Stiga upp klockan fem

2 weeks ago

Stiga upp klockan fem

Imorse ringde väckarklockan 05:00. Jag textade Maja och meddelade henne att jag var vaken. Hon välkomnade mig till 5am Club. Jag kände inte alls att jag ägde morgonen. Men sen drog vi igång en väldigt kul föreläsning om hur man flyttar fysiska kurser/föreläsningar/workshops online. Jag satt ute på vår lilla patio med Simon i stolen framför. Maja var pilot under den här föreläsningen och jag hennes co-pilot. Jag kan verkligen rekommendera att göra sånt här tillsammans med någon man litar på och kan falla tillbaka på. Så glad över att Maja och jag har Friday Lab tillsammans.

Stiga upp klockan fem

Sen var jag slut som människa. När resten av familjen vaknade ringde jag mamma och lade mig sen under täcket och sov en stund. Magnus gick ut efter kaffe och kring halv elva (kändes som tre på eftermiddagen) träffades vi vid poolen. Annat som hänt på sistone är att jag blivit biten av en häst, att den här bloggen nuförtiden har en like-knapp (använd den!) och att ens bloggadress syns när man kommenterar (your wish is my command). I dag finns också min intervju med deckarförfattaren Karin Collins ute. Hon säger bland annat att ca 7000-8000 ord in i ett manus kommer det första stora motståndet när man skriver roman. Jag som själv befann mig på drygt 7000 sega tecken såg till att genast skriva över 8000-strecket.

Stiga upp klockan fem

Ulrika · 2 weeks ago
hurra för synlig bloggadress! man hittar så många guldkorn på det sättet. älskar bokhögen för övrigt, även om den kanske inte har som sitt främsta syfte att inspirera till läsning. så bra mix!

Peppe Öhman · 2 weeks ago
haha, det var inte en stagead bokhög. Tog de tjockaste jag hittade under soffbordet. (och håller med angående bloggadresserna!)

Emma Forss · 2 weeks ago
Alltså 5 am club is my thing :D Jag har hållit på med det en stund redan och gillar nog :D Det känns härligt att börja dagen tidigt!

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Du är galen! Jag skulle aldrig fixa det. hela min tisdag var förstörd.

Klara · 2 weeks ago
Åh, att somna om efter frukost är helt klart en personlig favorit.

Jennifer Sandström · 2 weeks ago
Haha älskar ditt laptopbokstöd! Spännande med föreläsningen.. och tänker också att det måste vara så nice att vara två. Hoppas att bettet inte är allvarligt :O Var det läskigt?

Peppe Öhman · 2 weeks ago
ja, och hoppas att vi snart har råd att anställa dig så vi kan blir tre! (inte läskigt alls, men blev överraskad och fick ett ordentligt blåmärke)

Sara · 2 weeks ago
Jag har fortfarande dåligt samvete över att jag klagade över dina stories när ni har musik i bilen. Jag formulerade ju inte ens varför. Dina stories brukar ju vara utan ljud och det är Mycket bilder där du springer Eller hästar vilket jag av någon anledning uppfattar som ganska avslappnande och så plötsligt kommer det massvis av hög musik (och vi har inte riktigt samma musiksmak heller) och jag blir helt stressad och försöker snabbt trycka vidare och det bara fortsätter och jag blir mer stressad. Förlåt. Det är alltså inte du, det är jag.

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Tänkt att du tig dig tid att skriva detta. Så fin person! <3 Släpp nu det dåliga samvetet. KRAM!!!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.