Så försvann en viktig del av la

4 years ago

Så försvann en viktig del av LA

Alltså vet ni, nyligen fick jag ett så ledsamt besked. Mill Creek, mitt ridskolestall, pallade inte trycket av att vara stängt och har nu gått i konkurs. Alla hästar ska säljas. Jag är inte bara orolig över vad som ska hända med de äldsta ridskolehästarna, de som inte har något marknadsvärde. Jag är orolig för hur det kommer att gå med personalen El Salvador och Guatemala som jobbat där i tjugo år och definitivt inte har arbetstillstånd. Hur ska de nu få mat på bordet?

På ett personligt plan är det också så ledsamt. Mill Creek har varit en så stor del av mitt Los Angeles-liv. Varje gång jag kört hem därifrån har jag varit lycklig. Jag har älskat hästarna så mycket, för att inte tala om hur otroligt mycket jag utvecklats som ryttare.

Så försvann en viktig del av LA

Plus, en av de viktigaste sakerna: Det var här Fridas och min vänskap grundades. Vi träffades på nån fest när Frida precis flyttat hon och hon ba: “Eh, jag hörde att du kanske gillar hästar.” Jag hade inte ridit seriöst sedan jag bodde i Buenos Aires tio år tidigare. Kände mig skeptisk, men åkte ändå till stallet med henne. Insåg hur otroligt lycklig jag blir av att få vara med hästar och vilken otrolig person och vän Frida är.

Hästar och Frida kommer såklart att fortsätta existera i mitt liv, men platsen där allt började finns inte längre. Äsch, förlåt för att jag låter så dramatisk, men är ganska ledsen just nu.

Så försvann en viktig del av LA

Emma · 4 years ago
Fy så ledsamt, det verkar vara en underbar plats. Var är alla rika, okända välgörare när vi behöver dem, träd fram.

Maria · 4 years ago
Nej vad tråkigt. Förstår att du är ledsen. Kram

Ellen · 4 years ago
Så ledsamt att höra. Det har varit tydligt av det du skrivit att det är ett väldigt fint ställe som är dig oerhört kärt. En sådan sorg när det försvinner.

Susanna · 4 years ago
Så tråkigt att höra! Finns det ngn Crowdfunder?

Linda · 4 years ago
Tänkte samma sak? Kan de inte öppna en Gofundme? Orolig att gamla hästar inte kommer kunna säljas och kan tänka mig att bidra för den sakens skull.

Viktoria · 4 years ago
Så sorgligt! Jag tycker inte det är det minsta konstigt eller obefogat att du är ledsen (eller dramatisk). Att fyrbenta vänner måste säljas (eller värre) och se personer man bryr sig om förlora sin försörjning är sorgligt.

linda · 4 years ago
Oj nej! :( Blir faktiskt ledsen här också, det har varit så fint att följa med och att se all hästglädje. Jättetråkigt att höra!

Johanna · 4 years ago
Så tråkigt! Här har ridning (och i stort sett andra aktiviteter också) fortsatt som vanligt genom krisen.

Helena · 4 years ago
Ja, och nog känns det som en sån uppenbar utomhusaktivitet med högst naturliga begränsningar av antalet samtidiga personer kunde få fortsätta hålla öppet...

Steph · 4 years ago
Så tråkigt! Är så tacksam över att det stall jag rider i är så litet så det klarar sig just nu. Men vet känslan när stallet där du rider - och var du trivs, för det gör du inte i alla stall, försvinner. Den är inte kul! Hoppas nu det löser sig för de äldre hästarna, du har förstås inte möjligt att ta någon på foder eller så, eller kanske man inte ens gör så där?

annehietanen.fi · 4 years ago
Så otroligt ledsamt. Peppe vi gör något! Hur mycket pengar månne behövs realistiskt, om man skulle fast börja med att hitta försörjning för arbetetare och hästar i åtminstone ett år? Kan du ordna en brainstormingsession? Jag skulle gärna vara me.

Louise hejhej · 4 years ago
Men å så sorgligt!!! Du låter inte alls dramatisk, men det ÄR ju dramatiskt. Som du skriver, alla de drabbar på olika sätt. Även ditt. Stora kramar ❤️❤️❤️

Christine's Stories · 4 years ago
Fullt rimlig sak att bli ledsen över. Stackars alla som blir av med jobbet i dessa tider, men ännu värre är det att maktgalna diktatorer i Central- och Sydamerika driver sina medborgare till att leva ett liv som illegala flyktingar. Bara det känns lite hopplöst Hoppas att världens öde snart vänder till det bättre. /Christine http://nouw.com/christinesstories

Jessica · 4 years ago
Oj, nej vad tråkigt att höra. Förstår att du är ledsen. Hoppas det ordnar sig för alla hästar!

Jessie · 4 years ago
Det förstår jag, kram och kärlek till dig!

ÅlandsPetra · 4 years ago
Alltså dumma Covid-19!!! Jag blir så ledsen då jag tänker på alla människor som redan har det svårt som nu kommer få det ännu värre! F————-n!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.