Sista chansen för vårens friday lab-kurs

10 months ago

Sista chansen för vårens Friday Lab-kurs

Samarbete med egen verksamhet

Okej! Nu är det bara en vecka kvar tills vårens enda Friday Lab-kurs börjar den 17.2. Nästa chans blir först i augusti. Vi har några få platser kvar och jag vill ju gärna att de fylls av någon av er. Vad ÄR då Friday Lab? Jo, själva kurser består av 90 dagar där vi träffas cirka varannan vecka online. Mest av allt går föreläsningarna och diskussionerna ut på att ta tid för sig själv och få verktyg att styra upp sitt liv så det blir så bra som möjligt. Reda ut vad man gillar/inte gillar, sätta mål, få konkreta tips kring starta eget/trivas på sin arbetsplats eller styra upp vardagen så den känns meningsfull. Ja, och så är den ett otroligt nätverk som ger kärlek, goda råd och pepp. Det finns en otrolig styrka i att formulera det man drömmer om.

Det här är den sjunde kursen vi ordnar och deltagarna har varit allt från fotografer, diplomater, ingenjörer, ekonomer, författare, journalister, revisorer, bibliotekarier, föräldralediga, egenföretagare, musiker och ja ni fattar. Folk har suttit i Sverige, Finland, Luxemburg, Belgien, USA, Nya Zeeland, Australien och Norge (säkert nåt mer jag glömt bort nu). Och det har alltid varit väldigt kul och givande! Lovar!

Vanliga frågor:

Hur mycket tid tar det? 

Varje vecka får deltagarna en övning och läsning/lyssning/titt som anknyter till temat. Det är sen upp till var och en att bestämma hur mycket tid hen (okej, hon, vi har bara haft kvinnliga deltagare hittills) vill lägga ner. Allt mellan en till fem i veckan. Det blir inget läxförhör och ibland gör deltagarna uppgifterna långt efter att kursen avslutats. Det går också bra.

Måste man vara egenföretagare/ha ett kreativt yrke?

Nej. I Friday Lab fokuserar du på dig själv. Du tar dig tid att fundera på vad du vill ha mer av i livet och vad du klarar dig utan. Du får hjälp att göra dig av med ovanor och sätta nya rutiner.

Måste man dela med sig av privata tankar/upplevelser?

Alla deltagare skriver under ett sekresskontrakt. Det som sägs i Friday Lab (inklusive FB-gruppen) stannar där. Det sagt pratar man precis så mycket/lite man vill om sig själv. Vi är också noga med se till att folk i branscher konkurrerar med varandra inte befinner sig i samma grupp. Att gruppen har så mycket mångfald som möjligt är viktigt.

Vad händer när kursen är slut? Är man färdig som människa då?

Ja. Nä, men man har kanske lite bättre koll på sitt liv. Och så har man garanterat fått några nya vänner och ett brett nätverk. Får man mersmak kan man gå med i Friday Lab Community som skapades efter att den allra första FL-kursen avslutades och deltagarna ville ha en fortsättning. Nu består gruppen av ca 30 personer som träffas dagligen i Facebook-gruppen. Därtill kommer en bokklubb, en månatlig föreläsning (poddar, en representant från LinkedIn, UX/copyn Pernilla Axelsson om bl.a. att ta ta betalt, i februari är temat fokus och i mars ekonomi), en plan along i början av varje månad). Sen blir det retreat i Helsingfors och Stockholm och allt vad vi nu hittar på. Är så väldigt, väldigt glad över de personer jag träffat i Friday Lab.

Om någon av er som läser här har gått kursen kan ni väl kommentera och skriva kort om varför ni tycker man ska gå Friday Lab (om ni tycker det alltså, hehe).

Kugge · 10 months ago
Jag hade nog ingen aning vad jag signade upp för ifjol och är så glad att jag gick med. Det bästa är systerskapet! Det finns alltid nån som hejar, ger råd eller är allmänt pepp när man funderar på nåt. Plus att det finns så otroligt mycket expertis i gruppen. Älskar det!!

Peppe Öhman · 10 months ago
Tack Kugge! Du är en så värdefull del av Friday Lab. Så bra energi och så smart input <3

Pernilla · 10 months ago
Jag är så otroligt glad över att jag har gått kursen och lärt känna dig Peppe, Maja, Kugge och alla andra härliga personer. Alla kan vara med och man måste inte ha ett kreativt yrke eller vara egenföretagare utan det passar för dig som vill skapa en förändring i ditt liv. Jag fick många insikter och aha-stunder under kursen. Vissa övningar kommer jag nog fortsätta jobba med under året, andra under resten av livet även om kursen är slut för min del. Det kanske låter lite högtravande men jag tycker kursen gav mig så mycket och hjälpte till så jag kunde skapa en stor förändring i mitt liv - att flytta till Teneriffa. Det känns som jag kan babbla på hur länge som helst om kursen och det är ett tecken på att jag tycker den är jättebra :) Om du som läser nu inte riktigt har bestämt dig så vill jag bara säga kör. Den bästa tiden för förändring är nu!

Peppe Öhman · 10 months ago
Pernilla! Så glad över att ditt deltagande resulterade i vår vänskap. <3

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.