Ett amerikanskt inbördeskrig

2 weeks ago

Ett amerikanskt inbördeskrig

Här är det lite svalare idag än under helgen. Jag började dagen med att spela in Mellan raderna och sedan det första avsnittet av Schildts & Söderströms-podden “Peppe möter”. Jag pratade med Anna Friman som är litterär chef och hon berättade om hur man INTE ska skicka in spontanmanus, om vad som gör att hon vill ge ut en bok och om varför hon är entusiastisk inför höstens utgivning. Mycket kul samtal, det kommer ut nästa vecka.

Sedan hade jag ett möte med Maja där vi gick igenom en kurs på Friday Lab som vi ska lägga upp och började planera en annan. Allt detta medan Svt Morgonstudion försökte ringa mig och fråga om jag kan kommentera bränderna i Kalifornien (igen) i onsdagens sändning. Jag missade de första samtalen, men till slut lyckades vi prata.

Efter detta var jag helt slut i huvudet så jag gav mig ut på en springtur. Tänkte “Vilken tur att det är så svalt idag!” Sedan kom jag ner på stranden och höll på att förgås av hetta. Åt chips till lunch, somnade till en podd och väcktes av att majlis kreativt nog tog upp min telefon och drog upp volymen på fullt. Har ni testat det? Kan ej rekommendera.

Nu ska vi promenera förbi Viddes kompis Conors hus och ropa “Happy birthday!” till honom. Så firar man födelsedagar under Covid-19. Sedan ska jag skriva lite och börja bli nervös inför sändningen.

Ja och så spelade vi in Magnus och Peppes podcast igår. Den handlar bland annat om ifall USA står inför ett regelrätt inbördeskrig om Trump (inte) blir omvald? Vem bettingbolagen tippar att ska vinna Biden eller Trumo. Och kan vi räkna med valfusk? Ska vi lita på de anonyma källorna i The Atlantic som hävdar att Trump kallat stupade soldater för förlorare? USA:s klassamhälle. Och vad händer i Bo Jo’s Storbritannien? Det mesta får man svar på om man lyssnar.

Eva · 2 weeks ago
Bra insats i Morgonstudion!

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Tack! Vad roligt att du kollade!

Anna · 2 weeks ago
Tänker ni någonsin på att flytta tillbaka med alla oroligheter som händer eller kan komma att hända?

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Bra fråga. Just nu är vi inte så intresserade av att flytta hem, men det kan såklart dyka omständigheter som gör att vi är tvungna.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.