Era lindrigaste ovanor

2 weeks ago

Era lindrigaste ovanor

Ha ni någon ovana som irriterar er själva, men som är så lindrig att ni inte orkar ta tag i den? Att ni inte tar ut soporna förrän påsen är överfull och svår att transportera? Sover med smink? Slarvar med frukost? Aldrig låter nagellacket torka ordentligt? Inte sköljer kärl ordentligt innan de åker in i diskmaskinen? Köper biljetter i sista stund? Väljer Instagram framför romanen? Jag har alltid tandkrämsfläckar på tröjan eftersom jag går omkring i lägenheten och fixar/pratar medan jag borstar tänderna. Jag slarvar också med att tvätta bort tandkrämsränder från läpparna och går omkring med något som i bästa fall ser ut som en vit läppenna.

Fagerdam · 2 weeks ago
Dricker för mycket light cokis. Har inte märkt att det skulle påverka min hälsa, så orkar inte sluta.

Peppe Öhman · 2 weeks ago
De där första stickande klunkarna iskall cokis när man är svettig. Fy fasiken vad gott det är.

julia · 2 weeks ago
Jag orkar aldrig fila fötterna, slänger mina endagslinser på golvet, kastar kläderna nerför trappan till undervåningen istället för att gå ner och vika in dem. Mitt livs rädsla är att min sambo går nerför trappan och halkar på dem och DÖR. Ta i trä.

Linn · 2 weeks ago
+1 på fotfilandet! Som tyvärr sen resulterar i stenhårda superäckliga hälar som jag måste lägga massa tid på att fixa. Borde göra nåt åt det. Slänger sällan skräp i bilen utan låter det ligga tills det inte får plats mer skräp i fack (barnsmoothies, servetter, pappkoppar för kaffe). Trampar ur kläderna i sovrummet på kvällen och lämnar små pölar istället för att vika ihop.

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Jag använder ca två gånger om året såna där sockor som liksom fräter bort det hårda. Knappast superhälsosamt, men får babyfötter.

J · 2 weeks ago
Här har jag lite goda nyheter till alla som inte sköljer kärlen ordentligt innan de åker in i diskmaskinen: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wE94Qo/diskmaskinstillverkare-sluta-att-skolja-av-din-smutsiga-disk När det gäller mina egna ovanor torde det väl vara att jag sällan kommer i god tid någonstans. Och att jag inte orkar städa så ofta som man kanske borde. Men å andra sidan ser man ju ett mycket tydligare resultat när man städar först när det verkligen behövs!

Sara · 2 weeks ago
Hear, hear! Hela miljöfördelen med diskmaskin försvinner om man håller på så har jag försökt förklara. Tror eventuellt att det är någon duktighetsgrej/kvinnofälla, som att det kom semimanuella tvättmaskiner en gång i tiden, och att browniemixar t.ex. kräver vissa extra moment för att hemmafruar i USA skulle känna att de hade ett fortsatt syfte? Mina egna olater inkluderar absolut att ej alltid sminka av vardagssminket, städar inte heller enligt ngt Instagrambelysning men det tycker jag mest är skönt!

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Har också läst det där nånstans, men vår diskmaskin har minst 30 år på nacken och klarar ICKE av att diska utan att man sköljer av kärlen. Längtar efter en ny.

Jessica · 2 weeks ago
Det beror ju på vad man själv tycker är dåliga ovanor och inte.. :) Mina dåliga ovanor enligt mig själv: äter för mycket choklad och orkar sällan plocka upp det där sista så att hemmet skulle se sådär flashigt ut som på andras instagram (t.ex. tidningshögar på matbordet, fullt med saker på bordet innanför ytterdörren etc.) Skönt att läsa att alla andra inte heller är perfekta :)

hanna · 2 weeks ago
+ 1 på att inte riktigt orka plocka det sista. Lämnar alltid små högar efter mig. Eller, de bara uppstår. Tänker ofta att jag har städat rent och fint och sätter mig i soffan, och sen upptäcker jag att även om bordsskivan på matbordet är tom, så ligger det en trave på stolsitsen. Osv. Mitt pedantiska ex sa en gång "din ordning är min röra" och det ligger något i det… Är också alldeles för bra på att acceptera sakers tillstånd och bli hemmablind (har t ex en skärm till en lamp-spot fastsatt med häftmassa sen anno dazumal), vilket väl hänger ihop med ovanstående.

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Finns något fint med att veta vad man tycker är tillräckligt och hur man vill leva (oordning eller ordning).

Josefin · 2 weeks ago
Snooza! Kan inte gå upp direkt när klockan ringer, så snoozar minst 30 minuter och blir sjukt seg. Ser det också som lite lyxigt att kunna snooza, så tar inte riktigt tag i det. Kass på att tvätta bort smink, så nu har jag tillfälligt löst det genom att sluta ha maskara, för det är det jobbigaste att ta bort!

Johanna · 2 weeks ago
Att inte lägga mig i tid utan kollar ännu en youtube-video å ännu en. Snoozar också, men det tycker jag inte är en ovana utan en naturlig följd av att jag aldrig varit morgonpigg.

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Bra att känna sig själv. Jag är mer morgonmänniska och skulle bli galen om någon tvingade mig att stanna uppe sent (liksom motsvarigheten att stiga upp tidigt och på studs)

Mormor · 2 weeks ago
Min ovana resulterar visserligen i ett prydligt hem, men den stressar mig: jag är städpedant. Städar och ordnar och putsar lite varje dag, plus veckostädningen, plus storstädningarna förstås. Helt onödigt, jag inser det, och försöker göra något åt saken. Peppe, vill meddela följande: 1) Jag har försökt trycka på Gilla flera gånger. Men det resulterar bara i att det dyker upp en text "Sivua ei löydy Facebook". Men det här är ju inte Facebook? Men du ska alltså veta, att jag gillar de allra flesta av dina inlägg. 2) Försöker frenetiskt få fram "Peppe möter". Förlaget S & S gjorde reklam för den i sitt senaste nyhetsbrev. Trycker på allt jag hittar, ingenting händer. Orsaken kan vara, att jag använder Internet Explorer, jo jag vet, antik webbläsare (liksom jag). När det här coronaeländet någon gång är över och min kunniga dotter äntligen kan komma på besök så ska hon få hjälpa mig med detta. för det ska åtgärdas. Sköt om dig och familjen!

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Vad glad jag blir över att du läser! Tack för denna kommentar. Kanske Acast fungerar bättre än iTunes för podden. Testa den här länken: https://play.acast.com/s/peppemoter kram

Fia · 2 weeks ago
Tvätta bort sminket är jag sämst på. Borstar inte tänderna i två minuter som man tydligen ska, utan max en. Och, ursäkta om detta är tmi, men jag orkar sällan tvätta mig under armarna varje dag utan kör skamlöst en raggardusch. Dvs deo direkt. Surfar/läser/stickar hellre än städar så hemmet ser ut som skit - men det är också ett feministiskt statement, för min partner är ännu sämre än jag på att plocka undan och hellre än att jag gör hemmet till mitt ansvar genom att tjata, får det se ut som skit. Fast jag skäms ju lite över det också, och tar helst inte hem folk. Så jag vet inte hur feministiskt det här är egentligen. Jaja. Det är vad det är!

Peppe Öhman · 2 weeks ago
Jag tycker detta bara låter befriande och högst förståeligt.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.