Erfarenheter kring arvoden och löner

9 months ago

Erfarenheter kring arvoden och löner

Reklam för egen verksamhet: Friday Lab

Friday Lab började som en onlinekurs/ett nätverk på 90 dagar och tre moduler där vi bland annat pratade om målsättning, visioner, varumärken, att veta sitt eget värde och ta betalt. När den allra första kursen var slut ville deltagarna inte släppa taget om konceptet och varandra så Maja och jag grundade Friday Lab Community som är ett slags fri fortsättning på kursen. Varje månad har vi ett tema och en gästföreläsare. Vi har bland annat haft en person som jobbar på LinkedIn som berättat hur man bäst använder det, Magnus har pratat om storytelling, hur man gör en bra podd och dessutom får betalt för den, copyn/UX-designern Pernilla Axelsson har berättat som sin bransch och hur man tar betalt som företagare och så vidare. Ni fattar.

I mars har vi massor av program. Imorgon (10.3) blir det en träff där deltagarna kan byta erfarenheter kring löneförhandlingar och arvoden, sätta rätt pris och förhandla. Senare i mars blir det en föreläsning om privatekonomi, om försäkringar och om investeringar och pensionssparande i aktier och fonder. Precis som i kursen är Facebook-gruppen väldigt aktiv mellan föreläsningarna. Här hjälper och tipsar deltagarna varandra om allt man kan föreställa sig.

Drygt hälften av alla de som gått Friday Lab-kursen har gått med i communityt (ingen har ännu gått ur) och nu har Maja och jag bestämt oss för att ta in några personer varje månad som inte gått kursen. Vi vill växa långsamt, men också skapa ett så bra och vidsträckt nätverk som möjligt. Om du är intresserad av att gå med kan du göra en ansökan här.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.