Nog om mig, över till er

1 year ago

Nog om mig, över till er

Mycket tjat om mig och mina tankar i den här bloggen. Vore kul att höra lite mer om er. Tänker att TWWP har för med sig nya läsare och kanske också krönikan jag skrev för Heja Livet? Kan inte vi köra en liten presentationsrunda? Ser mycket fram emot att läsa om er!

  1. Hemstad/-land?
  2. Ålder?
  3. Läst bloggen sedan?
  4. Hittade hit genom?
  5. Gillar mest med bloggen?
  6. Med livet i allmänhet?
  7. Vill läsa mer om?
  8. Ditt bästa tips (alla kategorier)?

Sara · 1 year ago
1. Umeå 2. 44 3. ca 1 år 4. Läste small talk och hittade bloggarna, Elin Renck och dig. 5. Blandningen av hästar, livet, politik, media + att jag känner igen mig i åsikter och tankar. 6. Människorna runt omkring mig, både de närmaste, vänner och kollegor. Mina djur, mitt arbete (är sjuksköterska och blir färdig barnmorska till sommaren). 7. Gärna mer om hästar. Böcker, feminism. Tankar om livet. Trist svar... Det är ju det du skriver om redan. Men tolka det som att jag är nöjd som det är :) 8. Att aldrig sluta vara nyfiken på livet och människor och att våga lite på sin känsla och inte alltid använda hjärnan till alla beslut.

Peppe Öhman · 1 year ago
Så coolt att du är sjuksköterska och ska bli barnmorska! Efter att Majlis föddes har jag tänkt mycket på att det ändå måste vara ett av världens mest givande jobb (obs svårt och jobbigt också!)

Alexandra · 1 year ago
1. Madrid 2. 38 år 3. Kanske ett år 4. Via Cecilia Blankens 5. Blandning av utlandsvensk, hästar och livet i allmänhet 6. Promenader i Madrid, en solig terass med nära och kära och ett glas vin, hundar, besök hemma i sverige, sommar. 7. Gillar bloggen som den är! Vardag liksom. 8. Klysha kanske men tacksamhet, så viktigt!

Peppe Öhman · 1 year ago
Håller med dig om tacksamhet! Och så glad att du nämnde hästar eftersom jag håller tillbaka lite nu. Vill skriva mer och ska nog göra det nu.

B-M · 1 year ago
Hemstad/-land? Österbotten Ålder? 52 år Läst bloggen sedan? Nåt år Hittade hit genom? Minns inte, nåt finlandssvenskt forum antagligen ;) Gillar mest med bloggen? att du ofta slår huvudet på spiken i dina feministiska texter och analyser Med livet i allmänhet? Hästar, hästar ;) Har varit hästgalning hela livet. Nån gång då du har tid kunde det vara intressant att läsa om varför just den hobbyn åtm förr bemöttes med en " det kommer att gå över" -kommentar? Åtm då jag var barn och ung var det så att man konstaterade att hästintresset kommer att gå över då flickorna börjar intressera sig för killar, och därför inte behövdes ta på allvar???! Har nån nånsin sagt liknande till fotbollsspelande / hockeyspelande / skidande / välj fri hoppy - barn och ungdomar? Blir fortfarande förbannad då jag tänker på det, fast jag är 50+!!! Vill läsa mer om? Det är en bra blandning tycker jag. Ditt bästa tips (alla kategorier)? THIS TOO SHALL PASS. Alltid, så stressa och oroa dig inte. Amen.

Peppe Öhman · 1 year ago
Har tänkt på det du skrev om att hästintresset "kommer att gå över" jag har nämligen också upplevt det. Och att det nästa blev en självuppfyllande profetia.

Malin · 1 year ago
Hemstad/-land? Lund Ålder? 44 år Läst bloggen sedan? 2 år Hittade hit genom? Andra The Way We Play-bloggar Gillar mest med bloggen? Californian life-style, feministisk livsåskådning, inspirerande liv, miljötänk Med livet i allmänhet? Mina tonårstjejer, fotboll, resor, kläder, inredning. Min man som anstränger sig som f-n för att vara jämställd. Flera intressen som är svåra att kombinera med ett ökande klimatintresse. Försöker resa mer klimatsmart och konsumera mindre. Känner mer och mer att minskad konsumtion faktiskt leder till mer glädje och frihet. Vill läsa mer om? Keep up the good work. :-) Ditt bästa tips (alla kategorier)? Livet är det som pågår medan vi sysslar med annat.

Maja Liljeberg · 1 year ago
1. Tromsö 2. 31 3. Till och från i kanske 4 år skulle jag tro?! 4. Tänkte spontant via Cecilia Blankens men är inte helt säker på det haha 5. LA livet, de feministiska tankar åsikter/inläggen, fredagslänkarna. Tankar kring att bo utomlands. 6. Att bo med vacker natur runt omkring mig, skidåkning, fjällturer på sommaren, längtan efter nya äventyr, familj och vänner, tv-serier, läsa böcker, den ständiga tanken på om man inte borde flytta hem till Sverige eller bli kvar som gnager i en. 7. Gillar vardagsinläggen i alla de bloggar jag läser, så kanske mer av det. 8. Våga dig ut på en resa ensam, behöver inte nödvändigtvis va utomlands eller för en längre tid men bara du gör de själv. Så givande och du lär känna dig själv på ett nytt sätt, och du lär känna nya människor du annars inte hade mött!

Peppe Öhman · 1 year ago
Det slog mig att jag inte rest ensam på minst femton år. Kanske börjar bli dags igen

Josefin · 1 year ago
Hemstad/-land? Malmö Ålder? 33 år Läst bloggen sedan? Lite mer än ett år Hittade hit genom? Cecilia Blankens Gillar mest med bloggen? Att du ser den stora bilden. Tycker du är bra på att skriva om stora saker med känsla men med fakta som grund. Fredagslänkarna är super, bilder på palmer och sol, helt enkelt inspirerande att följa! Med livet i allmänhet? Försöker bli mer livsnjutare, att komma underfund med vad som verkligen gör MIG glad och inte vad som borde göra mig glad för att alla andra gör si eller så. Har gått ner i arbetstid, vill skaffa koloni, älskar god mat, dricka vin och snacka skit med sambon och att läsa! Följer även mellan raderna podden - så många boktips jag fått där! Tack tack tack! Vill läsa mer om? Du har så bra blandning som det är! Ditt bästa tips (alla kategorier)? Lyssna inte alltid på det hjärnan hittar på. Ibland blir den så himla orolig, fastän att det faktiskt är helt ok.

Peppe Öhman · 1 year ago
Tack för den otroligt fina komplimangen om bloggen! Blev glad.

Skäribo · 1 year ago
Hemstad/-land? Österbotten Ålder? 24 Läst bloggen sedan? Några veckor tillbaka. Hittade hit genom: om jag inte minns fel (vilket jag kanske gör) så tipsade Sandra Beijer om din blogg? Gillar mest med bloggen? Kvalitén på inläggen, korta men tankeväckande inlägg. Och när du tipsar om massa annan bra läsning! Med livet i allmänhet? förstår inte frågan här, och verkar som alla har tolkat lite olika, hehe. Vill läsa mer om? Tycker faktiskt vardagsinlägg med några tankeställare eller iakttagelser är mest intressant. Ditt bästa tips (alla kategorier)? Min livskvalité har förbättrats btydligt efter att jag slutade köpa nya saker. Ett annat hett tips är att äta mer prinsesstårta, det ger mig väldigt mycket lycka.

Peppe Öhman · 1 year ago
Jag håller med dig om att nya saker är överskattade saker.

Agnetha · 1 year ago
Hemstad/-land? Linköping, Sverige Ålder? 46 år Läst bloggen sedan? Länge... hittade dig (livet & Helsingfors) ett tag innan ni flyttade till LA. Hittade hit genom? Antingen nån kompis blogglista, eller nån annan bloggare, kanske Onekligen? Jag bloggade själv lite grann på den tiden. Och läste Vackra människor och fick den signerad på bokmässan. :) Gillar mest med bloggen? Variationen vardag, barn, palmer, politik... och fredagslänkarna!! Med livet i allmänhet? Närheten till skog, läsa böcker, och att hänga med min familj (2 barn och man) - gärna på längdskidor. Vill läsa mer om? Skrivande, tycker att det är väldigt spännande att få en inblick i andras kreativa processer. Och tankar och reflektioner kring samhällsfenomen/händelser Ditt bästa tips (alla kategorier)? Citronsyra för att rengöra kröken på toaletter - pudra i, låt stå över natten, spola. Ett annat tips är keso och apelsinbitar, supergott!

Peppe Öhman · 1 year ago
Så fint att vi träffats! Och supertb tips, har redan använt mig av det. tack!

Lina · 1 year ago
* Bor i Uppsala. Men min kille bor i LA sen över tre år tillbaka så jag pendlar emellan. * 35 år gammal. * Läst bloggen i kanske två/tre år? * Tror att jag hittade hit via instagram. När min kille flyttade till LA så började jag följa fler LA-personer för jag ville känna mig närmre när jag själv inte var där. * Jag gillar mest att du skriver så himla smarta saker! Men också bara att få följa vardagslivet vid havet och bland hästarna. * En sak jag gillar mycket med livet är att resa men det känns ju väldigt o-hållbart att hålla fast vid... Gillar även mycket att kunna sitta på olika caféer när jag jobbar och tjuvlyssna på andra, varva jobb med att läsa några sidor i nån bok, äta lite på nån god kaka. * Jag verkligen älskar fredagslänkarna så om jag fick önska, gärna mer tips om artiklar, poddar och annat. * Mitt bästa tips får bli att ta en promenad. För mig blir iaf saker och ting nästan alltid lite lite bättre efter en promenad och dom gånger det inte blir bättre så brukar det iaf vara hanterbart just under själva promenerandet.

Peppe Öhman · 1 year ago
Kul att din kille bor här! Eller säkert stundvis frustrerande med långdistansförhållande, men du får liksom två städer.

Marie · 1 year ago
Hemstad: Stockholm , som jag älskar. Ålder 55 ( ooops är jag så gammal? ) Läst bloggen sedan några månader. Hittade till bloggen? vet inte, letade runt efter någon blogg som inte hade Dagens outfit, eller handla-handla. Gillar variationen. Kvalite', Hästar, livet utomlands ( har själv bott 15 år utomlands, mestadels i Asien). Älskar att umgås med mina smarta, fantastiska döttrar. Älskar när vi alla är ute på landet.dricker vin, spelar TP och döttrarna spelar skiten ( ursäkta språket) ur deras respektive. Gillar din blogg som den är. Ge er ut i livet!!

Peppe Öhman · 1 year ago
Drömmer om att kunna säga samma sak om mina barn när de är lite äldre.

Emma · 1 year ago
1. Hemstad/-land? Stockholm (fast egentligen inflyttad, och har flyttat runt en del, så har egentligen många "hemma"). 2.Ålder? Nästan 34 3. Läst bloggen sedan? Eh... Mer än 10 år iaf. 4. Hittade hit genom? Onekligen, som jag hittade till via Silverfisken, så det är SÅ PASS längesedan. 5. Gillar mest med bloggen? Variationen: politik, karriär, vardagsliv, lite bilder men inte för många, LA-tips. Proffsig men inte för "glossy". Den känns som en smart kompis som det är kul att hänga med. Tröttnar tyvärr lätt på bloggar som bara kör en grej, även om de är jätteduktiga på den grejen. 6. Med livet i allmänhet? Hundar! Och att sova! Obs, är ej deprimerad och gillar dagarna också, men älskar att sova. 7. Vill läsa mer om? Nej men alltså jag tycker ju den är bra som den är. 8. Ditt bästa tips (alla kategorier)? Börja med sten för att vinna sten-sax-påse. Folk börjar alltid med sax.

Peppe Öhman · 1 year ago
SILVERFISKEN! Googlade upp honom för en tid sedan och han har tydligen skilt sig. Onekligen-Lisa såg jag senast på bokmässan i Göteborg

Frizz · 1 year ago
Hemstad/-land? Finlands sydvästra kust Ålder? Slutat räkna... 38 Hemstad/-land? Ålder? Läst bloggen sedan? Hittade hit genom? Gillar mest med bloggen? Med livet i allmänhet? Vill läsa mer om? Ditt bästa tips (alla kategorier)?strax innan ni flyttade till La tror jag Hittade hit genom? Ditt finlandssvenska kändisskap :) Gillar mest med bloggen? livet i usa Med livet i allmänhet? Att jag bor på en så vacker och trygg plats Vill läsa mer om? livet i usa, vardag, små bekymmer, undringar, glädjeämnen. Gillar perspektivet ”utlandssvensk/finsk” och brukar googla på såna bloggar men svårt att hitta, har nån tips? Ditt bästa tips (alla kategorier)? Koka så mycket potatis att du kan steka dem följande dag. Eller koka potatis bara för att du ska ha att steka. Gott o billigt med pyttipanna!

Frizz · 1 year ago
Nu blev det nåt knas ovan.Men kanske poängerna kommer fram :)

Peppe Öhman · 1 year ago
Inget knas! Fattade allt. tack!

matilda · 1 year ago
jag har svarat på den här så många gånger så jag funderade på hur jag skulle twista till det den här gången, och först tänkte jag att jag skulle svara på nån annan lista, men hittade ingen jag ville göra. så jag tänkte att jag svarar på vissa frågor och bollar över resten till dig, vad minns du om mig? kul va? Hemstad/-land? minns du? Ålder? nu är jag 31 Läst bloggen sedan? minns du? Hittade hit genom? Minns du? Gillar mest med bloggen? Att den känns presterande, du verkar inte försköna så mycket utan känns som en vanlig person. Med livet i allmänhet? Jag gillar nog skog och sjöar på vår-sommar-höst bäst. Vill läsa mer om? jag har inga önskemål, jag gillar att det är du som styr. Ditt bästa tips (alla kategorier)? Funderar du på att göra något läskigt? GÖR DET BARA.

Cecilia · 1 year ago
Hemstad/land: Lund, Sverige Ålder: 43 på det 44:e Läst bloggen sedan: vet inte, hittat dig, tappat bort dig och nu hittat tillbaka Hittade hit genom: Hanna Rosell och Cecilia Blankens Gillar mest med bloggen: Att det inte är en massa influencer grejor och konsumtionshets, och fredagslänkarna är bara bäst! O om livet i LA Med livet i allmänhet: att jag är frisk, och att jag har gjort små förändringar som har gjort att jag mår bättre Vill läsa mer om: Finland, böcker och bra artikeltips Mitt bästa tips, när jag var 20+ var mitt motto vägra vara beige (dvs bli tråkig) gäller fortfarande, men faktiskt att njuta av dagen och vara nöjd över att man faktiskt många gånger har det väldigt bra.

Emma · 1 year ago
Hemstad/-land? Stockholm men finskt påbrå Ålder? 33 Läst bloggen sedan? Minns inte men det är ett gäng år! Hittade hit genom? Hanna Rosell Gillar mest med bloggen? Jag blir allmänbildad och underhållen och jag gillar dig som person. Med livet i allmänhet? Dejtingserier på tv! Vill läsa mer om? Jag älskar vardagsinlägg. Ditt bästa tips (alla kategorier)? Det är aldrig försent att ge upp!

Hanna · 1 year ago
Hemstad/-land? Ser nog fortfarande Karlstad som min hemstad även om jag inte har några planer på att flytta dit igen. Men just det där med hemstad låter så ursprungligt på något sätt. Min hemstad är dock Stockholm. Ålder? Snart 40! Läst bloggen sedan? Urminnes tider. Hittade hit genom? Nån länkade säkert. Gillar mest med bloggen? Dig! Din personlighet lyser igenom. Med livet i allmänhet? Är så priviligierade på många sätt och väldigt tacksam för det. Vill läsa mer om? Den är perfekt redan, tack. Ditt bästa tips (alla kategorier)? Var snäll mot dig själv. Försök se dig själv med snälla och överseende ögon.

Annika · 1 year ago
1. Umeå, Sverige. Är tillbaka hemma sedan några år efter många år på andra sidan jorden. 2. 40 prick! Sedan ganska nyss! 3. Har läst bloggen av och till sedan den hette Livet & Helsingfors (visst gjorde den väl det en gång i tiden?) 4. Hittade den eftersom jag sedan urminnes tider har älskar Finland, finska och finlandssvenska. Så jag ville läsa finlandssvenska bloggar och på den vägen var det. 5. Den är så personlig och så himla proffsig på samma gång. Du är så bjussig och känns så himla genuint trevlig. 6. Det mesta just nu. Älskar till exempel att jag jobbar på mitt absoluta drömjobb. 7. Tycker blandningen är perfekt. Älskar kanske extra att läsa om ”kulturkrockar” eller iaf sådant som är annorlunda i USA jämfört med Skandinavien. 8. Oj så himla svårt. Kanske inte mitt allra bästa, men det jag kommer på sådär på rak arm är ett life hack till fredagstacosen med mindre barn. Kläm ihop tortillan längst ned med en stor påsklämma. Då håller den ihop och halva tacosinnehållet behöver inte hamna på golvet.

Karolina · 1 year ago
1. Hemstad/-land? Ja... jag bor i den pyttelilla orten i Sörmland och jobbar i den lite större. Är dock norrlänning och har svårt att acceptera att jag bor i södra Sverige. Ålder? 42 år Läst bloggen sedan? Hm... bra fråga. Läst den då och då länge (många av "mina" andra bloggare länkar till dina inlägg då och då. Men mer regelbundet kanske något år... Hittade hit genom? En annan bloggare. Oklart vem. Gillar mest med bloggen? Att ditt liv är så väldigt väldigt annorlunda jämfört med mitt. Med livet i allmänhet? Just nu: Att det är ljust när jag går till jobbet på mornarna. Vill läsa mer om? För min del är innehållet bra. Annars skulle jag inte fortsätta läsa. Ditt bästa tips (alla kategorier)? Att hoppa på en kortare universitetskurs i något roligt ämne. Har nyligen gjort det, och när det inte är jobbigt är det roligt. Som med det mesta som är värt något.

Mia · 1 year ago
Hemstad/-land? Pedersöre, Finland Ålder? 39 Läst bloggen sedan? 2010 - jag vet exakt eftersom du väntade Vidar och jag väntade min Edvin, de är födda samma månad. Hittade hit genom? Ingen aning, men det var graviditeten som gjorde mig intresserad då. Gillar mest med bloggen? Livet i USA, familjelivet, samhälle, allmänna klokskaper. Med livet i allmänhet? Familj, böcker, allmänbildning, skog och allt engelskt. Vill läsa mer om? Tycker det är en bra blandning som det är! Keep up the good work! Ditt bästa tips (alla kategorier)? Mycket sömn och mycket natur löser typ allt.

Olivia · 1 year ago
Hemstad/-land? Norrbotten Ålder? 26 Läst bloggen sedan? Typ 3 år, mer frekvent sista året Hittade hit genom? Fick Livet & Patriarkatet i julklapp, tyckte den var bra wake up. Ett tag senare letade jag bokpodd, hittade eran och märkte att du var författaren till boken så då hittade jag bloggen i samma veva Gillar mest med bloggen? Beteendeanalyserna och typ diskussioner kring olika ämnen. Fredagslänkarna (men ser gärna fler på svenska) Med livet i allmänhet? Att jag är i en bra fas i livet, ingen stress samtidigt som jag jobbar aktivt med att göra saker som jag mår bra av så jag kan fortsätta må bra! Vill läsa mer om? Jag läser gärna mer om dina vardagsspaningar och tankar Ditt bästa tips (alla kategorier)? Svåraste frågan! Får nog säga att sluta använda telefonen så mycket som vi gör nu. Åk lokalbuss och titta ut genom fönstret/på folk istället ibland. Passa på att slappna av!

Karen · 1 year ago
Hemstad/-land Esbo Ålder? 40 runt hörnet Läst bloggen sedan 2014 kanske Hittade hit genom? Hufvudstadsbladet. Läst Peppes artiklar nog sedan Papper åren. Gillar mest med bloggen? Livet i LA; vardagen, fester, fina familjen, intressanta vänner och Peppes filosoferande och humor. Lämplig dos med blingbling och världsaktuellt. Och god svenska! Med livet i allmänhet? 40 och lite ångest nu... Vill läsa mer om? Fortsätt skriva bara. Roligt när någon bara ” tänker högt för sig själv” ibland också. Ditt bästa tips (alla kategorier)? Relax

Sofia · 1 year ago
Hemstad/-land? Esbo, Finland Ålder? 32 Läst bloggen sedan? Hmm, sedan hitta bebisen, aka Vidar tror jag. Hittade hit genom? Det minns jag inte. Kanske hbl eller Linn Jung eller nån annan väg. Gillar mest med bloggen? Saklighet, författarskap, hästar, mångsidighet, sunda tankar, intressant och bra blogg helt enkelt! Med livet i allmänhet? Barnen och att det snart är vår! Vill läsa mer om? Om skrivande och hur man hittar tid till det. Hur skriver man men små barn hemma?

Lisa · 1 year ago
Hemstad/-land? Göteborg/Sverige Ålder? 38 (och ett halvt) Läst bloggen sedan? Några år? Hittade hit genom? När CB tipsade, och sedan var jag fast! Gillar mest med bloggen? Öppet och ljust debattklimat, härliga bilder från solen, bra blandning mellan privat och samhälle Med livet i allmänhet? Att jag får dela det med en fantastisk person, att vi har det så bra (ändå) Vill läsa mer om? Barnen, de är så härliga! Du skriver om dem på ett kul/bra sätt (även för en utan barn) Ditt bästa tips (alla kategorier)? Ett leende och ett trevligt sätt ger tillbaka så mycket i vardagen :-)

Ann Rumbleinthearctic · 1 year ago
Hemstad/-land? USA, sedan 10 år tillbaka. Just nu Manhattan NYC Ålder? 36...tror jag.. haha Läst bloggen sedan? Ett par år Hittade hit genom? Ingen aning, men googlar ibland andra svenskar,skandinavier i USA så troligtvis den vägen. Gillar mest med bloggen? Kul med andra skandinavier i USA Med livet i allmänhet? Att detta är mitt livs äventyr, ja, min mans och mitt livs äventyr och vi har många år till att äventyra!! :) Vill läsa mer om? Tycker det är en bra mix, gillar fredagslänkarna, hade själv (typ ett inlägg) om "things I have heard on the radio) som verkade väldigt populärt, men mycket tidskrävande :) Ditt bästa tips (alla kategorier)? What doesn't kill you makes you stronger!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.