Skydda barnen på flykt

1 year ago

Skydda barnen på flykt

Den här våren har pandemin dominerat våra nyhetsflöden och många andra viktiga frågor har hamnat under radarn. Ett av dem är asylrätten. Allt fler barn flyr krig och konflikter, situationen har på inga sätt förbättrats av covid-19. Barn lever fortfarande i konfliktzoner, flyktingläger och vid EU:s yttre gräns där förhållandena kan vara fruktansvärda. De här barnen fråntas sina mänskliga rättigheter och far illa.

Organisationen Rädda barnen hörde av sig till mig och undrade om jag kunde lyfta upp detta på bloggen. För tillfället jobbar Sverige nämligen fram en ny migrationslagstiftning som riskerar att kraftigt att försämra rättigheterna för barn som sökt skydd i Sverige. Om vi inte agerar nu kommer barn som rotat sig i Sverige och svårt sjuka barn att utvisas i ännu större utsträckning. Fler familjer kommer tvingas leva splittrade i många år.

Här kan du läsa mer och lyssna på dokumentärer kring temat (rekommenderas!). Och HÄR kan du skriva under uppropet.

ÅlandsPetra · 1 year ago
Tack att du lyfter detta! Finns stor risk att detta glöms bort just nu! Kramar till andra sidan!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.