Fredagslänkar den 15 maj 2020

2 weeks ago

Fredagslänkar den 15 maj 2020

Om mars var ca fyra månader lång så gick april och halva maj på tre dagar. Eftersom grundförutsättningen i livet är att röra sig framåt kämpar jag inte längre med att försöka bromsa tiden. Jag bara låter den löpa på och försöker ha så roligt jag kan under tiden. Jag längtar visserligen eftersom sommaren i Norden, men älskar också att vara i LA så det är mest saknaden efter familj och vänner som gör ont. Att mamma och Magnus mammas inte ska få hänga med sina barnbarn. Ja, ja får se vad som händer. Stannar vi här hela juni och juli ska jag ta hela familjen på surfkurs.

Men nu över till länkarna.

Äntligen en text om att alla är både introverta och extroverta, men jag är nog lite mer extrovert.

Det här har vi talat mycket om i Magnus och Peppes podcast, men här kommer också en text om Tara Reade och Joe Biden.

Och om varför Reade är svårt för Metoo-rörelsen att hantera.

Drogkarteller i Mexiko hjälper folk som drabbats av covid-19 genom att dela ut mat.

Jag hade hoppats på att Google var bättre än detta.

Att bestiga Mount Everest och använda sin egen trappa.

Om var och hur influencerkulturen började och jakten på äkthet (Vad ÄR autentiskt?). (Så intressant! “And to restore this illusion of accessibility, influencers use the notion of authenticity as a springboard to rebrand themselves as ‘more real’ than the other)

Maten har under de senaste månaderna blivit ordentligt dyrare i USA (rimmar illa med att allt fler personer lever utan inkomst).

Jonathan Safran Foer skriver om hur vi offrar människo- och djurliv för att få äta kött.

Och om att bli en influencer tack vare/på grund av karantänen.

Here’s how time works now.

A guide to the internet.

I podden talade Magnus och jag om att Facebook och Youtube modereras både genom algoritmer och av människor. De här människorna får se så mycket vidrigt att de utvecklar posttraumatiska syndrom.

Att onlinedejta när man är över 50.

Jag tjatar om den, men fasiken så bra The Good Fight är! Jag har försökt få Magnus att kolla på basketdokumentären The Last Dance med mig, men han vägrar så jag tar mig an den själv.

Tessa · 2 weeks ago
Väldigt bra den där om att onlinedejta då man e över 50.

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Håller med! Tyckte mycket om den.

MC · 2 weeks ago
Kunde inte läsa klart artikeln om Facebook modereringen. Så fruktansvärt. Jag tjatar mycket här hemma om det, när vi jagar kontroll över vad 5-åringen gör och ser på internet. Man kan inte o-se det man har sett. Det sitter kvar och sätter spår och då ska det vara BRA saker man matar sig med. Annat; introt till er podd är det en låt?

Peppe Öhman · 2 weeks ago
jag tror att jag delat den förut också, artikeln alltså, men tycker att du formulerade det mycket bra: Om att man inte kan o-se det man sett. Det hänger med en. Usch! (Ska fråga Maggan om introt när han kommer hem)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.