Tre virtuella tips (eller egentligen två)

8 months ago

Tre virtuella tips (eller egentligen två)

Idag hade jag så svårt att få någonting kreativt gjort. När jag inte får något gjort tror jag att jag är värdelös som människa osv. Vi spelade in podden, jag hade ett möte, tvättade och sen var jag så slut att jag var tvungen att lägga mig ner med en ljudbok i öronen. När jag vaknade upp igen tog jag en springtur. Det var lite kusligt att springa i en helt öde stad. Uppe på tjugotredje gatan mötte jag en äldre dam med ett litet barn i en barnvagn. Nuförtiden går folk två meter ifrån en och vänder bort ansiktet när man möts. Om jag springer brukar jag springa ut på gatan så att de som promenerar ska få trottoaren. Det gjorde jag också nu, men damen ropade “Det är lugnt, du behöver inte ta en sån omväg kring oss!” och log.  Jag blev så glad att jag nästan började gråta och önskade henne en trevlig dag.

Nu är jag kanske aningen skör, men det kändes så bra att få ett leende och ett vänlig kommentar. Såna är ju folk vanligtvis här och därför är kontrasten extra stor nu. Det gick mig att tänka att folk behöver ovanligt mycket kärlek i dessa tider. Ska försöka komma ihåg att sprida sånt själv också.

Tänker börja med tre otroligt bra tips online. 

Den 24-26 april ordnar Ellen och Kugge en virtuell skrivkurs. Inga förkunskaper behövs och det kostar bara 60 euro.

Torsdagen den 16 april ordnar min kompis Amanda online familjeyoga (passar för barn 3 år och uppåt). Den tar 30 minuter och kostar, också den, 60 euro för fyra virtuella sessioner.

Sen hade jag tänkt tipsa om Amanda Mattsbys online Zumbasession, men den var tydligen på söndagen, men lovar att tipsa om den återkommern (den är för övrigt kostnadsfri, men tycker att Amanda borde få betalt för den).

 

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.