äntligen ett dopp i stilla havet

4 weeks ago

Äntligen ett dopp i Stilla havet

Jag badar varje dag i poolen, ofta fler gånger, men trots att havet ligger så nära har jag inte doppat min kropp i det en enda gång under 2020. En ursäkt kunde ju vara att stranden var stängd, men oss emellan skulle jag nog inte ha badat även om den var öppen. En annan stranden, eller temperatur eller undervattensströmmar som suger ut en. Lyckligtvis finns det andra som är mer öppna för att utnyttja allt som Los Angeles har att erbjuda och idag åkte vi ner till stranden med Jenny, Martin, Celine, Malin och hennes söner Henry och Tom.

Äntligen ett dopp i Stilla havet
Äntligen ett dopp i Stilla havet
Äntligen ett dopp i Stilla havet

Det var kring 25 grader i luften och bara lite mindre i havet. Vidde tog sin boogie board och försvann in i vågorna. Han kom upp först tre timmar senare när vi skulle åka hem. Magnus var nere nästan lika länge. Jag tog två ordentliga hopp. Dök in i vågorna, lät det svida i ögonen av saltvatten och fick sand i bikinin.

Äntligen ett dopp i Stilla havet

Majlis och Celine jagade vågor, byggde sandslott och köpte glass. Usch vad idylliskt detta låter, men det var det. Sen tog vi ju med oss fem kg sand med oss hem och barnen var gnälliga av trötthet och hunger, men otroligt trevligt var det så länge det varade.

Äntligen ett dopp i Stilla havet
Äntligen ett dopp i Stilla havet
Äntligen ett dopp i Stilla havet

Okej, ärligt nu: Är ni badkrukor eller ej? Dopp redan i april eller bara med bastu eller absolut inte havet ifall det inte är turkost och 27 grader varmt?

Emma · 4 weeks ago
Jag är badkruka! Men älskar att bada när det är varmt och gärna i vågor. Längtar efter att ha större barn så man kan bada lite tillsammans, nu är det mest stå och vakta i vattenbrynet som gäller.

Peppe Öhman · 4 weeks ago
Så kul när man kan börja leka med barnen i vågorna!

Eva · 4 weeks ago
Här är en som badar (mycket och gärna!) när det är över 22-25 grader, helst saltvatten. Extra plus för turkost och klart vatten. Pool är helt ok men föredrar havet

Peppe Öhman · 4 weeks ago
Man ångra aldrig ett dopp! (just den här sommaren längtar jag efter dopp i kallt vatten och sen bastu på det)

Johanna · 4 weeks ago
Vill helst ha brygga och stege, så jag slipper äckligt botten. Är det sand, sten eller klippor går allt bra. Du simmar inte på botten, sa alltid min morfar. Jag försöker tänka på det, men leriga, slemmiga, dyiga bottnar går bara inte.

Peppe Öhman · 4 weeks ago
Hu! Ja! Så äckligt när det sticker upp vassa bitar av vassrätter ur gytttjan.

Helena · 4 weeks ago
Du vet svaret:) Jag badar när jag själv är varm, oavsett årstid och vattentemp. Och ibland bara för att vattnet är så gnistrande klart. Eller vilt och mörkt. Eller mjukt och varmt en sen kväll.

Peppe Öhman · 4 weeks ago
Du är min badinspiration.

Helena · 4 weeks ago
Hehe, det är sannerligen en hederstitel:)

Hanna · 4 weeks ago
Jag badar alltid när jag kan och älskar ruset efter vinterbad. Räknade ut att jag endast fyra gånger i mitt liv varit på ställen med varmt turkost vatten, så är får njuta av andra sorters bad.

hanna · 4 weeks ago
Sån badkruka! Vatten är verkligen inte mitt element. Är både lite rädd för det och vet inte riktigt vad jag ska göra i det? Går ut en bit, står där och känner mig dum, går tillbaka till stranden igen. Möjligen ett snabbt dopp eller några snabba simtag på en folktom, vacker plats. Däremot hade jag gärna velat vara en person som badar, särskilt vinterbadar, det låter så härligt. Inte tillräckligt mycket för att kämpa emot min natur, dock.

emma · 4 weeks ago
älskar tanken på att bada, hatar att utöva. tar alltid en kvart (minst) på mig för att doppa kroppen (snabbt). havet är läskigt, sjöar är äckliga, sandstränder är jobbiga, klippor är fina men opraktiska. enda undantaget: bad på långholmen en riktigt varm sommarnatt. det är magiskt på riktigt. finner tröst i att du inte heller verkar vara en praktiserande badfantast.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.