Fredagslänkar den 11 september 2020

1 week ago

Fredagslänkar den 11 september 2020

Var befann ni er den 11 september 2001? Jag satt med en pojkvän i en bil på Kaserngatan. Vi skulle handla mat i S-Market på Kaserntorget och hörde på radion om planen som flugit in i Twin Towers. Kollade på nyheter resten av kvällen.

Det sagt är min nyaste bok ute. “Vita lögner och höga hinder” heter den och handlar om vänskap och hästar. Tror att lågstadiebarn kan uppskatta den. Jag tycker att det är så sjukt tråkigt att marknadsföra mina böcker, men gillar ju också när folk köper dem. Den här finns bl.a. hos Schildts & Söderströms och i bokhandlar.

Men nu över till fredagslänkarna.

Trots att Joe Biden leder i alla gallupar är det absolut inte förlorat spel för Trump. Vad som helst kan hända under de 52 dagar som är kvar tills valet.

Jag tyckte om att läsa den här (sorgliga) kärlekshistorien.

Ärligt talat, borde inte vi bara frigöra oss från sociala medier? Why the fuck were all these people tweeting? What were they thinking? What were they hoping to accomplish? What was the cost-benefit analysis that led them to think continued participation in social media was a good idea?”

Temperaturen nosade på + 50 grader celsius utanför LA förra helgen.

Joe Exotic hjärta Donald Trump.

Fler antirasister än rasister i USA. För första gången!

QAnon är så jäkla dumt och farligt.

Comedy wildlife photography.

Blands before brands. Men vad är en “bland“?

USA är ett av få länder i världen som inte har någon lagstadgad föräldraledighet.

Vi är lurade att tro att det går att återvinna plast (tack så mycket oljeindustrin!).

Det här var sorgligt och vackert.

WAP på teckenspråk.

Efter ett starkt motstånd under flera år skaffade vi till slut (igen) Hulu. Så mycket bättre än Netflix. Kollar just nu på Alone Together.

Cecilia · 1 week ago
Den 11:e september var jag i Köpenhamn med en kompis, vi möttes av människor som delade ut flygblad o sa to flöj New York, vi bara vi vill inte vinna någon resa t NY. Mobilerna började ringa på HM o då fattade vi. Senare på kvällen pratade vi om det när vi drack vin med en annan kompis.

Peppe Öhman · 1 week ago
Tänk att alla kommer ihåg den dagen så glasklart.

eva · 1 week ago
Jag hade just kommit hem från jobbet, satte på radion vilket jag normalt inte gjorde, fick bara ett infall just den dagen. Sen var jag ju klistrad framför TV’n resten av kvällen och kunde knappt tro mina ögon....

Sara · 1 week ago
Jag var på labbet där jag jobbade och kommer ihåg att jag hörde att ett flygplan åkt in i en skyskrapa och först kunde jag inte förstå varför. Var det något fel på flygplanet? En oerhört naiv tanke förstås men att någon skulle vilja och kunna göra något sådant gick först inte in i mitt huvud. Sedan skäms jag lite över att jag roades lite över en kollegas okunskap. När hon skulle berätta för någon vad som hänt sa hon att ”ett flygplan kört in i ett köpcentrum”. Det känns för soligt att skratta åt och dessutom ska man inte skratta åt folks okunskap. Men jag kommer fortfarande ihåg det.

Milla · 1 week ago
Jag har precis lagt ”Ett himla tjat om hästar” och ”Vita lögner och höga hinder” på lådan och hoppas att brorsdottern som fyller tio i nästa vecka blir glad!

Isabelle · 1 week ago
Tyckte mycket om WildLife bilderna. Tack!

hanna · 1 week ago
Det är en av de mest surrealistiska dagarna i mitt liv. Jag var HELT säker på att jorden skulle gå under. Att detta var början på undergången eller tredje världskriget (vilket kanske vore samma sak). Det enda min hjärna kunde relatera till var alla filmer jag sett på det temat – flygplan, efter flygplan som kraschade in i viktiga byggnader (efter Pentagon kom ju ett rykte om ett tredje också). Var på jobbet när nyheten kom, alla var i nån slags chock, ingen förstod riktigt. En kollega hade en man på kvällstidning som passade vidare en massa rykten. Tog bussen hem, förstod inte att livet kunde pågå som vanligt runtom. Försökte ringa familj och vänner och ingen verkade bry sig. Somnade med tv:n på och gjorde det i flera dagar. Och gick nog runt i en vag rädsla för en kommande katastrof ganska länge. Senare fick jag en kollega, ständigt bantande, som berättade att hon också drabbats av samma rädsla. Hanterade den konstruktivt med att äta en hel skogaholmslimpa med smör och ost på kvällen "eftersom jorden ändå skulle gå under" :-)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.