, talade givetvis om det politiska läget i USA, valet och hur framtiden ser ut och försökte lära Majlis att dyka till botten för att plocka upp grejer. Det gick sådär. Otroligt trevligt var det i alla fall. Nu ska jag ge mig ut på en kort springtur.

Tacos på Ventura Blvd
Tacos på Ventura Blvd
Tacos på Ventura Blvd

Isabelle · 3 years ago
Men hur tänker du om Uber och ryktena om sexuella trakasserier, och deras arbetsvillkor, eller är det old news? Tänkte jämfört Oatly. Känns inte Oatly väldigt mycket snällare än Uber i alla fall? (Jag har tydligen fortfarande ett gott intryck av Oatly :-) Vilken fin UV tröja!

Peppe Öhman · 3 years ago
bra fråga, spontant tänker jag att Uber generellt är skitstövlar (i Kalifornien håller man på att stifta en lag som gör att de som arbetar för Uber blir anställda istället för frilansare. Jättebra!). Oatly tänker jag gör en bra sak med smutsiga pengar, men vilka (stora) pengar är helt rena?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.