Fredagslänkar en lördag, den 9 maj 2020

4 years ago

Fredagslänkar en lördag, den 9 maj 2020

Läser nån ens den här bloggen längre? Det har varit så tyst i kommentarsfältet. Känner mig som en äldre dam som går omkring hemma och talar för sig själv (vilket iofs inte ligger långt från verkligheten). Kanske det bara är skamläsare kvar, ni vet de där som läser för att det är lite skönt att irritera sig på den distanslösa och självgoda bloggaren.

Hur som helst, jag har sovit och är på ett gott humör. nu blir det länkar. Ni behöver inte läsa allt, det blir inget läxförhör. Se det som ett smörgåsbord (med bara goda produkter)

Sminkar folk sig trots att de inte ska gå ut på hela dagen? (“I grew a unibrow, named it Angelina: Conquerer of Space and Time”)

Den här intervjun med Val Kilmer var stark och konstig.

Hur uttalar man Elon Musks sjunde barns namn?

Den här om hur kändisar (med avstamp i Jimmy Fallon) inte har en plats i en pandemi. Det är svårt att vara charmig och gullig när människor omkring precis förlorat jobb och liv. Kändisarna trevar sig fram och försöker frambringa nåt slags “we’re in this together” samtidigt som det för varje dag som går blir allt tydligare att vi verkligen inte är det.

Är de man i USA kallar essential workers egentligen bara personer som man kan avvara?

Ring era mammor, pappor, mor- och farföräldrar och säg att ni älskar dem (om ni gör det).

Vem är Karen, undrar ni kanske. (=ett verb, en meme, en stereotyp)

Kontorslivet, som vi känner till det, är över.

Ronan Farrow, ett sånt geni. Om ni inte redan gjort det läs “Catch and Kill” och lova att ni läser hans mamma, Mia Farrows, självbiografi “What falls away“. Här är DN:s intervju med honom.

Vad händer när en nyfödd stiger in i en familj? Jo, inte bara mamman, utan också pappor, och andra personer nära bebisen får förändringar i hjärnan.

Alla älskar yoga med Adriene.

En lång text (som ni också kan lyssna på) om Donald Trumps kampanjchef och hela presidentkampanj i skuggan av covid-19. Jag tyckte den var väldigt bra.

Just nu är 15 procent av amerikanerna arbetslösa.

New York Times försöker förklara varför det “socialistiska” Danmark klarat sig så mycket bättre än de fria USA.

Min telefon föreslår bidén varje gång jag försöker skriva Biden.

Läsartips: 6 saker i ditt liv som kommer att förändras när coronakrisen är över.

Gjorde ett hattrick i poddar den här veckan (också).

Och så ligger Magnus och Peppes Podcast ute! (Joe Biden, musik under covid-19, USA öppnar landet igen osv)

Det gör också Mellan raderna! (Sadie Jones “Ormarna” och Karin har ÄNTLIGEN läst “Ok, Amen”)

Och Peppe möter författaren Sanna Tahvanainen.

Jag har såklart kollat på “Normal People”, men också Mindy Kalings fina “Never have I ever” på Netflix och snubblade över en ny säsong av “Working moms” på samma ställe. Den är ibland lite för mycket för min, men tycker det är skönt att ha på den i bakgrunden. Som en trygg vardagsmiddag. För övrigt tycker jag att “Better Things” gjort en otrolig säsong och att “The Good Fight” är svinbra! “Insecure” längtar jag också efter varje vecka.

 

Elin · 4 years ago
Läser fortfarande med glädje! Men en grej ang kommentarer; trist att det inte går att lägga till hemsida? Är ju kul att kunna klicka in sig på dina läsares bloggar!

Peppe Öhman · 4 years ago
Håller med! Ska kolla om TWWP om de kan fixa det.

Cecilia · 4 years ago
Vi läser och tycker du är skitbra!

U. · 4 years ago
Gud ja! Läser. Håller med om att det är tråkigt avs att inte kunna lägga till hemsida, det ser så himla reklamigt om man länkar till sig själv i själva kommentaren, men jag tycker ändå om att liksom kunna lämna sitt spår för att visa vem man är som avsändare på nåt vis. Men kanske allra mest för att kunna klicka sig vidare till mer av samma om man blir nyfiken på någon som skriver nåt jättesmart/intrssant/välformulerat/skandalöst i kommentarsfältet. tycker för övrigt att du är fantastisk på att leverera intressant som får en att känna sig smartare i kort format. att läsa blogginlägg här är liksom som ett kondensat av intressanta tankar, känner mig alltid bildat intellektuell när jag drar härifrån. och pallar ändå läsa även om jag är trött. asbra kombo! (man hittar mig på http://www.ulrikanettelblad.se förresten. i väntan på äkta länkar)

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag ska be att TWWP styr upp länkarna! Och blev mycket glad över att du känner så efter att ha varit här inne. kram

Sara · 4 years ago
Jag läser och nu när jag äntligen börjat använda Bloglovin glömmer jag inte bort den längre. Sedan vill jag jag ge lite negativ feedback också som är högst personlig och som det kanske bara är jag som tycker. Jag följer dig på Instagram och gillar stories när du springer och gulliga bilder på barnen men jag får full panik när ni plötsligt sitter och sjunger i bilen och jag trycker bort er det snabbaste jag kan. Alla andra kanske älskar det. Förlåt. Men jag gillar bloggen och alla härliga bilder från LA! Men det går liksom inte att ge kritik på ett trevligt sätt oavsett hur mycket sandwichmetod man använder. Positivt feedback är mycket bättre och ger dessutom mer resultat. Jag läser din blogg för att du skriver bra. Jag har dessutom läst den sedan innan Vidar och han är ju gammal nu.

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag glad jag blir att du följer bloggen mer aktivt tack vare Bloglovin! Och att du tycker jag skriver bra! Och tråkigt att du inte gillar våra instatstories från bilen, men alla måste verkligen inte gilla allt och det är mer än okej. (Tänkte skriva att feedback är när man har en motivering till varför man gillar nåt eller inte gillar nåt, men sen slog det mig att jag inte alls vill ha en motivering i det här fallet :) Ha det fint!

Fagerdam · 4 years ago
Jag är med dig Sara, storgillar allt annat men inte sjung i bilen! Nåjo, är lätt att trycka vidare så inget problem. Peppe just nu är det lämpligt långa inlägg som gör att just din blogg är den första jag kollar i Bloglovin. Många andra gör så enorma inlägg att man inte hinner kolla dem när det är reklampaus på tv eller man väntar på att kaffet blir klart. Enda undantaget är fredagslänkarna, som jag ofta går in och kollar på nytt och på nytt för det finns så mycket mastigt. Tack för bra blogg!

Peppe Öhman · 4 years ago
Kul att du också är här! Och tyvärr måste du fortsätta klicka bort sjung i bilen, det kommer med paketet.

Nina · 4 years ago
Läser med glädje! Och förundras över hur du hinner hitta så många bra artiklar varje vecka. Och undrar då, hur mycket du läser, för att sålla fram dom här guldkornen?!

Peppe Öhman · 4 years ago
Vad roligt att du gillar länkarna! Det är ju en del av mitt jobb som journalist att ha koll på vad som händer så jag läser (med glädje) en massa varje vecka och sparar det jag tycker passar in här. Vid sidan om en massa tidningar och magasin prenumererar jag på kanske 10 nyhetsbrev som i sin tur länkar till det de tycker är intressant.

Susanne · 4 years ago
Hej Peppe! Jag läser bloggen, lyssnar på Magnus och Peppes Podcast, kollar din Insta och ÄLSKAR stories när ni sjunger i bilen! Längtar så mycket tillbaka till Kalifornien och jag tycker det är härligt att få se dina bilder och Insta stories, längar och planerar nästa resa när livet är lite mer normalt igen. ☀️

Peppe Öhman · 4 years ago
Nä nu blev jag glad! Tack för att du tog dig tid att skriva detta. Hela min dag blev bättre tack vare den. kram!

hanna · 4 years ago
Jag läser också! Tycker mycket om att titta in här, särskilt i dessa tider. Och håller med U ovan, jag känner mig alltid lite smartare efteråt. Talar för övrigt för mig själv hela tiden (och nyss även till en spindel jag slängde ut).

Peppe Öhman · 4 years ago
Så fin att höra! Jag älskar känslan att att känna mig lite smartare. Glad över att du är här! (och jag pratar också för mig själv. Låtsas att det är med djuren, men det är med mig själv).

Katja · 4 years ago
Läser men kommenterar aldrig... sorry! Men gillar verkligen dina tipsinlägg som ovan! Yoga with Adriene-artikeln hade jag inte orkat leta efter skälv, trots att jag är ett stort fan! Och fick massor av bra bloggartips häromveckan! Keep up the good work!

Peppe Öhman · 4 years ago
Hurra! Tack för att du kommenterade nu! Glad att du gillar tipsen!

Josefin · 4 years ago
Det här är min favoritblogg! Jag är bara en liten mes som blir lite starstruck och inte vågar säga nått (om jag inte druckit vin, som nu då).

Peppe Öhman · 4 years ago
Men sluta, du är ingen liten mes! Du är fantastisk.

Lisa · 4 years ago
Hej! Din blogg är den enda jag läser regelbundet (andra bloggar kollar jag sporadiskt, men dig är jag trogen!) Är dock urdålig på att kommentera, borde kanske ändra på det. Ge en kommentar till varje inlägg haha. Blir väldigt nyfiken på Ronan Farrows bok nu! Jag läste Mia Farrows som du rekommenderade, för några år sen. Jag gillar henne och har länge varit ett fan av Woody Allens filmer, men alltså....INTE EN CHANS att jag NÅNSIN tittar på nån av filmerna igen. Jag fattar faktist inte hur han kommer undan med allt? Eller gör han det..? Är det återigen det manliga geniet man hyllar istället för att gräva lite bakom ryggen på honom. Eller har Mia Farrow ba hittat på allt? Det är nästan så att man hoppas det... Hursomhelst, TACK till dig som delar med dig av allt möjligt. Älskar fredagslänkarna. // Lisa

Peppe Öhman · 4 years ago
Vilken otroligt fin kommentar! Känner mig hedrad av att du läser här. OCH HÅLLER MED! NOLL sugen på att se Woody Allen-filmer. Och tror faktiskt inte att Mia Farrow hittar på, varför skulle hon göra det? Världen tror ju ändå aldrig på kvinnor. Finns liksom inget att vinna förutom sanningen. KRAM!

Kajsa · 4 years ago
Jag läser nästan varje dag! Men i det skedet av arbetsdagen då jag lägger mig i kökssoffan och läser några bloggar så orkar jag inte kommentera. Sorry! Men jag skulle önska en gilla-knapp eller typ ett hjärta man kan trycka på för att visa sin uppskattning, det skulle jag gärna göra. Alltså jag menar som hos Hej hej vardag. Jag tänker att du som skribent då ser ett spår av mig och att det har en positiv klang på nåt vis.

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag förstår precis vad du menar! Inget kommentarstvång. Ska kolla TTWP om de kan styra upp en gilla-knapp. kram

Anna · 4 years ago
Läser jämt, och lyssnar på dina poddar. Vad bra Magnus och Peppes podd vart på senare tid! Skärpt, kul och harmonisk. Toppen!

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack för att du lyssnar! Jag läste din kommentar högt för Magnus som blev glad han också. Nytt avsnitt imorgon. KRAM!

Jessie · 4 years ago
Älskar också Better things! Och din blogg - även om jag är dålig på att kommentera <3

Peppe Öhman · 4 years ago
Samma smak! Och glad för den här kommentaren. <3

Marie · 4 years ago
Kommenterar aldrig, men smyger i kulisserna dagligen! :) gillar mixen av ert dagliga liv!

Peppe Öhman · 4 years ago
Roligt att ha dig med på ett hörn :)

Hanna · 4 years ago
Hej Peppe! Kommer hit nästan varje dag, du är min favoritbloggare! Du måste lova att du aldrig slutar blogga <3 .

Peppe Öhman · 4 years ago
Hanna! Blir så glad över att du säger så. <3

Lovisa · 4 years ago
Hej! Förlåt för att jag är så dålig på att kommentera, trots att jag ju får underhållning, inspiration, pepp och nya tankar från dig i dina olika kanaler, nästan dagligen. Då är det minsta jag kan göra att då och då visa min stora uppskattning. (Jag är lite orolig för att detta ska tolkas ironiskt. Jag är NOLL ironisk) Det har faktiskt slagit mig flera gånger de senaste veckorna, när jag verkligen dammsuger internet på klokskap och humor och fakta, att jag liksom.... får det alldeles gratis och fritt från sådana som dig som lägger ner tid och engagemang och tankeverksamhet. Så tack för att allt du ger med dig av. Jag är poddsponsor, men skulle gärna vara bloggsponsor också! Och jag hänger här inne varje dag trots att jag är dålig på att ge mig tillkänna.

Peppe Öhman · 4 years ago
Att du skrev det här gjorde mig så glad, ingen orsak att be om ursäkt! Tack! Och tack för att du sponsorerar podden <3

Anna N · 4 years ago
Jag är också här och hälsar på allt som oftast! Tycker om din sköna blandning av ämnen både i bloggen och på insta. Gillar också att du är både smart och humoristisk och att du frikostigt delar med dig av dina tips. Kram Anna N

Peppe Öhman · 4 years ago
Bara vetskapen om att du är här gör mig glad! kram!!

Susse · 4 years ago
Läser dagligen, men kommer mig sällan för att kommentera. Gillar verkligen fredagslänkarna, brukar tipsa andra om dom också, vilket leder till goda diskussioner! Tack för en fin blogg!

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack för att du läser och delar! <3

Hanna · 4 years ago
Jag läser (enbart) din blogg varje dag, lyssnar på podden också, för att du får mig att känna mig...eh, kompetent och smart. Lite märkligt kanske, men så är det. Jag vill kommentera efter nästan varje inlägg, men så tänker jag att det är konstigt, här går jag och tänker att vi är kompisar-ish. Haha. Dina inlägg och länkar är i alla fall ett väldigt fint tillskott i min vardag! Tack för det.

Peppe Öhman · 4 years ago
Vilken otroligt fin komplimang att få någon att känna sig smart och kompetent! TACK för den!! kram! (ps vi är väl kompishar!)

Emm · 4 years ago
Jag tycker din blogg är så bra, en del av mig vill att du ska sälja varannat inlägg till stronger eller ideal of sw så du blir jätterik och kan bo på en hästgård o ha ännu mer tid för att underhålla och lära oss om livet❤

Peppe Öhman · 4 years ago
haha, TACK!! Rolig och generös kommentar. KRAM!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.