Luftkvaliteten i los angeles

1 week ago

Luftkvaliteten i Los Angeles

Som ni vet brukar himlen vara blå där vi bor, men sedan torsdagen har den gått i nyanser av gulbrunt. Jag textar kompisar runt om i stan och frågar dem hur luften är där, men den verkar tyvärr vara usel i hela södra Kalifornien. Så deppigt på så många sätt. Myndigheterna rekommenderar folk med andningsproblem att stanna inomhus och hålla dörrar och fönster stängda. Lyckligtvis är det inte lika varmt som förra veckan.

Luftkvaliteten i Los Angeles
Luftkvaliteten i Los Angeles

Igår åkte vi ändå upp till Topanga. På grund av värmeböljan har vi inte varit uppe på två veckor och det var mycket fint att hälsa på djuren. Vanligtvis kan man se vågorna komma in nere i Malibu, men nu var det för disigt. Majlis red Seqouia en stund, han var snäll som ett lamm, men när jag satte upp och ville jobba lite blev han skitsur och ville slänga av mig. Tycker att det är så coolt med djur som förstår att vara snälla mot barn och hårda mot vuxna. Jag var genomsvettig efter de fem första minuterna, men sen gick det bra.

Sedan åkte vi hem och beställde indiskt.

Luftkvaliteten i Los Angeles
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.