Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Smuts och svett | September 14, 2020 | The Way We Play

Smuts och svett

2 years ago

Smuts och svett

I somras ordnade Maja och jag en Friday Lab online retreat med temat Designa ditt liv. Nu håller vi på att forma om kursen så att också de som missade retreaten ska kunna ta del av den. En av modulerna handlade om hur helt och balanserat ens liv är. Om en del dominerar ens liv, vad händer om den delen försvinner? Man får sparken, barnen flyttar ut, man blir skadad och kan inte fortsätta med idrotten eller vad det nu kan vara. Har man koll på alla delarna i sitt liv blir det inte en lika stor chock som ifall man satsat allt på bara en sak.

Smuts och svett

Det här tänkte jag på när vi var uppe i stallet idag. Hur otroligt bra jag mår av att bli smutsig och svettig där. Att bara vara fysisk och känna olika saker istället för att sitta framför en dator och försöka prestera smart text. Det finns något speciellt fint i just smutsen. Att strunta i ett ens händer blir lite flottiga och svarta av att ha krafsat kossan Bella mellan hornen, eller att ha mockat upp hästbajs eller bara ryktat en sandig häst. Lägg svetten efter ett ordentligt ridpass på det. Och ömma muskler. Fy fasiken så tacksam jag är för att jag får ha den här delen i mitt liv.

Smuts och svett

Hästarna har knappt alls blivit ridna de senaste veckorna och är lite extra vilda. Höll på att bli avkastad i galoppen och det är ju också underbart att få känna arenalinet som pumpas ut och bara befinna sig i stunden. Jag låter extra glad också delvis för att luften är mycket bättre idag. Tänk att en sån självklarhet som ren luft så fort kan bli ett privilegium.

Men hörni, när var ni senast smutsiga och svettiga och får ni tillräckligt av sånt i era liv?

Smuts och svett

Sofia Aminoff · 2 years ago
Hej, jag har också upplevt mitt hästliv revolutioneras av bättre horsemanship och ville tipsa om denna gård i Andalusien, kolla speciellt in deras youtube-kanal, mycket klokt och generöst om människans kontakt till hästar och den närvaro och känsla det utvecklar om vi verkligen lyssnar till dem: https://www.liveandbreathehorses.com/

Peppe Öhman · 2 years ago
Tusen tack för länk! Uppskattas mycket.

Tove · 2 years ago
Var i Andalusien ligger den hästgården?

Viktoria · 2 years ago
Har nog ganska stor del svett och smuts i livet blandat med natur och skog. Tränar både sök och spår med min hund, där i alla fall söket kortfattat innebär många långa pass i skogen oavsett väder, gömma sig i löv, buskar och ibland klättra i träd när man är figurant till kompisars hundar. En stor del är att se till att vara den bästa belöningen när hunden hittar en vilket kan innebär allt ifrån dragkamp med leksaker, bus, godisutdelning eller gos. Man kommer hem rätt mör, svettig (alternativt blöt om det novemberregnat i åtta timmar), smutsig, lerig, ofta med ett blåmärke någonstans, luktar korv (eller kattmat beroende på vad olika hundar älskar mest) och med många timmars skogsluft i lungorna. Det är lycka för mig och lycka för min hund :)

Ulrika · 2 years ago
åh, tror verkligen det där på att ha många olika bitar! Just nu är jag väldigt glad att ha både mitt läkarjobb och mitt skrivjobb, till exempel, för att när det varit trögt med skrivandet har jag något annat som liksom inte handlar om mig utan om andra på ett sätt som varit väldigt skönt att vila i. (Och när läkarjobbet varit tungt har jag skrivandet där mina "misslyckanden" fkatiskt inte spelar så stor roll för någon annan, och det är vilsamt på ett annat vis). Smutsig och svettig blir jag med barnen. lådcykel utan el varje morgon till dagis i full fart och mina fulaste kläder, börjar liksom dagen med en urladdning. väldigt skönt. (men glad att jag har jobbkläder att byta till sen).

Peppe Öhman · 2 years ago
Du uttryckte det så bra: "Just nu är jag väldigt glad att ha både mitt läkarjobb och mitt skrivjobb, till exempel, för att när det varit trögt med skrivandet har jag något annat som liksom inte handlar om mig utan om andra på ett sätt som varit väldigt skönt att vila i." exakt så känner jag också.

Linda · 2 years ago
Springer mycket och i Helsingfors har det ju typ varit som att syndafloden dragit in senaste veckorna. Sablar vad det har regnat. Då blir man både smutsig och svettig om man springer på annat än asfalt.:) Annars, smutsig men inte så svettig senast igår när vi gick genom världens lerigaste skog med hundarna. Älskar att komma in efter att ha varit ute och rört på mig. Skogspromenad, varm dusch, på med mysiga kläder, laga mat och sedan kolla på film = bästa dagen.

Peppe Öhman · 2 years ago
Håller verkligen med, det karga, kalla, svettiga, smutsiga och sen bara varm dusch och chill med film. Drömdag!

Marie · 2 years ago
Jag cyklar MTB och då kommer man ofta hem blöt, lerig, svettig och aningen blåslagen från skogen :-). Det är så himla skönt att nyduschad och insmord, iförd pyjamasbyxor eller något annat kramigt klädesplagg, krypa upp i soffan med en bok innan läggdags. Kroppen harmonisk, liksom smågradigt durrande av endorfinet. Hjärnan rensad och tanken klar av den friska luften. Underbart!

Peppe Öhman · 2 years ago
Det är lite av en dröm för mig att testa MTB. Tycker du är extremt cool.

Anna · 2 years ago
Är allergisk mot hästar tyvärr men ser så fantastsint ut! Jag älskar att springa och det är underbart att bli riktigt svettig i skogen och bara hamna i ett flow. Den sista tiden har jag lyssnat på massor av gamla avsnitt av er fantastiska podd mellan Raderna under mina löprundor! Stort tack för den!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.