Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Ridbyxor och ridtights | May 24, 2020 | The Way We Play

Ridbyxor och ridtights

2 years ago

Ridbyxor och ridtights

Eftersom jag inte vill att den här bloggen ska vara en reklamplats är det sällan jag skriver om produkter här, men nu kommer en rekommendation med en adlink. Förra sommaren blev jag nämligen tipsad om konceptet ridtights istället för ridbyxor. Det var så jäkla bekvämt och smidigt att alla mina ridbyxor nuförtiden ligger kvar i klädskåpet medan jag glider omkring i ridtights.

Ridbyxor och ridtights
Ridbyxor och ridtights

Jag tyckte länge att de tråkigaste plaggen att köpa var träningsplagg eftersom man ändå bara ska svettas i dem. Lufsade omkring i gamla mjukisbyxor och urtvättade t-shirts. Jag kan inte påstå att snygga träningskläder står högst uppe på min inköpslista nu heller, men när jag rider vill jag att det ska vara hållbart och funktionellt. Och bekvämt såklart!

Vad har ni för inställning till träningskläder? Tipsa gärna om ni har en favorit som ni kan rekommendera.

MC · 2 years ago
Nu är min träningsform bara långa, snabba promenader. Så egentligen behöver jag inget mer än vanliga kläder och bra skor. Men det är trevligare att ha sköna och snygga kläder på sig! Plus att det känns mer som man GÖR något om man har de där sakerna runt omkring som tillbehör och som ger en liten ritual att byta om till. Berodde på årstid så varvar jag vanliga tights med fleecetights, och en träningsjacka som är vadderad på kroppen men inte armarna. Och bra skor som sagt. Och SPF! Rundan är ungefär 7km och första året med vagn missade jag SPF på mina händer och de blev knapriga av att ha dem ute i solen på vagnens handtag.

Peppe Öhman · 2 years ago
Just så! Att man gör det till en liten ritual inför träningen. Det ÄR ju kul med snygga kläder.

Steph · 2 years ago
Alltså, vad är egentligen skillnaden? Jag tänker att ridtights är tunnare och mjukare? Själv rider jag med helskodda ridbyxor och är rätt nöjd med dem. Större delen av året i Finland har man gärna så tjocka byxor som möjligt när man rider utomhus :)

Peppe Öhman · 2 years ago
Klimatet gör säkert skillnad. Tycker att de helskodda blir hårda när man tvättar dem och att de helt enkelt är mindre smidiga att röra sig i. Tightsen (som jag var skeptisk till först!) är något jag gärna hänger hela dagen i stallet i. Stretchiga och sköna och lätta att röra sig i på hästryggen också.

Jenny · 2 years ago
Tvätta, måste man det :) Tycker det låter som du haft obekväma ridbyxor? Har ändå funderat på att testa ridleggings, ser skönt ut varma sommardagar. Någon som har tips på bra modell? Har du testat de från PS Sweden?Gärna med mobilficka.

Peppe Öhman · 2 years ago
hehe, mina är i så flitig användning och utsätts för hästdregel etc att de måste tvättas. Jag har ett par från Horze och beställde nyss ett par från PS. Har mobilen i en fannypack.

Jenny · 2 years ago
Tack! Be inte om ursäkt för häst-inlägg ;)!

Steph · 2 years ago
Känner du att de greppar lika bra som ett par helskodda ridbyxor, det är kanske det jag funderar mest på? Jag kan hålla med om att helskodda ridbyxor inte är helt bekväma när de tvättats, men jag tvättar ju dem rätt sällan... Mest om det varit förkylningar i stallet. Men ja, vikten av att känna sig snygg när man tränar är nog viktig. Mycket motiverande, hur utseendefixerat det än låter.

elin s · 2 years ago
Även jag körde tidigare på gamla t-shirts, men på sistone har jag fått upp ett lager av lite nytt och mycket ärvt från en kollega. Älskar att känna mig snabb och snygg nu! Värdigheten skjuter i höjden.

Peppe Öhman · 2 years ago
Ja alltså, jag hör dig! Det är kul att känna sig fin också i löpspåret.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.