övre medelklassen i malibu

4 months ago

Övre medelklassen i Malibu
Övre medelklassen i Malibu

Imorse smög Magnus och jag upp klockan sex för att spela in podcast. Hittills har det fungerat bra tack vare morgontrötta barn, men imorse vaknade Majlis (skyller på att det börjar bli ljust vid sex, Magnus skyller på att jag var klumpig och talade för högt). Så om ni hör en litet spökröst viska “Peppe…” mellan Magnus och mitt snack vet ni vem det är. Åtminstone förstår hon att hon måste viska, men blir frustrerad då jag inte genast avbryter det jag håller på att säga och köper ett nytt Toca Boca-spel åt henne.

Övre medelklassen i Malibu

Men det var inte alls det jag skulle berätta om. Jag ville helt vardagligt skriva om hur vi i lördags åkte till Malibu, upptäckte en ny restaurang och lunchade tillsammans. Malibu Country Mart ligger strax norr om Malibu Pier och är ett ställe där alla är vita och rika och kaliforniskt avslappnade i sina dyra träningsdräkter. Restaurangen ligger granne med ett SoulCycle-ställe och medan vi åt kunde vi betrakta vältränade kvinnor i Lululemon (det ligger givetvis en Lululemon-affär granne med Soulcycle) gå ut och in. Detta låter kanske lite för mycket, men när man vänjer sig är det ganska mysigt. (Vänjer sig: normaliserar den kaliforniska övre medelklassens liv).

Övre medelklassen i Malibu
Övre medelklassen i Malibu

Magnus åt lobster rolls. Ingen tog bilder på mig och jag orkade inte tjata. Så blir det ibland.

Övre medelklassen i Malibu
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.