Köra upp till big bear

3 months ago

Köra upp till Big Bear

Jag säger inte att USA ligger på topp just nu, men en sak som fortfarande är fantastisk mitt i pandemi och uppblossande kulturkrig (citerar presidenten här) är naturen. Allt är liksom mer dramatiskt och större i USA. Big Bear ligger drygt två timmar öster om Los Angeles. Hit kommer folk på vintrarna för att åka skidor (surfa på morgonen, snowboarda på eftermiddagen är det väl ändå väldigt få människor som verkligen gör, men det är ett helt möjligt scenario).

Köra upp till Big Bear
Köra upp till Big Bear

Vi fick låna min kompis Tamaras stuga och körde upp på lördag förmiddag. Stannade och laddade bilen halvvägs och passade på att äta ungarnas favorit Impossible Whopper (så glad över att barnen nuförtiden tycker det är godare med veganburgare än kött). Att köra drygt 2000 meter upp på berget var också spännande. Luften var krispig och ren och utsikten otrolig.

Köra upp till Big Bear
Köra upp till Big Bear

Den här stugan används mest under vinterhelger då familjen vill åka skidor. Tydligen är sommaren en tid då tiotusentals malar flyttar inomhus och det vi möttes av var både levande och döda. Majlis fick panik och gallskrek. Vidar brydde sig inte så mycket, men satte sig ändå utomhus med sin nya gitarr. Magnus och jag dammsög upp några tusen döda insikter, lyfte på en handduk och möttes av en svärm levande. Vi rusade ut, satte oss i bilen och bestämde oss för att vi nog skulle sova på annan plats.

 

Köra upp till Big Bear
Köra upp till Big Bear

Så vi satte oss i bilen och körde till Big Bear Lake. Den första stranden vi stannade vid var proppfull med folk som sannerligen inte tog ansiktsskyddsregeln på allvar. Önskar att amerikanerna kunde ta covid-19 på lite större allvar (# massor massor av amerikaner gör verkligen det), men älskar så innerligt att se andra delar av USA än Los Angeles. Det var fantastiskt att köra igenom Georgia, South Carolina och Norra Florida i höstas och även om detta inte var exakt samma sak, är det tydligt att Big Bear-området är mycket mer ruralt än LA. Gigantiska bilar, massor av amerikanska flaggor (okej, att det var Fourth of July), reklam för fyrverkerier och beef jerkey ÖVERALLT. Känns som att köra igenom en film.

Köra upp till Big Bear
Köra upp till Big Bear

Inte för att man måste välja, men om jag verkligen måste väljer jag alltid havet framför sjön. Vad väljer ni?

Vi rullade nerför berget, stannade och tog bilder vid utvalda utkiksplatser, laddade bilen i San Bernadino och susade sedan hem till LA. Stannade på Mulholland Drive för en liten picknick och köpte sedan marshmallows och dammade av grillen hemma så barnen kunde grilla s’mores. Trots att det var förbjudet att smälla fyrverkeriet sprakade det loss hela kvällen. Ändå ganska mysigt att vara hemma trots det lilla misslyckandet med malarna.

Köra upp till Big Bear
Köra upp till Big Bear

eva · 3 months ago
Havet alla dagar i veckan. Gillar det vidsträckta, det att man liksom inte ser nåt slut.

Hanna · 3 months ago
Har lärt mig uppskatta sjöar och lugnet de medför men väljer nog alla gånger havet. Känner mig aningen instängd nu då jag inte längre bor nära havet. Är uppvuxen i Pargas där luften och naturen är gelt annorlunda då havet finns överallt. Ps. Big Bear känns stor, dit åkte de ju alltid från The Bold and the Beatiful för att åka skidor!

Peppe Öhman · 3 months ago
Jag har ganska lite erfarenhet av sjöar, men tror att jag också skulle kunna lära mig att uppskatta dem. Det milda sötvattnet t.ex. (Och ja! Tänkte på Ridge Forrester hela tiden medan vi körde upp)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.