Sommaren 2020 närmar sig

4 years ago

Sommaren 2020 närmar sig

Jag sprang på förmiddagen. Magnus har testat att stiga upp klockan fem (han har misslyckats i ca en veckan, men klarade av det i morse. Här skiljer vi oss åt, jag är en så äckligt disciplinerad person att jag skulle tvinga mig upp kl. fem om jag bestämt mig för det. Maggan älskar livet och behöver inte många argument för att ligga kvar). När jag kom hem var jag nöjd över att jag enkelt skulle kunna stänga alla ringar på min Apple Watch. Osäker på vem som äger vem i den relationen.

Sommaren 2020 närmar sig

Vi promenerade till Oysterette och Magnus höll en liten föreläsning om hur mycket han älskar att äta lunch ute på restaurang. Till min stora glädje har lobstertacos-portionen gjort comeback på menyn så det fick bli ett avbrott i min annars plantbaserade diet. Otroligt gott! Magnus tog den vanliga lobsterrollen. Vi passade också på att skissa upp sommaren, hur mycket vi skulle vara i Stockholm/Helsingfors/Ekenäs/Skåne. Och det roligaste, vår traditionella kompismiddag i Helsingfors. En av de första dagarna i Helsingfors brukar vi boka ett bord på någon favoritrestaurang och bjuda in våra bästa vänner. De som kan komma kan, resten får vänta tills nästa år. Brukar bli en mycket kul kväll.

Sommaren 2020 närmar sig

Sen promenerade vi hemåt. Jag köpte två otroligt snygga fåtöljer på Facebook Market (ska visa dem snart) och känner mig extraglad när jag stiger in i vår lägenhet. Tänk att allt verkligen redan finns. Mycket få saker måste köpas som nyproducerade. Sen drog Magnus för att träna och jag började på “Natt i Caracas” av Karina Sainz Borgo. Tror att jag gillar den.

PS vår lägenhet är förresten fortfarande ledig från ca mitten av juli till mitten av augusti ifall någon av er har vägarna förbi Santa Monica och vill hyra ett hem nära stranden.

Sommaren 2020 närmar sig

Johanna · 4 years ago
Hej Peppe! Skulle vara intresserad av att höra mer om lägenheten :-) Hälsar, Johanna

Peppe Öhman · 4 years ago
KUL! Maila mig på jeanette.ohman@gmail . com så skickar jag bilder och meddelar vilka veckor som ännu är lediga.

Marie/Stilkontot · 4 years ago
Mysigt! Vi har också börjat planera sommaren. Kommer nog åka till Helsingfors igen. Då ska jag höra av mig till dig innan. Tänk om vi är där samtidigt??? Då bjuder jag på lunch!

Peppe Öhman · 4 years ago
Vilken DRÖM! Vi är där åtminstone veckan innan och efter midsommar och sen en sväng i slutet av juli igen.

jagjagjag · 4 years ago
Jag förstår och uppskattar din reflexion över hur privilegierad nu / ni är. Minns hur jag gillade att bo ett tag i santiago i chile, alltså för att människorna är sköna och trots vissa börja moln hade jag en bra tillvaro, enkel. Jag ville inte heller bara umgås i privilegierade kretsar och hade en skön blandning av olika sorters personer, bl.a. en gay lite rabiat kille som ägde ett hostel och har HIV. Men också chilenska överklassen som har hemhjälp och födda med silversked i mun. Vi har ju alla våra existentiella problem oberoende av samhällsklass. Men jag har insett i i efterhand att jo, det vore fortfarande förmodligen enkelt att som europé bo i santiago. Jag skulle automatiskt tillhöra överklassen och jag skulle ha tillgång till billiga tjänster etc. Jag tänker inte att jag har ansvar för den koloniala brutala historien, men nog kan jag vara lite medveten om den alltid. Och - min slutkläm- en kompis sa en insiktsfull kommentar i förbifarten en gång: människor som har det bra tänker liksom att det är så det står till, som om det vore en lag i universum, som att man har gjort något för att förtjäna det. Jag skäms lite, för på något sätt tänker jag att det är självklart att jag inte är en rom som sitter och tigger utanför butiken. Som att jag har gjort mig förtjänt av att inte vara det. Nu går jag just nu igenom en tuff tid så mitt liv är inte en dans på rosor. Men jag hoppas att när det går lättare igen så kan jag känna tacksamhet. Lite som du ändå verkar känna om jag utgår från din text. Jag vet inte om jag luras av bloggar eller om jag är för skeptisk, men jag vet ju samtidigt att en blogg inte är hela spegeln av sanningen.

Peppe Öhman · 4 years ago
Den här bloggen är givetvis ingen dokumentär om mitt liv, men det jag skriver är alltid sant. Känner alltid en stor tacksamhet för att jag får leva det här livet just här. Och då har jag det otroligt bra, men inte tillnärmelsevis lika mycket pengar som de vi umgås med. (har f.ö. ungefär samma erfarenhet från Sydamerika som du, men bodde i Buenos Aires).

Lotta Jarbrand · 4 years ago
Hej vi planerar att vara i LA 21/7-6/8. Har du fortfarande ledigt att hyra. Det är jag och mina två döttrar 24 och 28år. Vi ska hälsa på vänner I LA men bo för oss själva.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.