Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Hur kan vi hjälpa varandra? | March 16, 2020 | The Way We Play

Hur kan vi hjälpa varandra?

2 years ago


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Hur kan vi hjälpa varandra?

På torsdagen kl. 19 svensk tid ordnar Friday Lab en workshop kring hur vi kan fortsätta vara kreativa och jobba i dessa konstiga tider. Det blir en slags tankesmedja där vi kan få idéer, hjälp, samarbeta och lyfta varandra. Går det att flytta verksamheten till internet? Tänker på en kompis som bl.a. är kokboksförfattare som börjat dra cook alongs online. Så kul och smart!

Vi kommer också att prata om omställningen att jobba hemma för den som är van att ha ett kontor och kolleger (Maja är superbra på att föreläsa om självledarskap). Konkreta strategier och stöttande ord. Här finns anmälningsblanketten. Alla är välkomna med, men vi har bara plats för ett begränsat antal. Finns det ett stort intresse försöker vi få ihop en likadan session nästa vecka. Det är såklart helt gratis! (Tipsa gärna en vän).

Jag har själv funderat mycket på om man får vara glad och fokusera på jobbet när det råder undantagstillstånd som detta och kommit till slutsatsen att man får det. Man kan känna sympati för de som är utsatta och vara orolig, men ändå försöka försörja sig (och sin familj). Vad tycker ni?

Anski · 2 years ago
Vi i vårt husbolag håller på att göra en WhatsApp grupp där folk som inte är i riskgruppen kan handla mat / sköta ärenden till grannar i riskgruppen eller karantän

Peppe Öhman · 2 years ago
Så väldigt fint! solidariteten. <3

Emma Engström · 2 years ago
Oj vad spännande detta låter måste jag säga! Jag vill i framtiden bli min egen chef, eller min stora dröm är att bli journalist och kunna resa för att skriva på olika destinationer. Min dröm sedan länge eftersom det är något jag drömt om länge och brinner för! Går det för vem som helst att anmäla sig liksom? <3

Peppe Öhman · 2 years ago
absolut! Välkommen med! <3 Fyll bara i formuläret och så ses vi på torsdagen.

L · 2 years ago
Självklart får en vara glad och ha roligt oavsett om en fokuserar på att sysselsätta barn hemma eller på arbetsuppgifter hemma eller på jobbet. Det finns ingen vits med att genomlida undantagstillstånd i skräck eller ha ständig panik över samhällsläget. Att vara glad hindrar en inte från att känna sympati eller empati med drabbade, snarare tvärtom tycker jag. Lästips om människors förhållningssätt till risker, olyckor och kriser här: https://rib.msb.se/filer/pdf/28762.pdf?fbclid=IwAR2372OChjxy8iSQHL-LYG1Ju3e0YhYPzCfsiTdHs7oOvpDKj27GQrmQ5Vw

Peppe Öhman · 2 years ago
Tack och tusen tack för länken <3

Sofia · 2 years ago
Intressant! Är detta gratis eller kostar kursen?

Amanda · 2 years ago
Åh vad jag är glad över att ha fått lite nya poddar i flödet igen! Det är väldigt tryggt att lyssna på er i en orolig tid (och då hade jag en orolig tid innan covid-19 också). Jag tänkte på när du i någon av poddarna pratade om när du hade någon slags konflikt på jobbet och Magnus gjorde en spellista för att tagga till dig. Är konflikter eller allmän dålig stämning på jobbet något ni skulle kunna göra ett avsnitt om?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.