Fredagslänkar den 24 juli 2020

11 months ago

Fredagslänkar den 24 juli 2020

Idag red jag ut i parken Tuna Canyon. På väg upp till platån där man kan se hela vägen ner till DTLA och Stilla havet stod tre unga kvinnor och såg ängsliga ut. De pekade på en pinne, tjock som en brandslang, som låg på marken ungefär fem-sex meter framför oss. Kvinnorna sa att det eventuellt var en skallerorm. Att den kanske var död. Magnus satt ner från hästen, gick lite närmare och kastade en sten mot pinnen, som inte reagerade. Han kastade en till, den träffade pinnjäveln som kastade sig upp i luften och rullade sedan ihop sig skallrandes som bara den. Så spännande att naturen verkligen programmerat en att fatta när det är fara på färde. Det där skallret gör verkligen inte att man får lust att gå fram och gosa lite mer ormen.

Min puls låg på 180 slag i minuten. Det är något med just ormar som väcker en primitiv rädsla i mig. Jag måste verkligen fokusera på mitt rationella jag får att inte skrika och springa iväg. Jag var tyvärr för stressad för att ta en bild. Vi vände om och varnade folk vi mötte.  Hästarna verkade för övrigt inte bry sig det minsta. Iskallt av dem.

Men nu över till länkarna.

Ni vet de där videsnuttarna på saker som visar sig vara kakor? Det är över nu.

Han är 83 och hon 84 och deras instagramkonto visar upp paret i kläder folk glömt på deras tvätteri.

Allt kommer inte att bli bra på momangen när vaccinet kommer (jag läste att 50 procent av amerikanerna ställer sig skeptiska till covidvaccin).

Hur kommer det sig att Portland, en av USA:s vitaste städer, blev centrum för BLM?

Längtar efter att AOC ska bli 35 och ställa upp i presidentval.

Michael Cohen är ute ur fängelset och ska nu skriva en bok.

Fight Fear with Love.

Om hur vita människor skapar vit historia.

Flexibla jobb innebär ofta jobba hela tiden.

Alla pratar om otroliga Sarah Cooper.

The Cookie Generator.

Så här identifierar du fejkrecensioner på Amazon.

Jag har älskar Amy Schumer sedan 2013. Expecting Amy är rolig, lite hemsk och mycket fin.

Hanna · 11 months ago
Tack Peppe! Läste många av artiklarna och måste säga att jag håller helt med om AOC för president!

Peppe Öhman · 11 months ago
Hurra! Så glad över att du läser (och håller med om AOC!).

hanna · 11 months ago
Ja, tack, säger även jag! Jag fattade verkligen inte poängen med fredagslänkarna i början, men nu längtar jag efter dem! En fredag under mesta karantäntiden i senvåras satt jag och väntade otåligt, kunde inte begripa att de inte dök upp? Förrän jag dagen efter insåg att det inte var fredag utan torsdag… Lyxigt med smart läsning i urval!

Peppe Öhman · 11 months ago
Så fint att höra! Det gör det extra roligt för mig att samla ihop dem under veckan. <3

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.