Det bästa jag vet

2 months ago

Det bästa jag vet

Idag skrev jag inte så himla mycket, bara några hundra ord. Däremot red jag tre hästar varav en av dem upp i bergen med utsikt över Santa Monica, Stilla havet och LA. Då satt jag dessutom på min favorithäst Sequoia. Snabb och pigg och kul, men känner mig ändå fullständigt trygg med honom. Han tycker det är skittråkigt att harva runt och göra dressyrövningar på ridplanen och blir glad och galoppsugen när vi kommer ut.

 

Det bästa jag vet

Vi hade med oss en av unghästarna och ledde honom turvis Jag har förresten lärt mig att när man sitter på en häst och leder en annan ska man hålla grimskaftet kort och överarmen nära kroppen. Tydligen gammalt cowboy-trick. Sphinx är bara tre år och ganska explosiv. Han gjorde nåt slags imponerade rörelse där hela hästen studsade upp i luften med benen spretande åt alla håll. Jag var glad över att jag inte råkade sitta på hans rygg då.

Det bästa jag vet

Nu är jag hemma igen. Ska skriva lite, ta ett dopp i poolen, laga mat, dricka ett glas vin och känna hur kroppen är mör efter en dag av fysiskt arbete. Mycket bra dag om jag får säga det själv.

Det bästa jag vet

Pernilla · 2 months ago
Lyxen att rida inte en, inte två utan tre hästar. Du har verkligen inspirerat mig till att börja rida igen (på en lagom pigg häst).

Peppe Öhman · 2 months ago
Så underbart! Vill verkligen att du ska få uppleva samma känsla.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.