Skaldjur vid havet

1 month ago

Skaldjur vid havet

I torsdags firade vi att Sofie kommit hem från sin semester i Sverige. Hon är en av de få svenskar som inte valde att stanna där. Att skolorna kommer att köra distansundervisning i höst var den sista spiken i kistan för många som tyckt att USA hanterat pandemin mindre väl. Hur som helst, Malin, Sofie och jag träffades på Oysterette på Oceans Avenue och beställde in ostron, lobster rolls och vittvin. Om man ska se glaset som halvfullt har förbudet mot att ha gäster inomhus gjort att restaurangerna byggt ut sina uteserveringar. Väldigt mysigt.

Skaldjur vid havet
Skaldjur vid havet

Följande dag hade jag dressyrlektion i Burbank (ingen fotade) och efteråt åkte vi ut till Malibu för att äta på Neptune’s Net. En gammal favorit vi brukade besöka de första åren här. Det visade sig att NN bara sysslar med take out så vi beställde mat och satte oss på stranden istället. Det var också okej. Det här året har jag tillbringat rekordmycket tid på stranden. Struntar till och med i mängden sand som kommer med oss hem. Nuförtiden har vi förresten alltid med oss strandstolar och filt i bilen.

Skaldjur vid havet
Skaldjur vid havet

Sen kom vi hem, jag skrev mina 1000 ord, Magnus klippte en podd, ungarna busade och det var den fredagen. Beställde indiskt och kollade på The Bachelorette.

Skaldjur vid havet

jagjagjag · 1 month ago
Hej! Måste säga att dunder stranden ser härlig ut, är den det på riktigt? Varje gång jag är på en strand tycker jag det är så oestetiskt mycket nakna människor. Som att vi är så långt ifrån något ett med naturen. Låt mig förklara: denna vecka var den sista på min arbetsplats, vi ska flytta, har varit grymt produktiv och duktig och var ganska nöjd men lite sliten på fredag. För söndagen hade vi massor med planer. Det utlovades värmebölja i stockholm och som de flesta kände jag att åh man ska kanske ta sig någonstans...då lockade min kompis som sommarbor på utö, oss att komma över, för dagen. Alltså dessa val om man ska göra något som verkar lite väl jobbigt men man vill ju ändå inte tacka nej till så mycket här i livet? Vackra klippor, ö...så jag tänkte att okok vi åker. Halvstressade iväg med barn till pendeln, sedan buss och sedan...värsta värsta kön till båten. Och därefter köande och missade två båtar och då tänkte jag surt att jag skiter i dethär och vi åker till årsta havsbad, det är väl också härligt? Det är det inte. Har du varit där? Jag undrade vad jag egentligen gjorde på dunder kottiga och obehagligt steniga stranden med alla människor som såg så svullna ut i solen. Kom till slut hem, plockade en glasbit ur foten på min dotter - kände verkligen att jag inte skulle ha pallat åka till akuten ännu. Och sedan hade vi en rätt trevlig kväll. På gården. Där min dotter lekte med grannen. De hade varit hemma hela dagen och haft det vilsamt. P.s. nej det är såklart inte jättesynd om mig/oss. Men jag surnar av köande och stress och av att inte få till en trevlig utflykt. Jag är som min pappa. Jag har väldigt många manliga egenskaper som är mindre sympatiska, jag märker det. Jag vill bli mera som min mamma :)

hanna · 1 month ago
Haha, igenkänningen på detta! Minus detaljerna kanske. Och att inse att man börjar bli som sin buttra, motsträviga nej-sägar-pappa som mest vill ha lugn och ro, när man vill vara som sin fixiga, positiva, påhittiga mamma :-)

Peppe Öhman · 1 month ago
Jag kan relatera så mycket till den här meningen "Alltså dessa val om man ska göra något som verkar lite väl jobbigt men man vill ju ändå inte tacka nej till så mycket här i livet?" Jag skulle för övrigt ha känt precis som du. kan man kila ner till stranden och sen hem igen är det en sak, att resa för att göra det en helt annan.

hanna · 1 month ago
Du verkar vara så himla bra på att njuta av livet! Ta tillvara på tillfällena och guldkanterna. Beundrar det mycket (själv är jag alldeles för snål och luthersk, i alla fall mot mig själv, är däremot kanske överdrivet generös mot andra)

Peppe Öhman · 1 month ago
Jag tror att det är Magnus som inspirerat mig till att bli en slösaktig livsnjutare, egentligen är jag mer som du (men gladare så här!).

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.