Workshops och föreläsningar online

2 weeks ago

Workshops och föreläsningar online

Min vän Hanna lade ut en instagrambild på att hon är på konsert i eget vardagsrum. I dessa tider när allt nöje och all samvaro flyttats till internet på grund av karantänen kan vi väl hjälpas åt och tipsa varandra om live streams, kul Youtube-kanaler och vad artister sysslar med på Instagram? Såg att Svt satt ihop ett program för mellanstadiebarn som tråkas ut hemma. Typiskt bra Svt att vara så snabba i vändningarna.

I flera år har jag för övrigt varit tvungen att tacka nej till föreläsningar, moderatoruppdrag, bloggsamarbeten, boksnack på bibliotek och annat på grund av att jag bor så långt borta. Det har varit tråkigt att som frilansare tacka nej, men så är det när man valt att bo på andra sidan jordklotet. För knappt två år sedan startade Maja och jag upp vår verksamhet Friday Lab. Den gör vi huvudsakligen online med deltagare från alla världens hörn. Så tacksam och glad över nätverket! Och att man kan befinna sig var som helst i världen för att vara med. Vid det här laget har vi dragit åtta 90-dagarskurser och otaliga föreläsningar och workshops.

Förra veckan fick jag några förfrågningar om jag (och Maja) kunde föreläsa/dra en kurs om hur man håller möten/föreläsningar/kurser/workshops online. Hur man gör dem interaktiva och så att deltagarna inte förlorar intresset. Blir kreativ och gör det kul. Jag (vi!) hjälper gärna de av er som jobbar inom en organisation eller företag eller själv behöver hjälp med att flytta en del av verksamheten online. Släng iväg ett mail eller kommentera här!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.