Fredagslänkar den 31 juli 2020

11 months ago

Fredagslänkar den 31 juli 2020

Tre dagar i rad på stranden måste vara nåt slags personligt rekord. Vi gjorde det ändå. Havet är varmare än poolen just nu och häromdagen såg vi delfiner.

Det om det. Nu över till länkarna.

Ni som lyssnar på Mellan raderna minns kanske att vi för nåt år sedan talade om Timothy Snyders bok Om Tyranni. Snyder har blivit intervjuad en hel del på NPR på sistone och Trump på Twitter börjar onekligen närma sig de åtta kruxen för att vara en tyrann enligt Snyder.

Skrev jag om när min granne berättade att hon fick nyheter gällande Covid-19 från Tiktok och Instagram? Hon är inte den enda.

Samtidigt ligger en fjärdedel av Bangladesh under vatten.

Mäktigt med NBA-spelare och tränare som går ner på knä.

Det går bra för de stora techbolagen.

I USA är All Lives Matter samma sak som att du är rasist.

Lär dig spela trumpet och lämna in ditt vapen.

Kan man få Covid-19 fler än en gång?

För första gången någonsin har Oprah inte sig själv på omslaget till sitt magasin.

Vi talade om Wall of Moms i förrförra avsnittet av Magnus och Peppes podcast. Portland är ju en vit stad och mammorna i det här fallet var mestadels vita. Svarta mammor har dock gjort samma sak länge utan samma uppmärksamhet.

Alla är överens om att händerna ska tvättas med tvål, men resten av kroppen då? Tvättar vi oss för mycket?

Klockren beskrivning av Harry Styles.

Skärmtidsexperter ändrar sig efter att ha stannar hemma med sina barn sedan mars.

The Art of Running Late.

Jag är kanske sist av alla på bollen, men tycker mycket om Mrs. America. Den handlar om jämställdhet i USA på 1970-talet, men är aktuell än idag.

Sara · 11 months ago
Intressant det där med att vi tvättar oss för mycket. Jag har under Corona slutat tvätta mitt hår med något annat än vatten och äntligen blivit av med min irriterade hårbotten. Och mitt hår är helt okej. Det var lite flottigt i början men nu är det inga problem. Jag kanske borde sluta tvätta också resten av kroppen med tvål? Fast det är svårt att få bort smink med bara vatten.

Peppe Öhman · 11 months ago
Ja, men det har jag också tänkt på. Hur vi skammar folk för att inte vara tillräckligt hygieniska, men behövs verkligen alla dessa tvättprodukter.

Sara · 11 months ago
För mig känns det lite som en uppenbarelse att inte behöva använda schampo. Så mycket pengar jag har lagt på en produkt jag inte ens behöver. Mina toppar blev dessutom alldeles för torra tidigare vilket jag försökte kompensera med massa dyrt balsam, inpackningar och hårolja men nu är det inte heller ett problem längre. Förlåt, men det känns lite som om jag har kommit på världens grej och vill att alla andra också ska få del av denna uppenbarelse. Fast det kanske inte alls funkar för andra? Det är ingen jättegrej om man googlar på det. Inte alls som balsammetoden som många verkar testa. Det funkar nog också rätt uselt om man gillar att använda massvis med stylingprodukter och värmestylar det

Peppe Öhman · 11 months ago
Inspirerad av dig har har jag nu inte tvättat håret på sex dagar. Sköljt det när jag badat i havet (bra textur av saltvatten!). Få se hur detta slutar.

Sara · 11 months ago
Hoppas det funkar för dig också. Jag tvättar alltså fortfarande håret men bara med vatten. Jag gnuggar igenom ordentligt när jag duschar och jag har märkt att jag får arbeta igenom hårbotten med händerna ibland när den känns för tung när håret är torrt. Men det var mest i början innan håret vant sig. Om jag vill ha håret lite mjukare kan jag skölja med lite äppelcidervinäger men oftast gillar jag att det får lite stuns om jag låter bli. Lycka till!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.