Ett bra djurliv

3 weeks ago

Ett bra djurliv

Igår när vi kom till stallet var det första jag såg alpackorna som gick fritt ute på gården. De brukar vara ganska blyga, men nu kom de fram för att nosa på oss. De var speciellt intresserade av vad vi hade i ridhjälmarna. Det är alla tre nyklippta och ser nördigare ut än någonsin. Men gulliga också! Jag har säkert berättat att alpackorna var fem stycken en gång i tiden, men en natt dök en puma upp och hade ihjäl två av dem.

Ett bra djurliv
Ett bra djurliv

Sen märkte vi att resten av gänget också var ute på expedition. Hästarna travade omkring på gården från ett gräsställe till ett annat. Jag blev alldeles euforisk eftersom de var så fina och för att de har det bra här. Tänk att få springa omkring som man vill på en stor gård. Till och med kossan Bella och åsnan Opal hängde på. Bra liv ändå.

Ett bra djurliv
Ett bra djurliv
Ett bra djurliv
Ett bra djurliv

När det var dags att samla ihop djuren kunde jag inte hålla mig från att hoppa upp på Sequoias rygg. Han verkade inte ha något emot det, utan travade snällt uppför backen. Resten av dagen tränade vi unghästarna. Under de tre inkommande veckorna ska vi försöka göra tydliga framsteg med fyraåringen och treåringen.

Varsågoda för hästrapport.

Ett bra djurliv

DDT · 3 weeks ago
Jag har uppenbarligen aldrig sett en nyklippt alpacka förut. Du milde, vad fåniga och skrangliga de såg ut. Men gulliga. Jag gillar hästrapporter!

Peppe Öhman · 3 weeks ago
Haha, håller med. Så kufiska djur. Verkar inte heller vara djurrikets smartaste... (fint att du gillar hästrapporter, snart kommer en till!)

Carin · 3 weeks ago
Jag var hästflicka när jag var typ tolv. Men nu börjar dina hästbilder göra mej nästan sugen att sätta mej på en häst igen. Det måste vara en snäll och lydig en, och undrar hur jag skulle komma upp i sadeln egentligen. Men undrar om jag borde pröva...

Peppe Öhman · 3 weeks ago
Det kommer inte att vara ett problem att komma upp i sadeln och du kommer att älska det. Bra känsla och bra träning.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.