Varma källor i mammoth

3 weeks ago

Varma källor i Mammoth

Sista dagen i Mammoth städade vi, åt frukost och körde söderut. Eller först stannade vi vid några varma källor. Ägaren till stugan vi fått låna hade ritat en karta och sa att vi skulle vända in vid den gröna lyrkan, sen köra några kilometer, svänga in på en sandväg och gå i fem minuter. Mirakulöst nog hittade vi fram.

Varma källor i Mammoth
Varma källor i Mammoth

Jag har aldrig tidigare upplevt varma källor, men alltid drömt om att det ska vara snöigt omkring en och så glider man ner i det varma vattnet. Nu råkade det vara 35 grader i luften och ganska mycket varmare i källorna så det var inte precis en sensation i konstraster, men coolt ändå. Om vi åker tillbaka i höst ska jag garanterat göra ett återbesök.

Varma källor i Mammoth
Varma källor i Mammoth
Varma källor i Mammoth

När alla var färdiga med sitt började vi köra hemåt. Mammoth ligger ungefär i linje med San Francisco (okej, lite söderut) så utan att tanka/ladda tar det cirka fem timmar. För oss tog det lite längre, men vi stannade vid ett otroligt ställe. En laddningsstation mitt ute i ingenstans. Termometern visade på 43 grader. Vi gick in i mataffären i anslutning till mackan. Magnus köpte en kaffe, vi andra glass. Det var dammigt och tomt. Och lite fint eftersom den här plasten inte alls flirtade med turister eller influencers. Det var bara en affär för lokalbor att fylla på det nödvändigaste.

Varma källor i Mammoth
Varma källor i Mammoth

Malin · 3 weeks ago
Hej! Tack för att du bloggar och att du skriver och uppdaterar ofta! Älskar välskrivna bloggar om livet och om att leva livet! Är härligt att få hänga med och ta del av ett annat perspektiv på livet i dina inlägg! Så fint att du delar både vardag och det lilla extra! Inspireras av dina tankar, bilder, tips och äventyr!! Tack för det! Mammoth verkar magiskt! Såå fina bilder därifrån, man vill bara drunkna i dem!!! Och fast jag inte är hästmänniska så älskar jag dina inlägg med bilder om ridning uppe i bergen! Så fin natur därborta!

Peppe Öhman · 3 weeks ago
Vilken otroligt fin kommentar! Tack för den. Blev glad <3

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.