Fredagslänkar den 19 juni 2020

3 months ago

Inledde den här midsommaren med ett vanligt dopp i poolen och ska nu dra på ridlektion. Sen blir det midsommarfest hos några kompisar i Silverlake. Fick en påminnelse om att ta med badkläderna. Hoppas att ni har det fint och att alla är snälla mot varandra. Jag tycker så mycket om att skriva den här bloggen och blir så glad när ni kommenterar och förklarar och håller med eller inte håller med. Tack för det! <3 Jag lyssnade på en podd (Pivot) som handlade om att man ska tänka på hur man vill leva sitt liv om tio år och börja göra det nu. Har tänkt mycket på om det är ett gott eller ett dumt råd. Börjar luta mott gott.

Men nu över till länkarna.

I dessa tider av social distansering är Replika en chatbot som vill vara vår vän.

Det här är poddasvnittet i Reply all (rekommenderar!) handlar om hur vita försöker lösa problemet med rasism genom Venmo (alltså amerikanska Swish).

Kanada är ju lite lugnare, snällare och mer civiliserat än USA, kommer Toronto att bli det nya (snälla) Silicon Valley?

Jag tycker så otroligt illa om Facebook.

Ni vet hur en “Karen” är? En indignerad och privilegierad vit kvinna som ringer polisen om hon ser en svart person grilla? (Namn har en stor betydelse) Här kommer en text om framtidens Karens.

Trenderna vi älskade 1997 är tillbaka (och vi älskar dem nu också!)

Talk the walk, walk the walk. Klädkedjor som snackar mycket om att vara woke måste också leva upp till det. (det är väl ändå det minsta man man begära). Ser bl.a. på The Reformation.

Hur är det att vara svart och polis i USA just nu?

Vicepresidenten besöker en (mega)kyrka i Texas för att fira friheten (från att vara frisk?)

Visst är det otroligt intressant att läsa om hur mataffärer utvecklats till det de är idag?

Visst älskar man att skratta åt Fox News? Släng in en Monty Python-referens på det.

Ingen kommer ändå att klicka på den här länkarna på grund av midsommar, men kanske ni orkar kolla på en liten sketch? Ifall den väcker mersmak finns Ilzia Shlesingers sketchshow på Netflix. Påminner lite om Amy Schumer 2014.

Hanna · 3 months ago
Hej Peppe och tack igen för alla de här relevanta artiklarna! Jag har inget speciellt program för idag och har bara massor av tid att läsa :) Tyckte det var så trevligt att läsa om Kanadas annorlunda tankesätt gällande fram(och nu)tidens business modeller. Ha en fin midsommar!

Peppe Öhman · 3 months ago
Tack för att du läser! Blev så glad av den här kommentaren! kram och fin midsommar!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.