Fredagslänkar den 6 mars 2020

11 months ago

Fredagslänkar den 6 mars 2020

Fredag hörni! Jag har som vanligt ridit och sen åt vi lunch på kvarterskrogen, mycket trevligt. Som grädde på moset ringde min syster. Det sker ungefär lika ofta som en kvinna blir president i USA så jag var glad! Hör av er till de människor ni gillar och säg det till dem, livet är inte nödvändigtvis kort, men man vet ju aldrig vad som kan hända.

Nu över till länkarna. Det är ju ändå därför ni är här, inte för mina visdomsord.

På twitter föreslog jag att vi ska börja säga “Corona, corona, corona” när vi träffar varandra och sen inte nämna ett ord till om viruset. Visst skulle det vara befriande? Här är en liveuppdatering av de smittade i Sverige.

För den som är intresserad av en tio dagar lång kurs om hur man lever i vildmarken när det civiliserade samhället kraschat. Typ The Walking Dead minus zombier (dessutom är andra människor ändå det största hotet i TWD).

Hälsovården i det här landet: medical tourism (amerikaner som söker hälsovård i Mexiko).

Några lugnande ord för dig som oroar dig för vad folk ska tycka: Ingen bryr sig.

Det är livsfarligt att tillhöra den amerikanska arbetarklassen och dödligheten stiger hela tiden. (Spoiler: ett par av orsakerna är dyr hälsovård, inget socialskydd och allt större inkomstklyftor).

Alla avskyr den sittande presidenten, bara inte tillräckligt mycket.

På svenska: brittisk domstol anser att Dubais emir kidnappat sina döttrar (han ligger också i en skilsmässotvist med sin yngsta fru som flytt till London).

Kvinnor som samlar på dockor som ser exakt ut som levande bebisar.

Anti-influencern är inte samma person som unfluencern.

En helt vanlig knarksmugglare.

Goda nyheter: kolproduktionen sjunker i USA.

Dåliga nyheter: Vi andas in ungefär 2000 plastpartiklar i veckan.

Goda nyheter: det finns en larv som äter plast.

En kvinnlig presidentkandidat kommer aldrig att vinna över Trump. Senast en kvinna försökte fick hon bara tre miljoner fler röster än sin motståndare så ni fattar ju att det inte funkar.

Föräldrar som aldrig får sova blir desperata och det finns folk som tjänar pengar på den här desperationen. (många amerikaner är livrädda för att dela säng med sina barn).

Håll i er nu. Better Things är tillbaka med säsong 4! Grattis oss!

Hanna · 11 months ago
"Några lugnande ord för dig som oroar dig för vad folk ska tycka: Ingen bryr sig." Här hade länken fallit bort (om jag inte är helt blind), hoppas du kan lägga till den för jag blev så nyfiken på denna. :) Tack för fredagslänkarna, tycker om dem jättemycket!

Peppe Öhman · 11 months ago
Förlåt! Så slarvigt av mig. NU funkar den!

Lina · 11 months ago
Jag är så himla tacksam över fredagslänkarna! Verkligen, otroligt glad för dom, tack! Vill också fråga om det var här hos dig jag såg tips om boken Qualityland av Marc-Uwe Kling? Isf, stort tack även för det tipset! Jag läste ut den igår och var så himla glad hela tiden som jag läste den för den tog upp ett framtids-scenario liknande ett jag själv gått och funderat på i flera år. Verkligen intressant Hoppas du har en fin helg

Peppe Öhman · 11 months ago
vad glad jag blir över att du säger så! Tack! OCh det var inte jag som tipsade om Qualityland (tror jag), men blev väldigt intresserad själv och köpte den. kram

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.