Fredagslänkar den 22 maj 2020

4 months ago

Fredagslänkar den 22 maj 2020

Igår var vi uppe i stallet. Jag red ett stenhårt dressyrpass och är så där skönt mör i musklerna idag. Fy fasiken vad skönt det är att vara fysiskt trött istället för den där tröttheten man känner av att ha stirrat in i en skärm en hel dag.

Men nu över till länkarna!

Tyckte om det här reportaget om Ronan Farrow och journalistisk som lever med sociala medier.

Det finns en viss sorts superrika och mäktiga män som är besatta av rymden (sneglar åt ditt håll Elon M).

Det här var rörande: Olika sätt att fira graduation i USA.

Den här om TikTok och hur alla amerikanska hem påminner om varandra fnissade jag till. Undecorated slab of beige“.

Önskar att någon tog min telefon och deletade alla onödiga bilder där.

Alla älskar en konspirationsteori, speciellt mycket filmen “Plandemic“.

På tal om att vara nostalgisk.

Psykisk ohälsa ökar under en tid av isolering.

Nu får ni verkligen sluta äta kött. Det finns så otroligt många skäl till att bli minst vegetarian.

Sexarbetare och covid-19.

Det här tycker jag är sorgligt: små restauranger stänger ner och stora kedjor tar deras plats.

Ansikten är ute, rövselfies inne.

Så här förbereder sig hotellen inför en tid efter covid-19.

Är det säkert att använda en allmän toalett nuförtiden?

PacMan fyller 40!

Klart att det i LA existerar hus för TikTok:are. 

Den här dokumentären AKA Jane Roe är jag väldigt sugen på att se.

klara · 4 months ago
mm! skrev ett inlägg om att inte äta kött med Olga Tokarczeuws "Styr din plog över de dödas ben" som utgångspunkt som jag tror du skulle gilla peppe: https://sardellen.wordpress.com/2020/05/21/radjursogon/

Ulrika · 4 months ago
tänkte just tipsa om detta!

Peppe Öhman · 4 months ago
Ursäkta, men vilken GULDGRUVA till blogg!! Jag är från och med nu din mest hängivna läsare.

Filippa · 4 months ago
Artikeln om att radera bilder på telefonen, LOL! Går igenom det en gång i månaden, alltid ackompanjerad av mitt eget svärande. Hur kan det vara så trist!? Och då har jag ändå Dropbox som jag rutinmässigt sparar över allt till - när ska jag gå igenom alla tiotusentals bilder och filmer som ligger DÄR? När jag blir pensionär, that's when...

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.