Tips på böcker att läsa i sommar

2 months ago

Tips på böcker att läsa i sommar

Vad läser ni just nu? Jag avslutade precis Rodham. Om vad som skulle ha hänt om Hillary Rodham Clinton aldrig gifte sig med Bill, utan gick sin egen (politiska) väg. Jag är ju oerhört intresserad av amerikansk inrikespolitik och feminism och gillar dessutom Curtis Sittenfeld väldigt mycket. Slukade den här boken på några dagar och om ni gillar den kommer du också att gilla Presidentens hustru av samma författare, fast fiktivt om Laura Bush. Pratar mer om den i Mellan raderna-podden.

Nu ska jag ta mig an Johan Hiltons Vi är Orlando. Ser mycket fram emot den också. Försöker lyssna på Som pesten av Hanne Vibeke Holst (efter Ellens tips), men somnar så fort jag klickar igång den. Det är inte för att den skulle vara dålig, men jag sommar alltid till ljudböcker. Kunde såklart lyssna medan jag är ute och springer, men den stunden är ju för poddar.

Jaja, hur och när konsumerar ni böcker och VAD läser ni just nu?

Anna · 2 months ago
Läser Karin Smirnoff trilogi om Jaana, så bra! Sen ska jag läsa just Presidentens fru och lyssna på Familjen av Johanna Lerneby.

Peppe Öhman · 2 months ago
Bra plan! Karin Smirnoff är otrolig!

Ulrika · 2 months ago
Läst Jackie av Anne Swärd, tyckte den var ojämn men bra, de bästa bitarna svinbra och de sämre medelmåttiga så då snittar man ju ändå på bra? Om varje steg i en destruktiv relation. Sedan har jag läst Nästa av Nina Lykke som jag tyckte var underbar, om man gillar den humorn (väldigt svart, cynisk, lite bisarr) så gillar man den. svårt att tipsa om roliga böcker för det är så otroligt beroende av vad man tycker är kul, tangerar det inte ens humor faller de ju liksom helt platta? Och nu just börjat med Samlade Verk av Lydia Sandgren, den här hype:ade tjocka gula boken som jag är övertygad om syns extra mkt på typ bloggar och instagram för att den är så härligt stor och gul. Tycker den är riktigt bra faktiskt, sådär omfattande och vindlande och mysig som passar en riktig sommartegelsten.

Peppe Öhman · 2 months ago
Jag älskade Nina Lykkes "Nästa!" (och Nej och åter nej också)

Hanna · 2 months ago
I sommar har det blivit många amerikanska storsäljare. Gillade Such a fun age av Kiley Reid väldigt mycket och nu läser jag Celeste Ngs Little fires everywhere, som jag dock tycker att är överhypad. Är väldigt sugen på My dark Vanessa. Sen har det också blivit en del autofiktion. Älskade Vigdis Hjorts Arv och miljö, men ger tummen ner åt Nora eller brinn Oslo brinn.

Peppe Öhman · 2 months ago
Ta My Dark Vanessa som nästa! Jag tyckte den var hemsk och bra och den fick mig att fundera mycket.

Helena · 2 months ago
Jag läser alltid, ständigt och jämt och alldeles särskilt innan jag somnar på kvällen. Justin Ålevangeliet. Dessförinnan omläsning av Bergmans självbiografi Laterna Magica, fruktansvärd och rolig. Fruktansvärt rolig. Sedan väntar vidareläsning av Jämlikhet och Broderskap av Hilary Mantel. A Place of Greater Safety är originalets titel. I våras läste jag The Mirror and the Light, sista delen i den fantastiska trilogin om Thomas Cromwell och Henrik VIII:s hov. Sedan väntar lite smått och gott: Bannerhed, Smirnoffs avslutande del om Jaana Kippo, Nesser, en reseskildring om Kina... Och förstås Sittenfeld som jag hittills gillat allt av. Ljudböcker lyssnar jag inte på.

Peppe Öhman · 2 months ago
Säkert 15 år sedan jag läste Laterna Magica, men minns att jag tyckte mycket om den.

Viv · 2 months ago
Den falska rosen – Jakob Wegelius. Läser högt vartannat kapitel var med tolvåringen. Uteslutande fördelar med detta upplägg, ju.

IsaLisa · 2 months ago
Ska börja med Maria Grundvalls Sommardrömmen idag. Läser mest dagtid, före jag lägger mig löser jag korsord. Älskar Sittenfelds böcker, speciellt Sanning och skvaller som är mumma för ett Austen-fan. Tack för tipset om Rodham, den ska jag ta mig an.

Cecilia · 2 months ago
Jag läser Jackie men den är precis som någon skrev ojämn o jag har svårt att fastna. Har läst Rodham o gillade den starkt. Läser Harry Potter med dottern hon läser en bok o jag en.

Peppe Öhman · 2 months ago
Så mysigt att läsa med sina barn! Kämpar med Vidar, men Majlis älskar alla sorters böcker.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.