Ett bilderbokstips

1 year ago

Ett bilderbokstips

I samarbete med Schildts & Söderströms

Jag eventuellt jävig eftersom Schildts & Söderströms är mitt förlag, men jag måste säga att de haft en otroligt bra utgivning det senaste året. Jag läste nyligen Otto Gabrielssons “Vildhavre” som handlar om hur det är att vara son till Jörn Donner och bli kallad misstag (intervjuade honom tidigare idag, meddelar när diskussionen ligger ute). Det var en bok som verkligen brände till i mig. Imponerad av hur Gabrielson kan skriva om sin saknad och bitterhet utan att det blir koketterande alls. Jag kan också vart rekommendera Ulla Donners seriealbum “Skiten” som handlar samtidens ångest kring att hur man än gör så är man en kugge i marknadsekonomin. (Här är en kort intervju med Ulla)

Den bok jag ändå mest av allt vill lyfta fram här är Sanna Tahvanainens och Jenny Lucanders “Min svarta hund. En berättelse om Leonard som gillar vilda djur och får raseriutbrott och får gå i terapi. Hans terapeut Siv Sund ger honom en svart låtsashund som Leonard försöker komma underfund med. Den är så fin och smårolig och tar barn på allvar. Så imponerad. Köp den till alla barn ni känner. (Här pratar jag med Sanna).

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.