Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Vi flydde ut i öknen | March 16, 2020 | The Way We Play

Vi flydde ut i öknen

3 years ago

Vi flydde ut i öknen

Egentligen bokade vi Palm Springs/Joshua Tree för flera veckor sedan för att min vän Anne skulle komma på besök. Både Magnus och jag älskar öknen öster om LA och ville därför visa henne den. Det är ju otroligt fint att få vänner på besök och få visa dem sina älsklingsplaster. Säga vad man vill om USA men mäktigare natur har jag aldrig varit med om. Här finns precis allt inom samma lands gränser. Så mycket vildmark och fantastiska vyer. På grund av att världsläget är som det är sköts Annes resa upp, men resten av oss åkte ändå.

Vi flydde ut i öknen

Att åka iväg över en helg eller bara övernatta hos kompisar gjorde vi aldrig medan vi bodde i Finland men här händer det flera gånger om året. Tycker mycket om att sitta på långa middagar, sen träffas i köket följande morgon och småprata över kaffet, åka på någon liten utflykt på förmiddagen och sen slappa vid poolen på eftermiddagen för att återupprepa mönstret. När vi är färdiga med corona tycker jag att alla sätter minst en övernattningshelg med vänner i kalendern.

Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen

Nu är ju de flesta airbnb:s alltid snyggare, ljusare och större på bilderna än i verkligheten. Det var ett gammalt gulligt par som ägde det här huset och inredningen var mer dammigt och murrigt hemma hos mormor än skandinaviskt avskalat med stora vita ytor. Det är ju mysigt, men inte exakt som på bilderna. Plus att poolen inte var uppvärmd. Det kan ju låta som onödigt gnäll, men eftersom det är svinkallt på vinternätterna ute i öknen och det ledde till att bassängens temperatur knappt var tvåsiffrig blev de badsugna barnen ganska besvikna. Men vi hängde i alla fall vid poolen. Och allt var rent och trevligt inomhus.

Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen

Joshua Tree är för övrigt anpassad för alla: riktigt små personer, mellanstora människor, medelvältränade vuxna och såklart för folk som vill klättra på stenformationerna och sova ute i naturen. De två sista var ingenting för oss, men både lördag och söndag vandrade vi runt i parken ojade oss över hur fint det var, såg kaniner och ödlor, klättrade på mindre stenbumlingar och åt matsäcken vi hade med oss.

Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen
Vi flydde ut i öknen

På söndagen åkte en del av gänget (inklusive den här familjen) hem, medan den annan stannade i Palm Springs. Det ska ändå regna i LA, resonerade de och den nya airbnb hade en uppvärmd pool. Om vädret bli riktigt illa här åker vi tillbaka och hänger hos dem, skolorna är ju ändå stängda, men ärligt talat säger väderappen sol flera dagar och här vid kusten.

Vi flydde ut i öknen

På tal om tomma butikshyllor så sade personalen i vår näraffär att folk börjar lugna ner sig. De har väl fyllt alla sina förråd nu. Känns skönt, tycker att det är så obehagligt när människor tappar kontrollen och inte kan ta till sig information. Ännu obehagligare med folk som hetsar upp varandra som om jorden skulle gå under. Vi kommer att ta oss igenom detta, tvätta händerna i minst 20 sekunder, stanna hemma om du är sjuk och andas lugnt. En dag i taget. Inget blir bättre av att man gissar sig fram till olika katastrofscenarier.

MC · 3 years ago
Fy sjutton vad skönt! Och ljuset... underbart. Här ska bli 9 grader och sol så nu börjar vi skaka av oss vintertäcket här. Alltså paniken. Det är 1000 smittade i Sverige i skrivande stund. Och även om mörkertalet gör att det skulle vara 10.000 så känns allt så galet. Jag hoppas jag har rätt, och inte är naiv, som skickar barnen till förskolan.

Peppe Öhman · 3 years ago
Tycker vi tar en dag i taget och lyssnar på myndigheterna. Om förskolan är öppen gör du rätt i att skicka barnen dit. Och nu kommer våren. KRAM

Camilla · 3 years ago
Blev så glad när jag såg och läste detta! Det är så lätt att dras in i den apokalyptiska stämningen som råder och alla gränser som stängs. Försöker undvika alla självutnämnda experter som uttalar sig och berättar för andra hur man ska tänka och leva.

Peppe Öhman · 3 years ago
Man alltså HELT RÄTT strategi! Bara lyssna på myndigheter och inte knarka nyheter. Läsa analyser snarare än breaking news. Vi kommer att fixa detta. KRAM

Christine's Stories · 3 years ago
Det ser riktigt vackert ut. Vilka fantastiska upplevelser dina barn får. Jag uppskattade själv att mina föräldrar tog med mig på resor under min uppväxt snarare än att vi satt och tryckte hemma med nyaste Nintendot :) Och jag håller helt och hållet med dig angående Corona och den onödiga hysterin. Det blir inte bättre av att vi skrämmer upp oss och sprider falsk information baserat på spekulationer.

Peppe Öhman · 3 years ago
SÅ tacksam över att få bo här och kunna köra ut i öknen på ett par timmar, Kramar!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.