Optimera livet

2 months ago

Optimera livet

Jag var på så dåligt humör idag. Bråkade med Magnus och blev irriterad på barnen. Åkte sedan upp till stallet och red två hästar så träningsvärken satte in innan jag ens suttit av. Svettig, smutsig och på mycket bättre humör åkte vi sedan hem medan solen gick ner. Åt pizza och bjussade barnen på glass, mig själv på rödvin. Byggde en hylla och kände mig KOMPETENT (skrek iofs också PERKELE! KUKEN, KUKEN, KUKEN medan jag byggde). En av mina närmaste vänner, Anne, har gjort en tv-serie med korta avsnitt om att optimera livet. Hon skriver att hon överraskades av att det hon mådde bäst av var gratis.

Lyckan ligger aldrig en retreat bort, aldrig når jag den efter att jag införskaffat ett nytt, dyrt vitaminpiller eller en ännu dyrare ansiktsbehandling. Lyckograden höjs inte ens av tandblekning, ljudterapi eller frigörande skakövningar på Bali.”

Nu fattar jag ju att hästar inte precis är en gratishobby för de allra flesta. Jag är bara extremt lyckligt lottad som får rida en kompis hästar. Men jag antar att samma känsla kan uppnås med en hund eller cykel i skogen?

Jag tror absolut inte på att konsumera sig lycklig, men det sagt fyndade jag en sänggavel från 60-talet på Facebook Marketplace. Blir glad varje gång jag går in i sovrummet.

 

Optimera livet

Steph · 2 months ago
Alltså hästar. De är bara bäst. Har själv varit irriterad på min man den senaste tiden (pms, bihåleinflammation, jobbstress, ingen egen tid - jättelyckad kombination för ens partner) men idag tog jag en förlängd lunchrast och smet till stallet och red ut i skogen en timme medan höstsolen värmde oss. 18 grader i Finland i slutet av september och jag får skritta genom rödsprakande skogar på långa tyglar. Vilken terapi! Tror alla stressade kvinnor borde rida, eller varför inte alla stressade människor?

Peppe Öhman · 2 months ago
Låter helt otroligt mysigt! Och tänk att du kunde göra det på lunchen!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.