Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Låt en kompis bestämma din dag | May 18, 2020 | The Way We Play

Låt en kompis bestämma din dag

2 years ago

Låt en kompis bestämma din dag

Jag gillar uttrycket “better done than perfect”. Tolkar det som att det är bättre att få någonting gjort än att fila på det tills döden skiljer oss oss. Det perfekta är ändå tråkigt eftersom det inte finns några utvecklingsmöjligheter i det.

Med den här inställningen och tryggheten i att detaljerna kommer att falla på plats började Maja och jag planera Friday Lab Retreat. I dag hade vi ett möte med framtidsspanaren Paulina Modlitba som ska dra en föreläsning om reskilling och hur vi kan utnyttja den här pausen som covid-19 skapat i våra liv. I en bisats berättade Paulina när en kompis hade planerat en hel dag för henne. Hon hade bl.a. ätit på restauranger hon aldrig tidigare besökt och fått testa klättring. Paulina sa att det var en så skön dag eftersom hon visste att hon var i goda händer, allt skulle bli kul och hon skulle inte behöva fatta ett enda beslut själv. “Jag fick vila från mig själv” sa hon.

Det här gav mig en aha-upplevelse. Det är precis det tolv timmar av Friday Lab Retreat ska vara. Maja och jag sätter ihop ett roligt och inspirerande program och det enda deltagarna behöver göra är dyka upp. Vi håller i tyglarna och ser till att det blir bra, inspirerande, inkluderande och kul.

Ungefär så här kommer dagen att se ut:

Vi inleder klockan 10 med incheckning, sedan föreläser Paulina (inklusive övningar), lunch, promenad med podd (vi gjort) i öronen, Maja och jag drar workshop kring att designa sin vardag så den blir en bra dag, yinyoga med Amanda Backholm, middag som matkreatören Louise Merus sätter ihop (man behöver inte ha ett kök för att fixa det!) och sen efter middagen blir det häng i mindre grupper med olika breda teman och man kan glida mellan grupperna.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.