Utfärd till mammoth

2 months ago

Utfärd till Mammoth

Den här dagen har vi mest kört mellan Santa Monica och Mammoth som ligger i norra Kalifornien, strax intill Yosemite. Jag gillar att göra roadtrips, lyssna på olika poddar (Anders Tegnells sommarprat, 1A, Code Switch och Planet Money), stanna och ladda bilen på landsbygden och äta lunch av varierande kvalitet.

Utfärd till Mammoth

Vårt första stopp var i Mojave där temperaturen låg på 40 grader. Vi hittade en thairestaurang, men fick inte sitta inne och äta på grund av covid-19. Ute gick det inte att sitta så vi åt i bilen. Magnus älskar sånt och han började genast spinna på en historia där vi, inte olikt Thelma & Louise, var jagade av polisen.

Utfärd till Mammoth

Sen körde vi i två timmar och stannade i en otroligt gullig liten stad som hette Lone Pine. Jag fick verkligen bekräftelse för mitt romantiserande av amerikanska småstäder. Vi köpte varsin glass som bestod av en gigantisk burk jordgubbsglass. När vi ätit upp glassen gick vi tillbaka till bilen och körde vidare och passerade en bilolycka exakt där vi stått och ätit glass tio minuter senare.

Utfärd till Mammoth
Utfärd till Mammoth
Utfärd till Mammoth

Vi körde körde vidare genom otroligt vackra landskap och kom fram vid sju på kvällen. Mammoth ligger på cirka 2400 meters höjd så det ska bli spännande att se om någon i familjen påverkas av höjden. Jaja, nu är vi här och ska snart lägga oss inför en dag i naturen imorgon.

Utfärd till Mammoth
Utfärd till Mammoth

Linda Arterberry · 2 months ago
Åh, var evigheter sedan jag var där. Men minns de varma källorna som fanns... naturliga hot tub, men har för mig att de hålls ganska hemliga av lokalbefolkningen. Ni kan ju fråga...

Peppe Öhman · 2 months ago
JA! Vi lånar ju stuga av folk som kommer hit varje år och fick ett ganska bra tips.

Sara i Värmland · 2 months ago
Så magiskt! I flera år har vi sparat till en USA-resa när mannen fyller fyrtio. Det gör han om en månad och vi inser att vi får skjuta upp resan tills det är min tur att lika mycket, dvs om några år. Älskar dina bilder och hur talande du beskriver er vardag och resor!

Peppe Öhman · 2 months ago
Tack för att du säger så och när ni väl kommer kan du väl höra av dig om ni behöver tips från Kalifornien?

Nilla · 2 months ago
Så fint, älskar vägfotot allra mest! Har en liknande på min mobil men din är snyggare :)

Peppe Öhman · 2 months ago
Tycker de oändligt raka vägarna är så mäktiga. De ger liksom en föraning om hur stort det här landet är. :)

Annika · 2 months ago
Åhå, Lone Pine besökte min sambo och jag när vi var på vår USA-road trip 2018. Stannade till där för en övernattning mellan Yosemite och Page, Arizona eftersom det var till vänster om Death Valley. Mycket bra ställe att ligga i en pool och göra ingenting samt titta på bergen.

Peppe Öhman · 2 months ago
Så oerhört gullig liten stad! Plus, som du säger, vackert!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.