Tre bra poddavsnitt

2 months ago

Tre bra poddavsnitt

Jag lyssnar på väldigt många poddar, tycker att det är ett så behaglig sätt att lära sig om världen. Folk får tala till punkt (förutom jag i Magnus och min podd) och älskar speciellt riktigt välproducerade och kunniga poddar. Eftersom poddar oftast är minst 30 minuter långa är det också en investering i tid att som lyssnare ta sig an en podd (därför är jag så glad över alla er som lyssnar på mina! <3) och ibland krävs det några avsnitt för att man ska lära sig just en specifik poddvärld. Hur programledarna pratar eller vilken vinkel de brukar komma från. Ibland ger jag upp, andra gånger blir det kärlek från första lyssningen. För mig är ändå det viktigaste att jag ska lära mig något nytt eller få nya tankar.

Här tänkte jag tipsa om tre avsnitt att lyssna på, lite beroende av sinnesstämning.

  1. This American Life: Umbrellas down. En bra recap för oss som behöver påminnas om situationen i Hongkong och varför demonstranterna tar med sin paraplyer.
  2. Kvinnoliv och Tjejvardag med Amanda Backholm och Maria Sundblom Lindberg: en finlandssvensk podd som förtjänar att få svenska lyssnare. I avsnittet Jämställdhet: Vad behöver göras för ett jämställt arbetsliv blir min bok Livet & Patriarkatet till och med namedroppad.
  3. Longform: Dean Baquet, New York Times chefredaktör om journalistik och hur journalistiken utvecklas och hur NYT resonerar. Att vara oberoende, men att det är omöjligt att vara neutral. Om BLM och vad som publiceras av vem.

 

Amanda Backholm · 2 months ago
Världens ljuvligaste Peppe, tack för att du delar! Blir så glad! kram <3

Ulrika · 2 months ago
Ja, hurra för poddtips! poddlyssnar så brutalt mycket.

Emma · 2 months ago
Åh vad spännande med poddtips! Ser framemot att dyka ner i dem jämte er podd :) tack för en grym blogg!

Peppe Öhman · 2 months ago
Tack för att du läser och lyssnar!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.